hoelang kan ik tijgernoten in een emmer goedhouden?
- bart bosch
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
- Locatie: Stekkenpezer!
- Contacteer:
ik vis de laatste tijd veel meer met tijgers als eerst, ik weet het hoeveel topics over tijgernoten er al zijn maar kon geen antwoord op mijn vraag krijgen.
hoelang kan je tijgernoten in een gesloten emmer goedhouden (voor tijdens en na gisten)
mvg bart
hoelang kan je tijgernoten in een gesloten emmer goedhouden (voor tijdens en na gisten)
mvg bart
MVG, Bart Bosch.
Ik heb zon luchtdicht tonnetje met schroefdop, die doe ik helemaal vol met tijgers en het vocht tot de rand dan bederven ze niet en worden zelfs niet zuur.
In een gewone emmer met deksel een ruim weekje, dan worden ze zuur, valt nog prima mee te vissen, pas als het echt vies gaat ruiken heb ik er geen vertrouwen meer in.
In een gewone emmer met deksel een ruim weekje, dan worden ze zuur, valt nog prima mee te vissen, pas als het echt vies gaat ruiken heb ik er geen vertrouwen meer in.
Mvg Bas
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
ik heb nu een paar keer geprobeerd ze zo netjes mogelijk weg te zetten, dat wil zeggen in zo schoon mogelijk water (met suiker en bier voor het slijmen). Na het koken gooi ik het kookvocht weg en spoel de noten een paar keer na. Daarna kieper ik ze in een schone emmer met voldoende warm water (noten 2 a 3 cm onder water) met suiker en bier. Die emmer wordt luchtdicht afgesloten (denk ik dan, het is een verfemmer).
Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten? Omdat ik dit blijkbaar niet kan voorkomen, gooi ik de noten nu maar weer in de vriezer zodra ze slijmen. Het was makkelijker als je ze zo kon pakken zonder eerst te moeten ontdooien zeg maar
Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten? Omdat ik dit blijkbaar niet kan voorkomen, gooi ik de noten nu maar weer in de vriezer zodra ze slijmen. Het was makkelijker als je ze zo kon pakken zonder eerst te moeten ontdooien zeg maar
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Ik heb liever dat ze gaan rotten(Najah het vocht dan),hoe meer graflucht er komt hoe beter de karper erop reageert.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
- Locatie: geleen
Ik doe ze nu gewoon weken koken dan flavour Yeast en dan heb je geen emmer gedoe meer.
Probeer ook eens wat anders als alleen maar laten weken rotten slijmen ik zie nooit een ander verhaal als dit,je kan ze zelfs met bloemen geurtje laten vangen.
m,f,g, der ronnie.
Probeer ook eens wat anders als alleen maar laten weken rotten slijmen ik zie nooit een ander verhaal als dit,je kan ze zelfs met bloemen geurtje laten vangen.
m,f,g, der ronnie.
breek me de slurf niet open
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
dus als ik het goed begrijp in een luchtdichte emmer met een laagje water tot ze onderwater staan en dan suiker erbij.
Is bier nodig of is dat gewoon bijzaak ?
Is bier nodig of is dat gewoon bijzaak ?
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Bijzaak,gist vanzelf wel.
Suiker tis maar wat je leuk vind.
Suiker tis maar wat je leuk vind.
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
oke bedankt weet ik dat ook weer maar kun je tijgernoten ook gewoon invriezen ?
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
die kun je gewoon invriezen teminste dat doe ik altijd
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
en moet dat suiker tijdens of na het weken
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten
- bart bosch
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
- Locatie: Stekkenpezer!
- Contacteer:
bedankt allemaal, dus het is gewoon zelf een beetje zoeken.
ja, ik dacht ik vraag het maar voor ik iets geef waar de karper aan dood gaat
ja, ik dacht ik vraag het maar voor ik iets geef waar de karper aan dood gaat
MVG, Bart Bosch.
- Richard Muurmans
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 04-07-2010 20:50
Als je ze goed laat weken en dan zeker 45 minuten kookt zul daar de karper echt niet ziek van worden.
Grtzz Richard
Grtzz Richard
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 08-03-2007 20:11
- Locatie: landgraaf
Als je de tijgernoten, incl het water waarin ze gekookt zijn bij +/- 80 graden in een emmer pleurt,zou zich dat naarmate het water afkoelt vacuum trekken ofniet?
- Mike van den Eijnde
- Berichten: 152
- Lid geworden op: 12-11-2009 19:44
- Locatie: Haarlem
Klopt, emmer gaat eerst bol staan en zal daarna zichzelf vacuumtrekken, zelfs zover dat de zijkanten van mijn emmers helemaal indeuken en deze met geen mogelijkheid meer terug te krijgen zijn in zijn oude vorm daarom gebruik ik ook sinds kort stevigere emmers
Ik heb op deze manier weleens tijgers 8 maanden laten staan en daarna nog gewoon karper mee gevangen!
Weet iemand hoe lang je hennep kan bewaren die op bovenstaande manier is weggezet?? (vacuumgetrokken emmer dus) Ik heb namelijk nog een 20 liter emmer staan met in eind mei gekookte hennep
Ik heb op deze manier weleens tijgers 8 maanden laten staan en daarna nog gewoon karper mee gevangen!
Weet iemand hoe lang je hennep kan bewaren die op bovenstaande manier is weggezet?? (vacuumgetrokken emmer dus) Ik heb namelijk nog een 20 liter emmer staan met in eind mei gekookte hennep
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Andre Jacobs schreef: Na het koken gooi ik het kookvocht weg en spoel de noten een paar keer na.
Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten?
Je moet het kookwater ook niet vervangen! Die link had je moeten leggen. Schoonspoelen voor het koken kan, na het koken moet je de tijgers in het kookvocht laten staan. En die bruine schilfertjes door de slijm? Hoe meer hoe beter...
Bier en suiker na het koken toevoegen zou ik ook niet doen ik voeg zowieso nooit iets aan de nootjes toe. Puur naturel.
- Schoonspoelen
- Ruim onder water leggen (2x zoveel volume als de nootjes)
- Na 24 uur weken een half uur tot een uurtje koken
- In het kookvocht laten, daar geen vers water meer aan toevoegen
Kunnen wel een paar weekjes mee op deze manier, emmertje luchtdicht afsluiten.
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Richard hangjas
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 09-05-2004 10:05
- Locatie: medemblik
waarom gooien jullie bier en suiker bij de noten ??
en over het weken van noten , ik week ze 5 dagen dan zitten ze lekker vol zijn dan goed uitgezet en ik kook ze een uur , daarna in een grote emmer incl kookvocht de volgende dag moet ik de helft van de emmer zowat los hakken zoveel slijm ( suikers en aminozuur ) .
dus hoef ik ook niets toe te voegen zoals bier en suiker want heren dat is namelijk pure onzin .
en de noten die ik over heb die gaan na de sessie gewoon de vriezer in .
Greetz
Rich
en over het weken van noten , ik week ze 5 dagen dan zitten ze lekker vol zijn dan goed uitgezet en ik kook ze een uur , daarna in een grote emmer incl kookvocht de volgende dag moet ik de helft van de emmer zowat los hakken zoveel slijm ( suikers en aminozuur ) .
dus hoef ik ook niets toe te voegen zoals bier en suiker want heren dat is namelijk pure onzin .
en de noten die ik over heb die gaan na de sessie gewoon de vriezer in .
Greetz
Rich
-
- Berichten: 968
- Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
- Locatie: Tielt-Winge ( België)
Als ik het goed begrijp is het dus niet schadelijk voor de karper indien er een witte schimmellaag op de noten staat en ze zuur ruiken?
Ik wil namelijk zo snel mogelijk gaan voorvoederen en heb hier nog een emmer tijgers staan die nu toch zeker een tiental dagen onder water staan...
Ze ruiken zeer zuur en het water heeft bijna een melkkleur...
Dit is dus niet schadelijk voor de karper?
Valt er ook nog mee te vangen?
Groeten
Ik wil namelijk zo snel mogelijk gaan voorvoederen en heb hier nog een emmer tijgers staan die nu toch zeker een tiental dagen onder water staan...
Ze ruiken zeer zuur en het water heeft bijna een melkkleur...
Dit is dus niet schadelijk voor de karper?
Valt er ook nog mee te vangen?
Groeten
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma