Het volgende recept heb ik min of meer zelf samengestelt. Nou is dus mijn vraag of dit een goed recept is? Wil er namelijk wel zeker van zijn dat ik er wat mee kan vangen.
het gaat om het volgende recept:
250 gram griesmeel
200 gram maismeel
100 gram polenta
100 gram gemalen polenta
150 gram gemalen hennep
100 gram koekjesmeel
100 gram tarwebloem
eieren
flavour
Zouden jullie hier eventueel iets van weghalen of nog willen toevoegen.
Ook wou ik nog vragen wat voor soort flavour ik het beste kan gebruiken?
b.v.d
Remko
is dit een goed recept?
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 13-03-2003 01:00
- Locatie: weesp
- Contacteer:
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
geen flavour hooguit wat hennepolie! weden dat ie net zo goed vangt?
mvg martijn
mvg martijn
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 23-09-2002 02:00
- Locatie: Steenwijk
tarwebloem kan evt wel weg.
ik zou doen:
200 gram gries
200 gram sojameel
200 gram polenta (ongemalen)
150 gram maismeel
150 gram gemalen hennep
100 gram koekjesmeel
100 gram robin red
100 gram tropisch vogelzaad.
4 volle eetlepels zout
voor een vismix voeg je hier 200 gram haring meel aan toe en evtueel wat nesquick (of andere instant choco poeder) en een zakje vleesjus poeder)
kwa flavour kan van alles, ook zonder kan. ik zou wel altijd wat sweetner gebruiken.
ik zou doen:
200 gram gries
200 gram sojameel
200 gram polenta (ongemalen)
150 gram maismeel
150 gram gemalen hennep
100 gram koekjesmeel
100 gram robin red
100 gram tropisch vogelzaad.
4 volle eetlepels zout
voor een vismix voeg je hier 200 gram haring meel aan toe en evtueel wat nesquick (of andere instant choco poeder) en een zakje vleesjus poeder)
kwa flavour kan van alles, ook zonder kan. ik zou wel altijd wat sweetner gebruiken.
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 13-03-2003 01:00
- Locatie: weesp
- Contacteer:
Mag ik vragen wat je verstaat onder een vismix?
iig bedankt voor de antwoorden.
iig bedankt voor de antwoorden.
-
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
ik denk dat gert-jan bedoelt een mix wat ruikt ruikt naar vis (smaakt ook een beetje visserig) dus een vis bolie.
-
- Berichten: 712
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Geldrop
Remco,
Ik heb je mix een beetje aangepast. De hoeveelheden die je opgeeft zijn een goede combinatie, ik zou echter nog 200 gram havermeel toevoegen en 50 gram ei-albumine. Het geheel bevochtigen met 350 gram kippe-ei. Mocht je mix te droog blijven kun je naar behoeven water toevoegen.
Succes,
Hans
Ik heb je mix een beetje aangepast. De hoeveelheden die je opgeeft zijn een goede combinatie, ik zou echter nog 200 gram havermeel toevoegen en 50 gram ei-albumine. Het geheel bevochtigen met 350 gram kippe-ei. Mocht je mix te droog blijven kun je naar behoeven water toevoegen.
Succes,
Hans
-
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 28-02-2003 01:00
- Locatie: Best
Gebruik als flavour in de winter iets op alcohol basis,dit "vervliegt" sneller in koud water.En een flavour op olie basis gebruik je niet in de winter.Een belangerijk argument:laat de eieren eruit!vervang dit door........en je zult vangen!
Ik kan het echt niet vertellen maar er zijn meer optie voor het uitharden zonder te koken.Daarom heet het ook boilie. Engels voor to boil=koken. Boilie=gekookt balletje.
Waarom koken?anders hard het toegevoegde ei niet uit.Karpers kunnen argwaan ruiken door de eiergeur van een boilie,verkom dit!Overtreft de flavour dan niet?ja en nee,gebruik dezelfde flavour in boilies met en zonder eieren en het ruikt verschillend!!
Succes met brainstorm.De bakker of een kookboek is misschien al een tip.
Ik kan het echt niet vertellen maar er zijn meer optie voor het uitharden zonder te koken.Daarom heet het ook boilie. Engels voor to boil=koken. Boilie=gekookt balletje.
Waarom koken?anders hard het toegevoegde ei niet uit.Karpers kunnen argwaan ruiken door de eiergeur van een boilie,verkom dit!Overtreft de flavour dan niet?ja en nee,gebruik dezelfde flavour in boilies met en zonder eieren en het ruikt verschillend!!
Succes met brainstorm.De bakker of een kookboek is misschien al een tip.
Groeten,de Best(s)e karpervisser!
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Patrick,
Leuke tip, maar hier heeft niemand wat aan. De meeste mensen weten ook wel dat er ook andere manieren zijn om je boilie hard te maken. Als je iemand wil helpen wees dan specificer of stuur een prive bericht
Leuke tip, maar hier heeft niemand wat aan. De meeste mensen weten ook wel dat er ook andere manieren zijn om je boilie hard te maken. Als je iemand wil helpen wees dan specificer of stuur een prive bericht
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Remco,
Ik zou het gewoon proberen, als het niet werkt kun je het aanpassen.
succes Daaf
Ik zou het gewoon proberen, als het niet werkt kun je het aanpassen.
succes Daaf
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
- Locatie: Hoogkarspel
Remco, je mix is best prima te noemen. Laat echter dat tarwebloem eruit, je deeg wordt er heel "broderig" van. Mocht je mix niet hard genoeg worden, gooi er 20% kwartel/kuikenvoer doorheen. Je bal wordt nu extra grof, draait nog prima en wordt knalhard.
Met kwartelvoer toevoegende groet,
Martijn
Met kwartelvoer toevoegende groet,
Martijn
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 13-03-2003 01:00
- Locatie: weesp
- Contacteer:
iig bedankt voor de tips. Zit zeker wel wat bruikbaars tussen. Ga d'r van de week mee aan de gang. En zie dan wel wat het wordt.
greetz,
Remko
greetz,
Remko
Remko,
Waarom zo veel ingredienten.
Probeer het eens met:
100 gr soya bloem
100 gr maismeel
100 gr griesmeel
50 gr eivoer/krachtvoer
Gooi er vervolgens een lokker bij en rollen maar.
Gr.
Waarom zo veel ingredienten.
Probeer het eens met:
100 gr soya bloem
100 gr maismeel
100 gr griesmeel
50 gr eivoer/krachtvoer
Gooi er vervolgens een lokker bij en rollen maar.
Gr.