boily hard niet goed


Plaats reactie
Pascal Kloeg
Berichten: 26
Lid geworden op: 14-05-2010 11:11

14-07-2010 11:07

hallo,

ik heb voor het eerst boilys gemaakt nu worden ze niet hard genoeg wat zou darvan de oorzaak kunnen zijn?
Dit is de mix
600 gram meel gries mais soja
400 gram eivoer, vismeel, trouvit, robin red
100 gram bloedplasma
de mix maak ik aan met zalmolie...
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

14-07-2010 11:18

de mix maak ik aan met zalmolie...


en hoeveel ml olie en hoeveel eieren?
Mvg Bas
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

15-07-2010 10:32

Ei-albumine toevoegen, of andere goed uithardende ingredienten zoals
Bloedmeel. of je basis mix veranderen, maar dat is allemaal te vinden met
de zoekfunctie.

Maar wat je ook kan doen is ze langer laten drogen,
wel uit de zon anders scheuren ze erg snel.

het nadeel met langer laten drogen is dat ze
1. Keihard worden
2. Kunnen gaan scheuren.

Maar daar is wel iets voor! , voeg maizena toe, dit is een extreme binder
en maakt de boillie iets meer rubberig!
Dus de boillies worden dan wel hard, maar niet te hard en ze scheuren minder
snel tijden het drogen!
Daarbij komt dat het een ideaal ingredient is om je koolhydraat gehalte omhoog te krijgen, Het bevat namelijk 80% koolhydraten

Succes ermee.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Pascal Kloeg
Berichten: 26
Lid geworden op: 14-05-2010 11:11

15-07-2010 11:54

de boilies zijn toch wel goed hard geworden door ze langer te laten drogen.......bedankt voor de tips
jens breugelmans
Berichten: 615
Lid geworden op: 30-09-2009 16:33

15-07-2010 20:01

En hoe lang blijven ze goed onder water?
Plaats reactie