vraagje over boillierecept


Plaats reactie
lau wammes
Berichten: 2
Lid geworden op: 08-07-2010 14:51

08-07-2010 15:26

Beste mensen,

Ik ben van plan om te starten met het draaien van eigen bollen. Ik heb hiervoor zelf een receptje in elkaar geknutseld, maar ben benieuwd wat jullie kijk hierop is betreffende hardheid, rolbaarheid, voedingswaarden e.d.

Recept is als volgt:

ingredienten
175 gram (13.46%) LT vismeel
75 gram (5.77%) Pre-digested vismeel
250 gram (19,23%) tarwemeel
200 gram (15.38%) maismeel
150 gram (11.54%) polentabloem
100 gram (7.69%) volvette getoaste soja
75 gram (5.77%) cede eivoer
75 gram (5.77%) eipoeder
25 gram (1.92%) ei albumine
25 gram (1.92%) zout
25 gram (1.92%) paprika/kerriepoeder
50 ml visolie
50 ml melasse

Totaal samenstelling is 1175 gram droge mix.

Alvast bedankt voor de reacties!

Met vriendelijke groet,

Lau
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

08-07-2010 17:12

Lau, ei poeder mag iets meer zijn, 10% is wel zo prettig als je met de hand werkt.
albumine is afhankelijk van de gewenste hardheid.
voedingswaarde? lekker boeiend in de zomer, jij lust toch ook friet?
Er zit zat vreten in het water nu om een vis aan zijn behoeftes te laten komen, daar hoef jij nu geen rekening mee te houden.
Wel lekker blijven gieten met die olie nu :wink:
Verder een prima recepje waar je zeker mee zult vangen.
lau wammes
Berichten: 2
Lid geworden op: 08-07-2010 14:51

16-07-2010 18:34

ha Jacco,

bedankt voor je bericht! zal de tip betreffende de hoeveelheid eipoeder en olie meenemen.

groet, Lau
Mark Gorte
Berichten: 151
Lid geworden op: 12-11-2006 21:37
Locatie: Amersfoort

18-07-2010 21:00

Jacco,

Word dit geen keiharde bol, met zoveel ei-ingredienten? Of kan je dit zo rollen en koken (dus zonder eitjes te tikken)?

gr. mark
Plaats reactie