Hoe kneden/mixen jullie je boiliedeeg ?


henk kroos
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
Locatie: Alphen ad Rijn

09-09-2010 00:41

Hoe kneden/mixen jullie je boiliedeeg ?

Ik vroeg me af hoe jullie dat doen. Ik doe het zelf met de boormachine en een speciemixer opzetstuk maar dit vind ik toch niet zo prettig werken. Misschien dat jullie een niet al te dure en goed alternatief gebruiken.

Henk
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

09-09-2010 08:11

henk

met een deegkneder/mixer zijn wel vrij prijzig

gr

viktor
Gebruikersavatar
Rick van Sinderen
Berichten: 713
Lid geworden op: 17-07-2010 20:23

09-09-2010 15:12

Soms kun je bij domeinen een proffesionele deegmixer van een bakkerij kopen voor weinhug, of zoals een maatje van mij deed, bedrijven gebeld die die dingen leveren en vragen of ze nog een gouwe ouwe hebben die het doet, uiteindelijk vond hij er eentje voor 75,- die makkelijk 5 tot 20 kilo mengt.

Voordeel ervan is dat hij met een dikkere mixer langzaam met heel veel kracht draait, dus veel minder lucht erin 'klopt' ik ben geen fan van luchtig gemixed deeg, maar dat is uiteraard mijn mening, geen evangelie, er zullen best mensen zijn die het wel luchtig willen, wat ook kan helpen is zo'n hobby boorkolom en de steel van de mixer inkorten, dan is is het veel steviger en sta je niet heel de tijd te worstelen met een dolle Hilti.

Groeten Rick
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

09-09-2010 18:35

Ik had van een maatje een spacmixer geleend met een behoorlijke garde erop. Daar kon ik binnen twee minuten mijn deegklomp van 15kg klaar krijgen. Ik gooide de mix en de eieren met toevoegingen in de kuip en rammelde die spacmixer er twee minuten stevig doorheen.

Voorwaarden waren wel:

- Verhoudingen vocht en mix moeten precies kloppen, dus weten wat je doet.
- Speciekuip moet vast staan anders vliegt ie door de toko.
- Je moet zelf ook stevig in je schoenen staan anders tem je die dolle stier niet.
- Je moet van een luchtig mixje houden, wat mij wel goed uitkwam met een zware notenmix met rijstebloem.

Tien minuten laten drogen, worsten voor in de spuit rammelen en knallen met die hap.
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
tom de groot
Berichten: 144
Lid geworden op: 22-11-2009 15:11

09-09-2010 22:50

ik doe 14 kg met de hand kneden
henk kroos
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
Locatie: Alphen ad Rijn

10-09-2010 11:55

bedankt voor jullie reacties. Ga toch denk ik zoeken naar een goede planeetmenger.
Gebruikersavatar
Raymon Reterink
Berichten: 824
Lid geworden op: 28-06-2007 09:15
Locatie: Hoorn
Contacteer:

11-09-2010 19:25

Ik gebruikte een pastamatic. Dat is een pastamachine. Ik kwam daarmee op ca 1 kilo per 3-5 minuten en die kwamen er meteen als worsten uit. Dus even rollen,koken en klaar.

Voor een duidelijker verhaal

http://www.karperen.net/forum/viewtopic ... pastamatic
Elke karper is er één is mijn motto

http://WWW.KARPEREN.NET
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

11-09-2010 23:07

tom de groot schreef:ik doe 14 kg met de hand kneden

heb je zulke grote handen dan :o
of je heb niks te doen...kan ook.
geel he
Gebruikersavatar
Mario Kok
Berichten: 108
Lid geworden op: 12-02-2007 20:22
Locatie: Mexico Stad
Contacteer:

12-09-2010 00:17

Schoenen uit, op z'n Frans. Gemakkelijk 30kg per dag. Veel goedkoper kan niet.... :wink:

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
Gebruikersavatar
weerensteyn harold
Berichten: 826
Lid geworden op: 01-02-2006 23:53
Locatie: venlo

12-09-2010 15:52

hahahaaaa kijk die zooi aan ze enkels zitten,lijken wel sloffen :lol:
Gebruikersavatar
Patrick Visser
Berichten: 546
Lid geworden op: 26-11-2007 16:22
Locatie: Hoorn (the netherlands)

13-09-2010 17:33

na paar uur hakkuuh op je mix heb het wel extra kaasflavour denk? :lol:
geel he
bram Ertman
Berichten: 28
Lid geworden op: 02-08-2010 16:07

14-09-2010 22:13

met een luchje :lol: :lol:
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

15-09-2010 08:47

En maar interressant met je neus in die wijn hangen als hij in het glas zit :o :wink:
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
K. van den Herik

15-09-2010 08:56

Laat mij dan maar lekker interressant doen dan...

Meer verstand van bollen maken hoop ik? whoaaaaaaa

Geur

Wederom een belangrijke (misschien wel de belangrijkste) fase in het beoordelen van
de wijn. Een geur kan namelijk, naast zeer aangenaam, ook chemisch of bedorven
aandoen. Laten we daar echter niet vanuit gaan, en rustig verder proeven.

De eerste geurimpressie krijgt u door het ruiken aan het stilgehouden glas: de
zogenaamde primaire aroma's. Dit zijn vooral fruitige, bloemige en plantaardige
aroma's, die afkomstig zijn van de druivensoort. Elke soort heeft z'n eigen karakteris-
tieke geuren. Een Chenin Blanc kenmerkt zich door bijvoorbeeld aroma's van kiwi en
honing, terwijl de Sangiovese druif ruikt naar leer en viooltjes.

http://www.teest.nl/wijn-aromas.htm

De secundaire aroma's zijn afkomstig van vergisting. Is de wijn gedurende twee weken
in nieuwe houten vergist in de Bordeaux, of via de methode Macération Carbonique:
enkele dagen in roestvrijstalen vaten in de Beaujolais? Alleen de topdruiven kunnen
langere tijd gisten, door de hoge kwaliteit van hun schil. U kunt zich voorstellen dat dit
verschil hemelsbreed is, en dus ook makkelijk te onderscheiden voor de beginnende
proever. Deze aroma's zijn goed waar te nemen na het walsen van het glas.

Na de vergisting volgt de opvoeding van de wijn, te herkennen aan de tertiaire aroma's.
(Ook wel bouquet genoemd) Deze omvatten bijvoorbeeld houtgeuren, kruidige geuren
en dierlijke geuren.. Spaanse wijnen die gerijpt zijn op Amerikaans eikenhout, zijn te
herkennen aan hun vanille-geur. Klassieke Bordeaux-wijnen hebben eerder iets van
cederhout, omdat Frans eiken weer heel andere eigenschappen bezit. Verder komen we
in Italië wat meer leer en teer tegen.

Naast al deze heerlijke aroma's, komen we echter ook wel eens minder lekkere geuren
tegen bij het proeven. Deze duiden op fouten in de bereiding of opslag. Bij een teveel
gebruik van zwavel zal de wijn hiernaar gaan smaken. (Dit is ook vaak de oorzaak van
hoofdpijn, de volgende dag.) Slechte (of zelfs TCA-geïnfecteerde) kurken kunnen ook de wijn
verzieken.
Gebruikersavatar
Rick van Sinderen
Berichten: 713
Lid geworden op: 17-07-2010 20:23

15-09-2010 13:42

Benieuwd hoe dat uitpakt, voeten ruiken naar vis en boilies naar kaas?

Klaas, je gaat mij toch niet vertellen dat je zo'n kurksnuivende voorproevende allerlei chateau's opnoemende patjepeeër bent? Toch..........
Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after.
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

15-09-2010 13:45

Afbeelding

Met deze kneed ik me deeg, Met de timer erop en gaan.
En betonmixer voor het meel te mengen
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

16-09-2010 22:22

Met de hand in een speciekuip.

Leen,
met zo'n machine kan de beton mixer met pensioen.
Het meel mengt ie ook wel.
Geeft ook minder luchtinslag, of je moet het juist daarom met de beton mixer willen doen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
henk kroos
Berichten: 68
Lid geworden op: 09-09-2010 00:37
Locatie: Alphen ad Rijn

19-09-2010 12:22

Blijf het voorlopig nog met de mixer doen.
Boudewijn pilon
Berichten: 142
Lid geworden op: 25-10-2010 19:59
Locatie: hoorn

04-02-2011 20:35

niet moielijk doen gewoon een specie (geeen idee hoe je het schrijft) mixer op een boormachine in een cement ton gaat als een jeko
otje latumahina
Berichten: 54
Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
Contacteer:

04-02-2011 20:50

Mario Kok schreef:Schoenen uit, op z'n Frans. Gemakkelijk 30kg per dag. Veel goedkoper kan niet.... :wink:

Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us


Je zou maar tenenkaas hebben, :wink:
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

04-02-2011 22:09

Als ik zie hoe graag mijn hond aan mijn voeten likt...... :oops:
Gebruikersavatar
john hibbel
Berichten: 69
Lid geworden op: 20-09-2009 19:36
Locatie: soest

04-02-2011 22:28

vorig jaar een bakkerijmixer van boiliedesign aangeschaft wat een genot is dat nooit meer pijn in je handen van het kneden 8)
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

09-02-2011 17:26

Henk ter Maat schreef:Met de hand in een speciekuip.

Leen,
met zo'n machine kan de beton mixer met pensioen.
Het meel mengt ie ook wel.
Geeft ook minder luchtinslag, of je moet het juist daarom met de beton mixer willen doen.


Hoi

De betonmolen hebben we als we 50 kilo batch willen draaien,zodat we alle melen in de beton mixer doen om het zodoende te mengen. Dan per emmer afwegen(10 liter meestal) en in de mixer storten en dan ei etc etc bijvoegen.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust