Hoi,
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het stomen en koken van de boilies. Vorig jaar heb ik zelf veel geexpirimenteerd hiermee. Wat me opviel met het stomen met pannen uit de toko (redelijk groot) is dat het vrij lang duurde en de boilies in het water te snel oplosten, later opgelost door ei-albumine en ze nog langer laten drogen. In theorie zie ik zeker de voordelen van het stomen ten aanzien van het behouden van de voedingswaarde en dat er simpelweg geen ingredienten en toevoegingen kapot gekookt worden. Nu hoorde ik onlangs dat koken wellicht toch beter is omdat het hete water de buitenmantel van de boilie dichtschroeit waardoor in feite veel voedingsstoffen worden behouden en flavours etc niet teveel uit de boilie worden gekookt.
Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken.
Groeten Dirk
Koken of stomen
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
is al een topic over.word van alles besproken daar,kijk daar anders even. groeten !