Er zijn al een paar manieren van conserveren bekend:
1. Suiker zout of citroenzuur of alcohol.
2. Preserver/conserver.
3. Luchtdrogen.
4. Vriesdrogen.
5. Silica gel. door vocht ontrekken net zoals Bij suiker en zout.
6. Steriliseren of pasteuriseren.
7. Vacuum verpakken.
8. Door bestraling/elecktrise pulsen.
9. Koolzuurgas
10. inmaken of wecken.(die zag ik laatst nog op het forum)
Dit zijn er al een paar nieuwen.
Hier kunnen we allemaal vast nog wel een paar bij vinden.
Maar dit is even wat overzichtelijker.
Ook vraag ik me af of we ook kunnen conserveren met de
magnetron,
omdat Door bestraling/elecktrise pulsen
het ook moet kunnen.
Ik heb het een en ander gelezen maar
het kan niet bij elk product omdat ze niet allemaal
even goed elecktriciteit geleiden.
Vast wel iemand van jullie die hier op kan antwoorden
of manieren kunnen toevoegen aan dit lijstje!
Groet Geart
Conserveren Alle technieken.
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-09-2009 10:23
HELP!,
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
Ik kan geen avater uploaden wie kan me helpen? pbtje graag!.
- Robert vd Heide
- Berichten: 176
- Lid geworden op: 20-09-2009 18:18
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
soaken ontbreekt nog
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
en dat is een conserverings techniek?
weet niet waar je dat gelezen hebt maar hij staat niet in mijn boekie
weet niet waar je dat gelezen hebt maar hij staat niet in mijn boekie
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Als ik mijn boilies soak in aminol of melasse blijven die heel lang houdbaar.
Je kan ze zo gerust 6maanden bewaren
Je kan ze zo gerust 6maanden bewaren
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
dat valt dan onder een van de boven genoemde technieken maar soaken op zich is geen techniek.
de leterlijke vernaming is nat maken/onderdompelen dus denk dat het meer onder inmaken valt.
je kan het zien als op sterk water zetten.
de leterlijke vernaming is nat maken/onderdompelen dus denk dat het meer onder inmaken valt.
je kan het zien als op sterk water zetten.
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
-
- Berichten: 63
- Lid geworden op: 25-09-2009 10:23
Soaken, hmmm
licht eraan is inderdaad geen techniek op zich.
als ik hem 'soak' in water zal hij alsnog bederven!
Dit vond ik even snel:
Deze inmaakmethoden zijn:
a. Steriliseren en pasteuriseren. Hierbij worden de levensmiddelen verhit tot respectievelijk 100 en 80° C,
waardoor de aanwezige bacteriën worden gedood, terwijl tegelijkertijd door afsluiting van de lucht geen nieuwe bacteriën meer kunnen toetreden.
b. Bevriezen. De levensmiddelen worden hierbij tot een bepaalde temperatuur afgekoeld, waardoor de bacteriën onwerkzaam worden.
c. Drogen. Door het drogen wordt een groot deel van het vocht aan de levensmiddelen onttrokken, waardoor de bacteriën niet meer kunnen leven.
d. Inmaak in zout, suiker, azijn, alcohol of zoetzuur. Bij deze verschillende methoden wordt de voedingsbodem ongeschikt gemaakt voor de bacteriën.
Om een goed resultaat te verkrijgen bij de inmaak moet men op het volgende letten:
1. Zindelijk te werk gaan. Zorg voor schone handen, kleren en omgeving.
2. Verse producten van goede kwaliteit verwerken.
3. Gaaf materiaal gebruiken.
Ik denk dat het iets te maken heeft met optie D
licht eraan is inderdaad geen techniek op zich.
als ik hem 'soak' in water zal hij alsnog bederven!
Dit vond ik even snel:
Deze inmaakmethoden zijn:
a. Steriliseren en pasteuriseren. Hierbij worden de levensmiddelen verhit tot respectievelijk 100 en 80° C,
waardoor de aanwezige bacteriën worden gedood, terwijl tegelijkertijd door afsluiting van de lucht geen nieuwe bacteriën meer kunnen toetreden.
b. Bevriezen. De levensmiddelen worden hierbij tot een bepaalde temperatuur afgekoeld, waardoor de bacteriën onwerkzaam worden.
c. Drogen. Door het drogen wordt een groot deel van het vocht aan de levensmiddelen onttrokken, waardoor de bacteriën niet meer kunnen leven.
d. Inmaak in zout, suiker, azijn, alcohol of zoetzuur. Bij deze verschillende methoden wordt de voedingsbodem ongeschikt gemaakt voor de bacteriën.
Om een goed resultaat te verkrijgen bij de inmaak moet men op het volgende letten:
1. Zindelijk te werk gaan. Zorg voor schone handen, kleren en omgeving.
2. Verse producten van goede kwaliteit verwerken.
3. Gaaf materiaal gebruiken.
Ik denk dat het iets te maken heeft met optie D