Stoomtijd


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

18-02-2010 13:40

Na altijd mijn boilies te hebben gekookt ga ik overstappen naar het stomen.

Hoe lang moeten de boilies stomen voordat ze gaar zijn, en hoe kan je het zien dat ze gaar zijn?

Groet, Reinder
Gebruikersavatar
Bertil Wielink
Berichten: 1760
Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
Locatie: Nederland
Contacteer:

18-02-2010 13:43

Hoi Reinder,

Ik heb mn boilies ook regelmatig gestoomd en het is een beetje per mix verschillend hoe lang de stoom tijden zijn..
Ook is het wel belangrijk hoeveel boilies je tegelijk wilt stomen. Hoe meer bollen hoe langer de stoomtijd.

Ik denk dat je het beste even een kleine hoeveelheid kan maken en deze dan op verschillende tijden stomen totdat het resultaat je het meeste aanstaat.

Gr.
Bertil
Leer van andermans fouten. Je leeft niet lang genoeg om ze allemaal zelf te maken.
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

18-02-2010 14:02

Reinder

zoals Bertil al aangaf , ligt aan je mix.

gewoon beginnen, na 3 min 1 boilie eruit halen, dan na 2 min er weer 1 uit halen enz enz.

deze op een papiertje leggen met de tijd erbij, dan een uurtje laten drogen.

Heb je vanzelf een indicatie hoe lang je moet stomen.
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

18-02-2010 14:05

Bertil en Ray, bedankt voor jullie reactie's . . . ga ik zeker proberen, maar hoe zie ik nu dat de boilie gaar is?

Bij het koken was dat makkelijk te bepalen aangezien ze dan gingen drijven . . .
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

18-02-2010 14:25

laat ze maar een uur liggen, je buitenmantel wordt dan hard.

je snijd de boilie doormidden, dan zie je vanzelf de verschillen in de kern.
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

18-02-2010 14:29

Okay, bedankt voor de info.
Gebruikersavatar
Stefan van Grunsven
Berichten: 124
Lid geworden op: 09-01-2010 21:56

18-02-2010 18:02

Dus aas goeroes opgelet !!!
wat raden jullie aan (mitz)Nog tips ?? :lol: :lol:

gr stefan
Less is More That is The way 2 succes
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

18-02-2010 18:26

Bij het stomen is een kerntemperatuurmeter bijna onmisbaar.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Stefan van Grunsven
Berichten: 124
Lid geworden op: 09-01-2010 21:56

18-02-2010 18:48

En welke Temp. moet je aan houden ik gebruik eieren vers.
Geen Ei-albumine waat niet of er nog verschil in zit ?? :roll:
Less is More That is The way 2 succes
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

18-02-2010 23:52

Henk ter Maat schreef:Bij het stomen is een kerntemperatuurmeter bijna onmisbaar.

vooral in het begin ON-misbaar
:wink:
Gebruikersavatar
Reinder van Lune
Berichten: 389
Lid geworden op: 06-12-2006 08:49

19-02-2010 08:22

Moet ik de kerntemperatuur meten met een vleestermometer oid?

Wat moet de kerntemperatuur zijn?
Plaats reactie