Boilies soaken


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maarten Wels
Berichten: 9
Lid geworden op: 05-10-2009 10:34

19-02-2010 11:12

Als je zelfgedraaide boilies wil soaken, wanneer kun je dit dan het beste doen? Net nadat ze gekookt zijn, na 24 uur uitharden of pas als ze uit de vriezer komen en gaan ontdooien? Waarom?

Bedankt!
Hup Holland Hup!
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

19-02-2010 16:20

na het uitharden nemen ze snel de soak op, daarna invriezen, alles wat niet opgenomen is in de bol, zal bij het ontdooien wel opgenomen worden.
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

19-02-2010 16:23

En na het ontdooien, wat doe je dan? In de tas laten zitten, of in een boilietas met gaten? In laatste geval heeft het soaken niet veel nut...

Al de soak wat niet opgenomen wordt voor het de vriezer ingaat, wordt gekristaliseerd. Zodra je bollen in een tas met gaten doet, verdwijnt dus het grootste gedeelte van je soak. Als het ontdooit. Dusl zal je je emmers in een boiliebag moeten doen, of emmer etc. Zodat je ze kan omschudden en de soak over de bollen blijft zitten en je het niet weggooit.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Rik koster
Berichten: 5111
Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
Locatie: zuid holland
Contacteer:

19-02-2010 17:02

of gewoon in de zak laten zitten,en soaken met aminol,vind ik nog steeds een ware killer.en ook nog eens een goed conserveermiddel voor de freezer.lekker dik erop en knallen :d
ron thijsen
Berichten: 571
Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
Locatie: geleen

20-02-2010 02:44

Voor het invriezen even paar uurtjes vacuum trekken dan trekt de saok nog wat dieper in het bolletje,suck,s.
m.v.g
breek me de slurf niet open
Plaats reactie