Als je zelfgedraaide boilies wil soaken, wanneer kun je dit dan het beste doen? Net nadat ze gekookt zijn, na 24 uur uitharden of pas als ze uit de vriezer komen en gaan ontdooien? Waarom?
Bedankt!
Boilies soaken
-
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
- Locatie: bronxtel
na het uitharden nemen ze snel de soak op, daarna invriezen, alles wat niet opgenomen is in de bol, zal bij het ontdooien wel opgenomen worden.
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
En na het ontdooien, wat doe je dan? In de tas laten zitten, of in een boilietas met gaten? In laatste geval heeft het soaken niet veel nut...
Al de soak wat niet opgenomen wordt voor het de vriezer ingaat, wordt gekristaliseerd. Zodra je bollen in een tas met gaten doet, verdwijnt dus het grootste gedeelte van je soak. Als het ontdooit. Dusl zal je je emmers in een boiliebag moeten doen, of emmer etc. Zodat je ze kan omschudden en de soak over de bollen blijft zitten en je het niet weggooit.
Al de soak wat niet opgenomen wordt voor het de vriezer ingaat, wordt gekristaliseerd. Zodra je bollen in een tas met gaten doet, verdwijnt dus het grootste gedeelte van je soak. Als het ontdooit. Dusl zal je je emmers in een boiliebag moeten doen, of emmer etc. Zodat je ze kan omschudden en de soak over de bollen blijft zitten en je het niet weggooit.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
of gewoon in de zak laten zitten,en soaken met aminol,vind ik nog steeds een ware killer.en ook nog eens een goed conserveermiddel voor de freezer.lekker dik erop en knallen :d
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
- Locatie: geleen
Voor het invriezen even paar uurtjes vacuum trekken dan trekt de saok nog wat dieper in het bolletje,suck,s.
m.v.g
m.v.g
breek me de slurf niet open