hoe moet je tijgernoten bereiden,
ik had gehoord weken dan koken en alles in het zelfde water en dan invriezen ook met water.
hoe neem je dat dan mee als je gaat vissen??
tijgernoten
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 27-05-2010 20:29
- Locatie: zandvoort
Steun de KSN en wordt lid!
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
-
- Berichten: 144
- Lid geworden op: 22-11-2009 15:11
valentijn trossel schreef:hoe moet je tijgernoten bereiden,
ik had gehoord weken dan koken en alles in het zelfde water en dan invriezen ook met water.
hoe neem je dat dan mee als je gaat vissen??
Misschien moet er eens een sticky worden gemaakt met de bereiding van particles deze vraag komt elke week terug.
- martin blom
- Berichten: 289
- Lid geworden op: 11-02-2007 09:24
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
als je hem gewoon zijn antwoord geven kan topic gesloten/verwijdert worden
24 uur weken (hierbij KUN je geur en smaak toevoegen omdat het nou nog veel vocht op neemt)
dan 30min tot 1 uur weken (beter te lang dan te kort)
en dan even laten staan (alles in het zelfde vocht)
en klaar
24 uur weken (hierbij KUN je geur en smaak toevoegen omdat het nou nog veel vocht op neemt)
dan 30min tot 1 uur weken (beter te lang dan te kort)
en dan even laten staan (alles in het zelfde vocht)
en klaar
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
jasper van gelderen schreef:als je hem gewoon zijn antwoord geven kan topic gesloten/verwijdert worden
24 uur weken (hierbij KUN je geur en smaak toevoegen omdat het nou nog veel vocht op neemt)
dan 30min tot 1 uur weken (beter te lang dan te kort)
en dan even laten staan (alles in het zelfde vocht)
en klaar
jasper bedoelt waarschijnlijk 30min tot 1 uur koken ipv ze nog eens te weken
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
nope
zo vis ik er al 1.5/2 jaar mee
zo vis ik er al 1.5/2 jaar mee
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Sticky maken over dit??? Staan onderhand 10 topics over en her en der staat er ook al genoeg op Internet.
48 uur weken en 1 uurtje koken
24 uur weken en 2 tot 2 1/2 uur koken
48 uur weken en 1 uurtje koken
24 uur weken en 2 tot 2 1/2 uur koken
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- kevin schopenhouer
- Berichten: 312
- Lid geworden op: 20-05-2008 22:04
- Locatie: Breda
Catch safetly
release the safest
release the safest
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 27-05-2010 20:29
- Locatie: zandvoort
bedankt!!
vooral de laatste reactie was nuttig!
vooral de laatste reactie was nuttig!
Steun de KSN en wordt lid!
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
- jasper van gelderen
- Berichten: 625
- Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
- Locatie: wamel
tom wils schreef:dus als ik het dan goed begrijp kook jij je tijgers niet???
ow sorry dacht dat je bedoelde niet weken wel koken
sorry mijn fout
groeten, jasper
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Houdt standaard aan 24 uur weken en 3 uur koken, dan zijn de tijgers in vrijwel alle gevallen klaar. Ik zeg liever langer koken dan korter omdat tijgernoten uit de grond komen. In de grond zitten sporenvormende bacterien die tijdens het weken gaan groeien. Deze moeten door koken worden afgedood voor een langere houdbaarheid van de partikels.
Na koken (en afkoelen) worden de noten of direct ingezet of ingevroren.
De noten worden bij kamertemperatuur na een paar dagen zuur. Hoe langer wordt gekookt, des te minder snel zuur....
Na koken (en afkoelen) worden de noten of direct ingezet of ingevroren.
De noten worden bij kamertemperatuur na een paar dagen zuur. Hoe langer wordt gekookt, des te minder snel zuur....
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!