liquid egg


Plaats reactie
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

28-02-2010 23:42

De belangrijkste pluspunten van deze vloeibare producten op een rij:
• Zeer lange houdbaarheid, tot 105 dagen na productiedatum, ook na openen.
• 100% Salmonellavrij voor een optimale productveiligheid
• Specifieke eigenschappen voor een uitstekend resultaat
• Efficiënt, makkelijk en hygiënisch in gebruik


lijkt mij dat daar ook ergens conservering in moet zitten, en misschien nog wel andere rotzooi. dan maar losse eitjes tikken.

ff verder gekeken en kwam dit tegen:

whole egg:
Ingredients:
Pasteurized hen’s eggs 90%, water, salt, preservative:sodium benzoate, acidity regulator: citric acid, emulsifier: E471, E475

egg white:
Ingredients:
Pasteurized hens egg whites 90%, water, acidity regulator: citric acid, tri sodium citrate, preservative: potassium sorbate, stabilizer: guar gum.

egg yolk:
Pasteurized hens egg yolks 94%, water, preservative: sodium benzoate, acidity regulator: citric acid.

scrambled egg:
Pasteurized hen eggs (85%), whole milk, modified corn starch, salt, preservative: sodium benzoate, emulsifier: E471, E475, acidity regulator: citric acid white pepper and thickener: Xanthan gum.
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

01-03-2010 08:18

.

Jah maar wij mensen vallen er niet spontaan om
van een beetje conserveringsmiddelen
de karper dan wel?
Ik denk dat hierin wordt doorgeslagen.
Natuurlijk is het niet gezond hoeveel er in sommige ready-mades
zit.
Maar om iets wat licht geconservereerd is,
en wat nog verwerkt wordt in de boillies.
Zal het de karper volgens mij niks schelen.

Een karper is geen hoogeleerde fijnproever of iets
dergelijks.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

01-03-2010 12:19

het is gewoon gepasteuriseerd en verder niks.
ik weet niet waar bas zijn info vandaan heeft maar het is puur ei.
heb er zelf ook boilies mee gemaakt super handig om mee te werken.
je hoeft niet te tikken geen schilletjes in de mix.
ik werk er overgens dagelijks mee op mijn werk en er is echt niks raars mee.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

01-03-2010 15:29

Voor de liefhebbers, het is te verkrijgen bij de Hanos:

http://www.hanos.nl/pages/info/courant/ ... pagina.php

Iemand enig idee wat zo'n fles kost?
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

01-03-2010 15:39

Geart van der heide schreef:Natuurlijk is het niet gezond hoeveel er in sommige ready-mades
zit.
Maar om iets wat licht geconservereerd is,
en wat nog verwerkt wordt in de boillies.
Zal het de karper volgens mij niks schelen.


Hoeveel conservering zit er in de ready mades van tegenwoordig dan? Daar ben ik altijd al nieuwsgierig naar geweest....

Iedereen roept dat het bomvol zit, wil wel eens weten hoe vol en hoeveel %.

Geart van der heide schreef:Een karper is geen hoogeleerde fijnproever of iets
dergelijks.


Leg is uit, want die snap ik niet......
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

01-03-2010 16:39

Geart van der heide schreef:Natuurlijk is het niet gezond hoeveel er in sommige ready-mades zit.


En welke heb je geanaliseerd dan?
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
wieger onnink
Berichten: 50
Lid geworden op: 10-09-2002 02:00
Locatie: Midden Nederland

01-03-2010 18:28

Reinder van Lune schreef:Voor de liefhebbers, het is te verkrijgen bij de Hanos:

http://www.hanos.nl/pages/info/courant/ ... pagina.php

Iemand enig idee wat zo'n fles kost?



ongeveer 3.50 voor een liter heel ei
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

01-03-2010 19:02

tommy foekens schreef:ik weet niet waar bas zijn info vandaan heeft maar het is puur ei.


deze informatie komt van de site zelf.... er staan pdf bestanden onderaan de pagina

http://www.eicom.nl/02_prod_daeneg_vloeib.html

dus geen puur ei......

als ik dan lees dat er sodium benzoate, potassium sorbate, tri sodium citrate en allerlei E nummers, dan kies ik liever voor een vers eitje.
ik wil niet zeggen dat al deze dingen perse slecht zijn voor de karper

tri sodium citrate: http://en.wikipedia.org/wiki/Trisodium_citrate

potassium sorbate: http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_sorbate

sodium benzoate: http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate

lijkt mij allemaal wel mee te vallen met deze spullen mits ze met mate gebruikt worden, maar als ik mag kiezen toch maar een vers eitje van de lokale boer
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

01-03-2010 21:02

Iedereen roept dat het bomvol zit, wil wel eens weten hoe vol en hoeveel %.



Leg is uit, want die snap ik niet......[/quote]


Ik heb een keer een zakje boillies gekocht, mijn eerst zakje.
welk merk zou ik werkelijk niet meer weten. maar die bollen
hebben een halfjaar in een vochtige omgeving gelegen en waren
niet bedorven. Vertel mij dan niet dat ik daaruit op kan maken,
dat er meer conserveringsmiddelen inzitten dan dat vloeibaar eiwit.
Wat helemaal niet zo lang houdbaar is.

En een karper gaat echt niet een heel klein percentage
aan conserveringsmiddelen waarnemen als hij een boillie
pakt. Daarom zei ik het is geen hoogeleerde fijnproever ofzo.
Hij kan dat echt niet zien van:
Deze boillie bevat o,1 procent preserver.


En hoeveel procent er in boillies zit weet ik niet.
Ik heb hier op carpboard wel gelezen dat sommige
merken MPG gebruiken en dan van 10-13 %
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

01-03-2010 21:04

deze informatie komt van de site zelf.... er staan pdf bestanden onderaan de pagina

http://www.eicom.nl/02_prod_daeneg_vloeib.html

dus geen puur ei......

als ik dan lees dat er sodium benzoate, potassium sorbate, tri sodium citrate en allerlei E nummers, dan kies ik liever voor een vers eitje.
ik wil niet zeggen dat al deze dingen perse slecht zijn voor de karper

tri sodium citrate: http://en.wikipedia.org/wiki/Trisodium_citrate

potassium sorbate: http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_sorbate

sodium benzoate: http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate

lijkt mij allemaal wel mee te vallen met deze spullen mits ze met mate gebruikt worden, maar als ik mag kiezen toch maar een vers eitje van de lokale boer[/quote]


Ja snap ik, maar ik gaf alleen maar aan dat als je
Dat vloeibaar eiwit in je droge mix verwerkt, het een heel klein beetje
is.
Heb het zelf al eens gebruikt, boillies lijken niks langer houdbaar als normaal
dus het zal meevallen.

EN: wij mensen kunnen het ook eten, vriend karper zal dan vast niet sterven.
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

01-03-2010 22:05

leuk spul! .. zo te zien werkt t beter dan tikken :P :wink:
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-03-2010 22:41

Vloeibaar ei?

Moet nu toch echt niet gekker worden :o :o

Jan W / Rene,
welk voedingsmiddel waarin ei of eiproducten verwerkt zitten, zijn 5 (vijf) jaar houdbaar zonder gebruikmaking van conservering?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

02-03-2010 10:12

wieger onnink schreef:ongeveer 3.50 voor een liter heel ei


Hoeveel eieren gaan er in een liter?
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

02-03-2010 14:38

15/16 stuks
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

02-03-2010 15:08

Dat wordt dan op die manier een duur ingredient :wink:
Ik blijf de eitjes wel tikken . . .
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

03-03-2010 17:20

langleven ei albumine en bloedmeel:P wielco is btw goedkoop met bloedmeel tegenwoordig en werkt super! ... zn 1.60 per kg!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

03-03-2010 19:45

jacco noordermeer schreef:15/16 stuks

dat zijn er wel even wat meer.
bij heel ei zit je al op 20 stuks.
je gaat op een gemiddeld gewicht van 50 gram de ei.
30 gr dooier en 20 gr ei wit.
dus als je een kg koopt (ze gaan per kg niet per liter)dan zit je dus al gauw aan de 50 eieren die je nodig hebt voor een kg eiwit.
en kwa prijs licht het iets duurden maar reken eens uit hoe lang je bezig bent met tikken en hoe lang je der over doet om een pak leeg te schenken.
eerder jij je eitjes heb gedaan ben ik al klaar met de volgende lading boilies draaien.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

03-03-2010 19:52

Henk ter Maat schreef:Vloeibaar ei?

Moet nu toch echt niet gekker worden :o :o

Jan W / Rene,
welk voedingsmiddel waarin ei of eiproducten verwerkt zitten, zijn 5 (vijf) jaar houdbaar zonder gebruikmaking van conservering?

heel veel hoor
er word steeds naar de datum gekeken maar vele weten de betekenis niet eens.
er zijn wetelijke bepalingen voor bepaalde producten.
maar vaak staat er "ten minste houdbaar tot"
dit wil zeggen dat het product te minste tot die datum goed is.
somige producten zijn niet veel langer houd baar maar andere nog jaren.
neem jam en pap dat zijn producten (mits goed bewaard)die eigelijk nooit bederven.
er is zelfs een doktor in america die nog dagelijks voedsel paketjes eet uit de 2de wereld oorlog(stampot met worst(dus vlees))
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-03-2010 23:12

Da's vast een uitzonder(l)ing. :roll: die doktor vreet on-geconserveerd blikvoer.

Een ei bevat 7,3 gram eiwit Tommy..
Huiswerkvraag; hoeveel eieren heb je nu echt nodig om aan 1000 gram eiwit te komen?

De vraag ging echter over vloeibaar ei, heel ei.

60% van het ei bestaat uit het eiwit (hoofdbestanddeel ovalbumine), 30% uit de dooier, en 10% uit de eischaal. De dooier is slechts één enkele cel. Met een doorsnede van 3 tot 4 cm is het de grootst bekende cel. De dooier heeft een dun vlies om zich heen. Binnenin de dooier bevindt zich het kiempje, dat wit blijft bij koken. De kleur van de dooier kan variëren tussen zeer licht geel en donker oranje. De kleur van de dooier wordt veroorzaakt door caroteen en hangt af van de voeding van de kip. In wortelen zit bijvoorbeeld veel caroteen. Als een kip voornamelijk graan eet, blijft de dooier licht. Rond de dooier zit het eiwit. Daarbinnen houden de hagelsnoeren (ook wel de strengen genoemd) de dooier min of meer op zijn plaats. De schaal van het ei is ongeveer 0,3 mm dik. Binnen de schaal zitten twee dunne vliezen, die het eiwit tegen besmetting door bacteriën beschermen. De schaal is poreus, zodat lucht kan worden uitgewisseld.

De voedingswaarde van een ei bedraagt 80 kcal (334 kJoule), geleverd door 7,3 g eiwit, 5,8 g vet en 0 g koolhydraten. Verder bevat het ei een aantal mineralen, zoals fosfor, kalium, natrium, calcium en ijzer. Ook bevatten eieren de vitamines A, B1, B2, B6, biotine en E.

Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren[1]
Groet'n Henk..

still growing Old.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

04-03-2010 00:30

Henk ter Maat schreef:Da's vast een uitzonder(l)ing. :roll: die doktor vreet on-geconserveerd blikvoer.

Een ei bevat 7,3 gram eiwit Tommy..
Huiswerkvraag; hoeveel eieren heb je nu echt nodig om aan 1000 gram eiwit te komen?

De vraag ging echter over vloeibaar ei, heel ei.

60% van het ei bestaat uit het eiwit (hoofdbestanddeel ovalbumine), 30% uit de dooier, en 10% uit de eischaal. De dooier is slechts één enkele cel. Met een doorsnede van 3 tot 4 cm is het de grootst bekende cel. De dooier heeft een dun vlies om zich heen. Binnenin de dooier bevindt zich het kiempje, dat wit blijft bij koken. De kleur van de dooier kan variëren tussen zeer licht geel en donker oranje. De kleur van de dooier wordt veroorzaakt door caroteen en hangt af van de voeding van de kip. In wortelen zit bijvoorbeeld veel caroteen. Als een kip voornamelijk graan eet, blijft de dooier licht. Rond de dooier zit het eiwit. Daarbinnen houden de hagelsnoeren (ook wel de strengen genoemd) de dooier min of meer op zijn plaats. De schaal van het ei is ongeveer 0,3 mm dik. Binnen de schaal zitten twee dunne vliezen, die het eiwit tegen besmetting door bacteriën beschermen. De schaal is poreus, zodat lucht kan worden uitgewisseld.

De voedingswaarde van een ei bedraagt 80 kcal (334 kJoule), geleverd door 7,3 g eiwit, 5,8 g vet en 0 g koolhydraten. Verder bevat het ei een aantal mineralen, zoals fosfor, kalium, natrium, calcium en ijzer. Ook bevatten eieren de vitamines A, B1, B2, B6, biotine en E.

Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren[1]


de voedsel paketjes die de dokter at zijn alleen vacuum verpakt


en nu even een huiswerk vraagje voor jou:
wat is het verschil tussen voedingswaarde en de verdeling tussen eiwit en eigeel

probeer jij maar eens een eitje te scheiden waar 7,5 gram EIWIT uit komt
nou geloof me ik werk wel wat meer met eieren dan dat jij dat doet,en het is mij nog nooit gelukt.

sterker nog ik heb net even in de koelkast gekeken en daaruit blijkt dat ik een fout heb gemaakt in de verdeling:
ik schreef 1 ei a ong 50 gr = 30 gr dooier en 20 gr eiwit maar dit moet andersom zijn 30gr EIWIT en 20 gr dooier.
dus kort om huiswerk antwoord(na correctie) 30 eieren om 1000 gr eiwit te krijgen.
en 50 eieren om 1000 gr dooier te krijgen
en zoals eerder beschreven 20 eieren voor 1000 gr heel ei

en op de vraag heel ei heb ik ook antwoord op gegeven of niet soms ?
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Geart van der heide
Berichten: 63
Lid geworden op: 25-09-2009 10:23

05-03-2010 13:32

had dat mij even gevraagt:)
staat gewoon op de verpaking op het vloeibare eiwit van de sligro.
30 eiwitten klopt, die pakken zijn zeer handig want er staat ook bij
Hoeveel je gebuikt aan de zijkant.

ik gebruikte altijd 330 ml kun je mooi zien aan de zijkant!
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
tommy foekens
Berichten: 118
Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
Locatie: amsterdam

06-03-2010 01:19

Geart van der heide schreef:had dat mij even gevraagt:)
staat gewoon op de verpaking op het vloeibare eiwit van de sligro.
30 eiwitten klopt, die pakken zijn zeer handig want er staat ook bij
Hoeveel je gebuikt aan de zijkant.

ik gebruikte altijd 330 ml kun je mooi zien aan de zijkant!

ja inderdaad ik heb hem hier ook in de koelkast liggen.
en op me werk heb ik een paar treetjes staan.
gebruik het nu al een tijdje om boilies te maken en werk prima en geeft geen rotzooi (op een paar pakken na dan).
en in de keuken kan ik ook nog leuke dingen maken (thuis dan)
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
Plaats reactie