hoelang kan ik tijgernoten in een emmer goedhouden?


Plaats reactie
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

21-06-2010 17:29

ik vis de laatste tijd veel meer met tijgers als eerst, ik weet het hoeveel topics over tijgernoten er al zijn maar kon geen antwoord op mijn vraag krijgen.

hoelang kan je tijgernoten in een gesloten emmer goedhouden (voor tijdens en na gisten) :lol:

mvg bart
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

22-06-2010 09:50

Ik heb zon luchtdicht tonnetje met schroefdop, die doe ik helemaal vol met tijgers en het vocht tot de rand dan bederven ze niet en worden zelfs niet zuur.

In een gewone emmer met deksel een ruim weekje, dan worden ze zuur, valt nog prima mee te vissen, pas als het echt vies gaat ruiken heb ik er geen vertrouwen meer in.
Mvg Bas
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

22-06-2010 10:38

ik heb nu een paar keer geprobeerd ze zo netjes mogelijk weg te zetten, dat wil zeggen in zo schoon mogelijk water (met suiker en bier voor het slijmen). Na het koken gooi ik het kookvocht weg en spoel de noten een paar keer na. Daarna kieper ik ze in een schone emmer met voldoende warm water (noten 2 a 3 cm onder water) met suiker en bier. Die emmer wordt luchtdicht afgesloten (denk ik dan, het is een verfemmer).

Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten? Omdat ik dit blijkbaar niet kan voorkomen, gooi ik de noten nu maar weer in de vriezer zodra ze slijmen. Het was makkelijker als je ze zo kon pakken zonder eerst te moeten ontdooien zeg maar :roll:
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

22-06-2010 14:04

Ik heb liever dat ze gaan rotten(Najah het vocht dan),hoe meer graflucht er komt hoe beter de karper erop reageert.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

22-06-2010 14:20

een verfemmer blijft niet luchtdicht door de gassen die ontstaan,die drukken de deksel los, en komt lucht bij, bij van die zuurkoolvaatjes niet, die kan je strak dichtdraaien met de draaideksel.

mvg Bas
Mvg Bas
ron thijsen
Berichten: 571
Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
Locatie: geleen

22-06-2010 14:42

Ik doe ze nu gewoon weken koken dan flavour Yeast en dan heb je geen emmer gedoe meer.
Probeer ook eens wat anders als alleen maar laten weken rotten slijmen ik zie nooit een ander verhaal als dit,je kan ze zelfs met bloemen geurtje laten vangen.
m,f,g, der ronnie.
breek me de slurf niet open
Gebruikersavatar
jelmer de winter
Berichten: 527
Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
Locatie: groningen

22-06-2010 20:14

dus als ik het goed begrijp in een luchtdichte emmer met een laagje water tot ze onderwater staan en dan suiker erbij.

Is bier nodig of is dat gewoon bijzaak ?
everyone go fishing


ik maak vaak typfouten
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

22-06-2010 20:21

Bijzaak,gist vanzelf wel.
Suiker tis maar wat je leuk vind.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
jelmer de winter
Berichten: 527
Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
Locatie: groningen

22-06-2010 20:58

oke bedankt weet ik dat ook weer maar kun je tijgernoten ook gewoon invriezen ?
everyone go fishing


ik maak vaak typfouten
stefan broks
Berichten: 1085
Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
Locatie: schijndel

22-06-2010 21:30

die kun je gewoon invriezen teminste dat doe ik altijd
Gebruikersavatar
jelmer de winter
Berichten: 527
Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
Locatie: groningen

22-06-2010 21:52

en moet dat suiker tijdens of na het weken
everyone go fishing


ik maak vaak typfouten
bas van dooren
Berichten: 219
Lid geworden op: 19-09-2009 15:18

22-06-2010 21:54

anders idd invriezen
Gebruikersavatar
bart bosch
Berichten: 1121
Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
Locatie: Stekkenpezer!
Contacteer:

24-06-2010 16:00

bedankt allemaal, dus het is gewoon zelf een beetje zoeken.

ja, ik dacht ik vraag het maar voor ik iets geef waar de karper aan dood gaat :)
MVG, Bart Bosch.
Gebruikersavatar
Richard Muurmans
Berichten: 2
Lid geworden op: 04-07-2010 20:50

07-07-2010 15:55

Als je ze goed laat weken en dan zeker 45 minuten kookt zul daar de karper echt niet ziek van worden.

Grtzz Richard
michel v malde
Berichten: 9
Lid geworden op: 08-03-2007 20:11
Locatie: landgraaf

03-08-2010 18:30

Als je de tijgernoten, incl het water waarin ze gekookt zijn bij +/- 80 graden in een emmer pleurt,zou zich dat naarmate het water afkoelt vacuum trekken ofniet?
Gebruikersavatar
Mike van den Eijnde
Berichten: 152
Lid geworden op: 12-11-2009 19:44
Locatie: Haarlem

03-08-2010 20:30

Klopt, emmer gaat eerst bol staan en zal daarna zichzelf vacuumtrekken, zelfs zover dat de zijkanten van mijn emmers helemaal indeuken en deze met geen mogelijkheid meer terug te krijgen zijn in zijn oude vorm daarom gebruik ik ook sinds kort stevigere emmers :wink:

Ik heb op deze manier weleens tijgers 8 maanden laten staan en daarna nog gewoon karper mee gevangen!

Weet iemand hoe lang je hennep kan bewaren die op bovenstaande manier is weggezet?? (vacuumgetrokken emmer dus) Ik heb namelijk nog een 20 liter emmer staan met in eind mei gekookte hennep :o
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

04-08-2010 11:18

Andre Jacobs schreef: Na het koken gooi ik het kookvocht weg en spoel de noten een paar keer na.

Toch komt er telkens een volledig dekkende witte schimmellaag op het water te staan. Kan ik beter suiker en bier weglaten?


Je moet het kookwater ook niet vervangen! Die link had je moeten leggen. Schoonspoelen voor het koken kan, na het koken moet je de tijgers in het kookvocht laten staan. En die bruine schilfertjes door de slijm? Hoe meer hoe beter...

Bier en suiker na het koken toevoegen zou ik ook niet doen ik voeg zowieso nooit iets aan de nootjes toe. Puur naturel.

- Schoonspoelen
- Ruim onder water leggen (2x zoveel volume als de nootjes)
- Na 24 uur weken een half uur tot een uurtje koken
- In het kookvocht laten, daar geen vers water meer aan toevoegen

Kunnen wel een paar weekjes mee op deze manier, emmertje luchtdicht afsluiten.
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Gebruikersavatar
Richard hangjas
Berichten: 56
Lid geworden op: 09-05-2004 10:05
Locatie: medemblik

04-08-2010 13:10

waarom gooien jullie bier en suiker bij de noten ??

en over het weken van noten , ik week ze 5 dagen dan zitten ze lekker vol zijn dan goed uitgezet en ik kook ze een uur , daarna in een grote emmer incl kookvocht de volgende dag moet ik de helft van de emmer zowat los hakken zoveel slijm ( suikers en aminozuur ) .

dus hoef ik ook niets toe te voegen zoals bier en suiker want heren dat is namelijk pure onzin .

en de noten die ik over heb die gaan na de sessie gewoon de vriezer in .

Greetz
Rich
Robbe Craeninckx
Berichten: 968
Lid geworden op: 09-06-2007 17:59
Locatie: Tielt-Winge ( België)

13-06-2011 22:52

Als ik het goed begrijp is het dus niet schadelijk voor de karper indien er een witte schimmellaag op de noten staat en ze zuur ruiken?

Ik wil namelijk zo snel mogelijk gaan voorvoederen en heb hier nog een emmer tijgers staan die nu toch zeker een tiental dagen onder water staan...
Ze ruiken zeer zuur en het water heeft bijna een melkkleur...
Dit is dus niet schadelijk voor de karper?
Valt er ook nog mee te vangen?

Groeten
Christian Hummelink schreef:Ik wil ook een freezerbait-oma :o
Plaats reactie