tijgernoten


Plaats reactie
valentijn trossel
Berichten: 61
Lid geworden op: 27-05-2010 20:29
Locatie: zandvoort

01-06-2010 17:40

hoe moet je tijgernoten bereiden,
ik had gehoord weken dan koken en alles in het zelfde water en dan invriezen ook met water.
hoe neem je dat dan mee als je gaat vissen??
Steun de KSN en wordt lid!
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
tom de groot
Berichten: 144
Lid geworden op: 22-11-2009 15:11

01-06-2010 20:02

valentijn trossel schreef:hoe moet je tijgernoten bereiden,
ik had gehoord weken dan koken en alles in het zelfde water en dan invriezen ook met water.
hoe neem je dat dan mee als je gaat vissen??


Misschien moet er eens een sticky worden gemaakt met de bereiding van particles deze vraag komt elke week terug.
Gebruikersavatar
jasper van gelderen
Berichten: 625
Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
Locatie: wamel

01-06-2010 20:34

als je hem gewoon zijn antwoord geven kan topic gesloten/verwijdert worden

24 uur weken (hierbij KUN je geur en smaak toevoegen omdat het nou nog veel vocht op neemt)
dan 30min tot 1 uur weken (beter te lang dan te kort)
en dan even laten staan (alles in het zelfde vocht)
en klaar :D
groeten, jasper

"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

01-06-2010 20:38

jasper van gelderen schreef:als je hem gewoon zijn antwoord geven kan topic gesloten/verwijdert worden

24 uur weken (hierbij KUN je geur en smaak toevoegen omdat het nou nog veel vocht op neemt)
dan 30min tot 1 uur weken (beter te lang dan te kort)
en dan even laten staan (alles in het zelfde vocht)
en klaar :D


jasper bedoelt waarschijnlijk 30min tot 1 uur koken ipv ze nog eens te weken :wink:
Gebruikersavatar
jasper van gelderen
Berichten: 625
Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
Locatie: wamel

01-06-2010 20:59

nope
zo vis ik er al 1.5/2 jaar mee
groeten, jasper

"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
tom wils
Berichten: 55
Lid geworden op: 19-09-2009 20:32

01-06-2010 21:08

dus als ik het dan goed begrijp kook jij je tijgers niet???
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

01-06-2010 21:10

Sticky maken over dit??? Staan onderhand 10 topics over en her en der staat er ook al genoeg op Internet.

48 uur weken en 1 uurtje koken
24 uur weken en 2 tot 2 1/2 uur koken
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Gebruikersavatar
kevin schopenhouer
Berichten: 312
Lid geworden op: 20-05-2008 22:04
Locatie: Breda

01-06-2010 21:24

Catch safetly
release the safest
valentijn trossel
Berichten: 61
Lid geworden op: 27-05-2010 20:29
Locatie: zandvoort

01-06-2010 23:31

bedankt!!
vooral de laatste reactie was nuttig!
Steun de KSN en wordt lid!
meer info: http://www.karperstudiegroep.nl
Gebruikersavatar
jasper van gelderen
Berichten: 625
Lid geworden op: 25-09-2009 17:04
Locatie: wamel

02-06-2010 19:49

tom wils schreef:dus als ik het dan goed begrijp kook jij je tijgers niet???


ow sorry dacht dat je bedoelde niet weken wel koken
sorry mijn fout
groeten, jasper

"There Are No Shortcuts To A Place Worth Being"
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

12-06-2010 09:12

Houdt standaard aan 24 uur weken en 3 uur koken, dan zijn de tijgers in vrijwel alle gevallen klaar. Ik zeg liever langer koken dan korter omdat tijgernoten uit de grond komen. In de grond zitten sporenvormende bacterien die tijdens het weken gaan groeien. Deze moeten door koken worden afgedood voor een langere houdbaarheid van de partikels.

Na koken (en afkoelen) worden de noten of direct ingezet of ingevroren.

De noten worden bij kamertemperatuur na een paar dagen zuur. Hoe langer wordt gekookt, des te minder snel zuur....
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Plaats reactie