Eigen dip maken.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Er begint hier en daar wat besef in te dalen Hendrik.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Zet maar alvast een escape in Mitsz.. De ontsluiting moet nog beginnen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik weet het Henk
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Zei ik dat dan Rik?
hey hallo henk,kom net terug van vakantie.vandaar mijn late reactie.
nee dit zei je niet.maar dat was wel mijn vraag.je heb namelijk ook knoflook/rr bollen en zal best wat olie doorheen zitten.het verschil wilde ik dus weleens weten.aangezien jij en mitz altijd weet hebben op dit soort vragen was ik er wel benieuwd naar.mvg rk
-
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 30-07-2003 02:00
- Locatie: Balen
Na het lezen van dit topic, net ook maar even een dip gemaakt.
Ik moet zeggen...ik sta versteld. Na wat ik heb gelezen over dips, wordt dit bijna allemaal gedaan met vloeibare ingredienten.
Omdat ik van experimenteren hou, heb ik het wat anders gedaan.
Beetje olijfolie in de pan met een scheut bruine suiker. Dit bleek niet echt te werken. De bruine suiker meng absoluut niet met de olijfolie. Ondertussen wat een halve pot Witte chocopaste toegevoegd, dus was niet amused.
Daarom de boel gezeefd, zodat ik weer een mooie vloeibare substantie kreeg. Hieraan heb ik aardbeien siroop en de rest van de chocopasta erbij gedaan met een scheutje water om het wat te verdunnen. Aan de "kook" gebracht zodat de suikers goed vrijkwamen en de boel laten afkoelen.
Wat overblijft is een mooie bruine stroperige substantie. Hier even wat boilies in gesoak(ed) voor een 2 tal uurtjes. Daarna 1 bol in een glas met water gedaan (koud) om te zien wat er gebeurd.
De soak doet direct mooi z'n werk en je ziet de dip (olie) naar boven ontsnappen. Rondom de boilie komt een mooie witte waas (de chocopasta?). ook hier vervliegt de dip langzaam naar boven toe. Zelfs na een uur is dit process nog bezig.
Ben erg tevreden over het resultaat. Vooral die witte waas rondom de boilie. Hopelijk kan het meerwaarde geven en vangen we er vis op.
Groet
Ik moet zeggen...ik sta versteld. Na wat ik heb gelezen over dips, wordt dit bijna allemaal gedaan met vloeibare ingredienten.
Omdat ik van experimenteren hou, heb ik het wat anders gedaan.
Beetje olijfolie in de pan met een scheut bruine suiker. Dit bleek niet echt te werken. De bruine suiker meng absoluut niet met de olijfolie. Ondertussen wat een halve pot Witte chocopaste toegevoegd, dus was niet amused.
Daarom de boel gezeefd, zodat ik weer een mooie vloeibare substantie kreeg. Hieraan heb ik aardbeien siroop en de rest van de chocopasta erbij gedaan met een scheutje water om het wat te verdunnen. Aan de "kook" gebracht zodat de suikers goed vrijkwamen en de boel laten afkoelen.
Wat overblijft is een mooie bruine stroperige substantie. Hier even wat boilies in gesoak(ed) voor een 2 tal uurtjes. Daarna 1 bol in een glas met water gedaan (koud) om te zien wat er gebeurd.
De soak doet direct mooi z'n werk en je ziet de dip (olie) naar boven ontsnappen. Rondom de boilie komt een mooie witte waas (de chocopasta?). ook hier vervliegt de dip langzaam naar boven toe. Zelfs na een uur is dit process nog bezig.
Ben erg tevreden over het resultaat. Vooral die witte waas rondom de boilie. Hopelijk kan het meerwaarde geven en vangen we er vis op.
Groet
Als het ongeluk in een klein hoekje zit, zit het geluk dan in de rest?
------------------------------------------------------------------------------
First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.
Then you win.
-- Mahatma Gandhi --
------------------------------------------------------------------------------
First they ignore you.
Then they laugh at you.
Then they fight you.
Then you win.
-- Mahatma Gandhi --
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 17-06-2010 13:07
Lijkt het jullie een goed idee om een stinkende vis boilei of monstercrab boilie te combineren met een hele zoete banaan, aardbei of vanille dip?
Joris
Joris
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
DA kan toch helemaal niet?
Tuurlijk wel.. Waarom niet denk je zelf?
Tuurlijk wel.. Waarom niet denk je zelf?
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
-
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 17-06-2010 13:07
Ik zal t s proberen?
wat lijkt jullie een goede standaard dip?
vanille?
dus iets wat je overal op kunt gebruiken?
Joris
of banaan?
wat lijkt jullie een goede standaard dip?
vanille?
dus iets wat je overal op kunt gebruiken?
Joris
of banaan?
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Melasse...
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
willen julie nog een goeie tip ? vraag eens bij de viszaak naar afval van haring,krijg je waarschijnlijk elke week een emmertje vol.als je daar geen dip van maken kan die stinkt naar vis ? en het is nog gratis ook.
Laatst gewijzigd door Rik koster op 27-01-2011 17:16, 1 keer totaal gewijzigd.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
je haalt het toch vers bij de visboer ?
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
even voor de duidelijkheid bas,die dip hoef jij toch zelf niet te maken.je gaat naar de visboer op een maandag,je haalt gratis afval van haring op.daarin zitten een hoop intressante dingen voor de karper overigens.iets met omega en vetzuren die emmer daar doe je langer als een week mee,maar is zeker in de schaduw of koeling een week houdbaar.die maandag daarop haal je weer een nieuwe emmer op.mooi toch ? is de visboer ervanaf,heb jij een stinker van een dip
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
de rest pleur je in de sloot, ken je mooi dood-azen...
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
- B. de Boer
- Berichten: 141
- Lid geworden op: 02-10-2009 21:56
Heeft Knoflook poeder ook deze gevaarlijke eigenschappen???
Gr Bas
Gr Bas
Chill....
Zo belangrijk is het vissen ook weer niet...
Zo belangrijk is het vissen ook weer niet...
Hallo,
Eén van mijn beste zelfgemaakte dips/soaks was een mengsel van 2 delen zalmolie, 1 deel knoflookolie (etherische knoflookolie met als drager lijnzaadolie) en 1 deel aminol. Goed schudden voor gebruik.
De brasem wordt ook wild, maar daar heb je dan weer groot aas voor.
Groet,
Willem
Eén van mijn beste zelfgemaakte dips/soaks was een mengsel van 2 delen zalmolie, 1 deel knoflookolie (etherische knoflookolie met als drager lijnzaadolie) en 1 deel aminol. Goed schudden voor gebruik.
De brasem wordt ook wild, maar daar heb je dan weer groot aas voor.
Groet,
Willem