Hennep Vraag


Plaats reactie
Robin Straver
Berichten: 507
Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
Locatie: Berkel&Rodenrijs

19-04-2010 19:52

Beste boarders,

Ik heb zaterdag hennep in het water gezet om te weken en wil dit morgen gaan koken, nu had ik vandaag het gevoel dat er een beetje een raar geurtje aan de hennep zat, dus heb ik het water ververst.

We gaan we het dus morgen koken, want we gaan zaterdag naar Frankrijk.
Hoe kunnen we tegen gaan dat in die tijd na het koken en het pas daadwerkelijk gebruiken de hennep niet zuur wordt?

Bedankt alvast:)

Groetjes,

Robin Straver
Gebruikersavatar
shiffrin lugten
Berichten: 650
Lid geworden op: 21-03-2010 10:06
Locatie: Ultimate cheyenne

19-04-2010 20:32

als ik hennep heb gekookt vries ik het altijd in en als ik ga vissen bewaar ik het altijd in een koelbox als het in de zon licht droogt het bij uit en gaat het schimmelen dat wil je nie hebben dus gewoon koel bewaren
Een karper in de morguh is een dag zonder zorguh
Robin Straver
Berichten: 507
Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
Locatie: Berkel&Rodenrijs

19-04-2010 20:56

mmm maar invriezen wordt hem niet omdat we vrijdag noacht al weg gaan en er geen ruimte voor hebben (20kg)
Als we het morgen gekookt hebben moeten we dan het in water laten, wordt het dan zuur of niet? Of moeten we het juist droog laten zonder water?
Of zijn er andere opties?
Gebruikersavatar
theo kievits
Berichten: 142
Lid geworden op: 25-08-2008 19:03

19-04-2010 21:13

hallo robin

ik zou het gewoon koken en om de 2 dagen
het water verversen dan blijven ze zeker 2 weken goed
hoop dat je er wat aan hebt

gr theo
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

19-04-2010 21:26

Als het gaat aan de waterkant koken anders zo laat mogelijk.
Robin Straver
Berichten: 507
Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
Locatie: Berkel&Rodenrijs

20-04-2010 12:57

Oké dan gaan we het vanavond koken, en dan dagelijks het water verversen en uit de zon houden.
Aan het water koken is geen optie, daar hebben we de spullen niet voor.
Sjoerd Bonenkamp
Berichten: 1884
Lid geworden op: 22-09-2009 11:16

20-04-2010 13:03

ron cuyten schreef:Als het gaat aan de waterkant koken anders zo laat mogelijk.


Exact!
Niet een paar dagen in een gesloten emmer laten staan zoals bij bijv tijdernoten oid. Heb dat eens gedaan, maar de lucht die er dan vanaf komt is echt te ranzig voor woorden. Echt vreselijk gewoon!
Gebruikersavatar
remon van dusschoten 2
Berichten: 921
Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
Locatie: nijkerk
Contacteer:

20-04-2010 14:33

liever iets zuur dan maar blijven spoelen dag olieen dag atractie hennep hoef je echt niet dagen te wellen een dag wellen dan koken en klaar ben je.Heb ik haast week ik geen eens en dan nog kiemt mijn hennep super best
steun de ksn wordt lid

http://www.watersense.nl
Robin Straver
Berichten: 507
Lid geworden op: 11-07-2006 12:26
Locatie: Berkel&Rodenrijs

20-04-2010 16:01

Me vismaat zijn vader heeft een kaas winkel dus een grote koelcel, is het een idee om het daar in te zetten? of gewoon in de schuur?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-04-2010 18:15

Gewoon één nacht weken en dan koken tot ze openspringen Robin. Dan gooi je ze zo snel mogelijk in het water, want hennep rot nu eenmaal snel. Anders in porties invriezen. Simpel.
Plaats reactie