Zelf pellets maken


Plaats reactie
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

05-02-2010 23:23

hallo.
Ik wil voor dit jaar eens proberen zelf pellets te maken.
Ik dacht zelf aan vismeel met het een en ander aan kruiden, bloedmeel en een goede visolie.
En mischien wat flavour.
maar hoe maak ik die dingen.
Ik weet wel hoe ik de pellet vorm maak maar hoe krijg ik ze zoals echte pellets.
Ik neem aan dat ze niet gekookt moeten worden maar alleen gedroogt.
Maar dan moet er ook geen ei in maar water.
Maar kan ik wel een goed deeg maken met alleen water en dat laten drogen wordt dat wel hard?

Wie heeft ervaring.
Meer is beter
Beer van een meter
-------------------------------
Rookworst zonder R is ook worst
Paul Verheijen
Berichten: 70
Lid geworden op: 19-09-2009 10:09
Locatie: Nederweert

06-02-2010 15:47

Benjamin,

Naar mijn weten kun je pellets alleen met een machine maken die stukjes deeg
onder druk zet en ze dan laten drogen. (Correct me if I'm wrong :D)

Paul
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

06-02-2010 22:47

Als ik met mijn gehaktmolen met daarop een dichte plaat met kleine gaatjes.
dan komt daar toch en aantal dunne worstjes onder druk uit?
volgens mij moet dat wel tot pellets te vormen zijn.
alleen zal het recept aangepast moeten worden.
zoiezo zonder eieren (wat ik toch al niet meer gebruik)
en geen ei-albumine/andere ei vervangers.

alleen water maar moet wel een goede binding hebben.
en zeer goed laten drogen zodat het hard genoeg wordt om te voeren.
mischien een paar dagen goed de ventilators erop.

Iemand iedeen voor een recept of al wat geprobeert?
Meer is beter
Beer van een meter
-------------------------------
Rookworst zonder R is ook worst
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

07-02-2010 15:08

Jep, ik heb mijn mix aangemaakt met water. Wel wat extra karpershit toegevoegd. Het is even zoeken naar de juiste samenstelling aangezien je geen klomp deeg onder water wil hebben liggen. Heb ze nu 4 dagen te drogen gehad en in water gegooid. en het valt mij niks tegen. Die van mij brokkelen heel mooi langzaam af en dat duurt ongeveer 4 uren. Dus lekker om de 2 uur een beetje bijvoeren. Ik heb ze gekookt en ik heb gewoon deeg laten drogen.

De gekookte hadden een kleine schil. de ongekookte gaf veel meer stoffen vrij. Ik ga voor de ongekookte. Je moet wel de juiste samenstelling vinden in je mix zodat hij mooi oplost en je geen klompje deeg onderwater hebt liggen (waar trouwens niks mis mee is.)
Gebruikersavatar
benjamin Mazereeuw
Berichten: 1141
Lid geworden op: 09-09-2002 02:00
Locatie: Enkhuizen NH
Contacteer:

08-02-2010 20:44

wat heb je dan als ingrediente gebruikt?
en hoe heb je de pellets gemaakt?
Meer is beter
Beer van een meter
-------------------------------
Rookworst zonder R is ook worst
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

10-02-2010 17:26

Zelf pellets maken, dat kan.

Je hebt nodig een pellet pers of een veevoeder pers. tegenwoordig kun je ook pelletpersen kopen voor houtpellets om je kachel mee te stoken. De kleinste kost ongeveer 1500,-. Oude veevoederpersen zijn goedkoper. Maar als het ook lukt met iets anders dan hoor ik dat graag!

De juiste samenstelling is heel belangrijk om juist te kunnen persen. Nadien kun je nog na olieen en na flavouren in een trommeltje.

Succes ermee!!
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Plaats reactie