tijgernoten.


Plaats reactie
Bob Mulder
Berichten: 29
Lid geworden op: 17-04-2006 16:57
Locatie: Terheijden

02-06-2010 22:57

hey jongens,

misschien weer even vervelend maar heb niet veel tijd om langte searchen op het forum.

ik vis nu al tijdje met tijgernoten en persoonlijk vis ik ze het liest als ze goed slijmen. ik bereid ze als volgt. 24 uur weken met wat bruine basterdsuiker en beetje scopex flavor daarna half uur tot 3 kwartier koken, af laten koelen en dan laat ik ze in een dicht emmer staan.

nu heb ik de ene keer wel dat ze binnen 2 dagen goed geslijmt zijn en de andere keer denk je na een dag van die zijn morgen goed en dan staat er de volgende dag schuim op en beginnen ze zuur te ruiken.

wat doe ik nou fout? moet ik de emmer gewoon 3 dagen dicht laten of moet ik de emmer open laten staan? dat schuim eraf scheppen of juist laten zitten.

alvast bedankt voor jullie reactie.

mvg bob mulder

ps: het is mssn indd wel zo handig om op ht forum gewoon een kopje te maken voor het bereiden van particles
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

03-06-2010 00:27

Beetje goed zoeken is ook een leuke kopje ;)
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
bas wilharms
Berichten: 109
Lid geworden op: 19-09-2009 17:58

03-06-2010 17:02

als ze zuur ruiken maakt opzich toch niet veel uit??
mijne ruiken soms ook een beetje zuur en ik vang er wel op.
Jeffrey van der Wou
Berichten: 1049
Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
Locatie: Zuid-Holland

03-06-2010 17:21

Hoe langer ze staan weg te rotten, hoe beter ze vangen! :lol:
matthias franssen
Berichten: 129
Lid geworden op: 06-11-2007 16:00
Locatie: rotterdam

03-06-2010 18:36

Als je na 24u weken het water ververst en ze vervolgens kookt en in het kookvocht laat staan moet het goed gaan.

Je kan ook eerst goed spoelen, 40min. koken en vervolgens laten staan(minimaal 2dagen) tot ze gaan slijmen, scheelt je weer tijd.

Mvg,
Karperkoorts.. Ja ik heb er ook last van!
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

04-06-2010 21:26

Slijmen is echt een raar proces, ik heb producten liggen die slijmen onder elke omstandigheid.

Ik heb er ook die er wat meer werk nodig hebben.

Normaal volstaat heet in schone emmer en afgesloten houden 3 dagen lang.

Het liefst zo min mogelijk zuur.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

05-06-2010 05:16

Met de handen uit de emmer blijven is de enige remedie. En de vloeistof afdekken met iets van plasticfolie en dán pas het deksel erop.
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

05-06-2010 16:51

hoe minder water (van het koken) er in de emmer zit hoe sneller en dikker het slijm is. als ze net onder water staan is het goed. staat er 10 cm water bovenop de tijgernoten dan giet je het overtollige er gewoon uit. ik leg de deksel van de emmer er voortaan los op omdat er gas vrijkomt tijdens het proces, en de emmer dan onder druk komt waardoor de deksel bol gaat staan.
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

06-06-2010 11:15

Ik heb hier een tijgernoot ongeschoond ongewassen die slijmt zelfs met de emmer open....

maar die wordt op die manier wel snel zuur!

Zo min mogelijk water is ook een goeie, dat je net een stukje wat boven het vloeistofpeil ziet komen..
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Bob Mulder
Berichten: 29
Lid geworden op: 17-04-2006 16:57
Locatie: Terheijden

09-06-2010 17:36

oke,

allemaal bedanktvoor jullie reactie. ik zal nog is wat testjes gaan doen. hopelijk gaat het nu wat beter.

mvg bob mulder
Plaats reactie