bolies zelf maken


Plaats reactie
patrick hoepie
Berichten: 109
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: callantsoog (nh)

09-03-2003 21:13

he jongens ik maak sinds kort bolies
dan denk je weer zoon eentje.

maar ik heb een paar vraagjes daar over.
vraag 1 ik krijg te weinig geur in mijn bolie. hoe kan dat?
vraag2 hoelang moet je hem koken en zeg dan nie 1-4min. ik wil weten hoe je moet weten hoelang je moet koken ik heb bijv. 16mm bolies. hoelang moeten die?
vraag 3 hoeveel maken jullie per keer aan?
en waar laten jullie dat als je vriezer nie te groot is?


ik hoop wel antwoord te krijgen op die vragen.

gr pat.
Relmer Warning
Berichten: 47
Lid geworden op: 29-03-2002 01:00

09-03-2003 21:25

Noem je dit vragen, dit zijn bijna eisen.

daar hou ik niet van.


Pure waanzin dit,
Gebruikersavatar
Bart Smol
Berichten: 438
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00

09-03-2003 21:26

vraag 1 : door het het koken gaat al veel geurstof verloren
vraag 2 : ik kook ze tot ze boven komen drijven en dan nog half tot 1 minuut
vraag 3 : maak per keer een kilo of 5
tis en blijft een k*t werk en meer past er ook niet in de vriezer
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

09-03-2003 21:27

ey patrick,

dat er geen geur aan je boilie zit, dat ligt eraan of je ingredienten in je boilie hebt zitten die goed geuren of niet, je kunt bijvoorbeeld koekjesmeel door je boilies doen om een goed geurende boilie te krijgen, want koekjesmeel is een zeer sterk geurend ingredient.

hoelang je je boilies moet koken, dat is meer afhankelijk van de hoeveelheid eiwit in je boilie dan de grote, boilies met veel eiwitten laat ik ongeveer 30 sec koken nadat ze boven zijn komen drijven, dit omdat anders de aminiozuurpatronen van je boilie kunnen veranderen.
maar de meeste boilies (10 a 20% eiwit) laat ik zo'n 2 minuten koken nadat ze boven zijn komen drijven.

ik maak per keer ongeveer 1 kilo droge mix aan, dit omdat anders alle eieren thuis opraken (ik leen eieren van mijn ouders, maar ik geef ze alleen nooit meer terug)

en ik heb nog een vraag toe te voegen over dat boilies maken:
hoelang doen jullie erover om een kilotje boilies te draaien?? (afwassen, deeg aanmaken, draaien en koken erbij gerekend)

mvgr Richard
harry bos
Berichten: 8
Lid geworden op: 07-06-2002 02:00

09-03-2003 21:46

Patrick

vraag 1: gebruik een stoompan werkt goed boilies komen niet in het water te liggen
vraag 2:3a4 minuten even proberen!!
vraag 3: ja kilotje of vijf.


Richard

een uur ongeveer.


Relmer

die wanzin ligt bij jou zelf

grt Harry
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

10-03-2003 14:34

dat je geen geur aan je boilies krijgt maakt een karper niks uit, hij ruikt toch niks.
Proeven doet hij als de beste.
Vissen is een hobby, geen religie!
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

10-03-2003 18:12

Ik gebruik een boilieplank (zo'n jumboplank) en over een kilo doe ik ong. 25 min.

MVG

Bas
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

11-03-2003 01:38

Douwe, voor karpervissers geldt blijkbaar grotendeels het omgekeerde.:smile:
Hugo Bovenmars

11-03-2003 19:29

he Patrick,

Je vragen zijn al grotendeels beantwoord. Wat ik er nog aan toe kan voegen is het advies om je boilies DIREKT nadat de eerste boilie gaat drijven uit het kookwater te halen, dit om de uitstroom van zetmelen zo min mogelijk te verhinderen. Wanneer je weinig/geen last hebt van witvis kun je de kooktijd nog veel korter houden.

Vergeet die -(halve)minuut nadat de boilies gaan drijven 'regel' - , dit is slechts een richtlijn. Pas de kooktijd aan de situatie aan.

Zoals Aart en Douwe al aangaven, hoef je je over de geur niet druk te maken mits je je boilies niet bikkelhard kookt.

Ennne, wel zoveel mogelijk per x aanmaken. Boilies drogen kun je t best buiten doen (garage oid). K heb daar ervaring mee, ben zelf ook s smorges wakker geworden met 15 Kg drogende vismeelboilies naast mn bed :evil:

succes,
Hugo
sterkmans tim
Berichten: 175
Lid geworden op: 22-01-2003 01:00
Locatie: belgië/limburg/zonhoven/hoekstraat 12

11-03-2003 19:51

hallo patrick
ik zal eens een antwoord op je vraagjes geven
1)als je 1 ml flavour per 100 gr in je boilies doet moeten ze normaal toch sterk genoeg ruiken
maar als je het merk keen carp hebt gebruik je best de afmetingen die op de flavour staan
2) het is het beste dat je een 16er 2 min en 30 sec laat koken
3)ik maak altijd een kilotje dan kom ik toch altijd toe als ik maar een dag ga vissen
en hoe je ze kan bewaren als je diepvriezer te klein is weet ik niet maar je kan wel preserver in je boilies doen en ze dan gewoon in de kelder in een plastic zak of een emmer laten staan
zo ik hoop dat ik je verder heb kunne helpen
mvg tim
patrick hoepie
Berichten: 109
Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
Locatie: callantsoog (nh)

11-03-2003 20:09

ja bedankt iedereen voor jullie antwoord.
ik heb er wel wat aan gehad.

gr pat.
Ruud Hoeks.

12-03-2003 18:45

Op 2003-03-10 18:12, schreef Bas Hofkens:
Ik gebruik een boilieplank (zo'n jumboplank) en over een kilo doe ik ong. 25 min.

MVG

Bas


wa bedoel je mee jumboplank?
patrick de GRoot
Berichten: 352
Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
Locatie: leidschendam

12-03-2003 19:20

jumbo betekent groot
dus jumboplank = grote plank

heeft meer gleuven om je worst in te leggen.
snappen we hem heren???????

mzzl pat
Dennis Spanjaard
Berichten: 1
Lid geworden op: 13-03-2003 01:00
Locatie: Wijchen

13-03-2003 19:39

ha die Patrick,

Doe nooit te veel Flavour in je boillies
dit kan nadelig werken, houdt gewoon de hoeveelheid aan die op het flesje staat.
Kook de boillies ongeveer net zo als tim zegt
2 a 3 minuten, dan blijft de binnenkant zacht
en houdt en verspreid de flavour beter.
En vijf kilo vindt ik een mooi hoeveelheid.
En o ja Bas ik doe over die 5 kilo ongeveer een 1,5 uurtje (boillie machine zelf gebouwd)
Patrick Bosch
Berichten: 95
Lid geworden op: 28-02-2003 01:00
Locatie: Best

14-03-2003 09:57

Denk als een vis....Geen eieren gebruiken als je gaat vissen op wateren waar al instant gevist wordt met boilies,dit kan o zo veel schelen!!!Denk na en je zult meer vangen.....

Succes
Groeten,de Best(s)e karpervisser!
laurens v emmerik

19-03-2003 00:01

ga gewoon je eigenweg,vraag vooral aan de oudere generatie!vragen staat vrij,zo heb ik het ook geleerd!maak je niet druk om die geur,allemaal geld-klopperij!!
mijn boilies ruiken ook niet,je ruikt alleen de sojabloem-vet!dat is al een veel natuurlijkere geur dan een fabrieks boilie,die meuren allemaal hetzelfde!
dus maak je een redelijke boilie met natuurlijke ingredieenten dan heb je al voorsprong op andere!!
ik kan je nog wel meer hierover vertellen!
voeg me toe op msn:laulie_nl@hotmail.com

greets,mzzl,laurens
Marijn van Oirschot
Berichten: 111
Lid geworden op: 22-03-2003 01:00
Locatie: Haaren

25-03-2003 21:16

Heeft iemand een goed recept voor boilies ? ik heb er zelf namelijk al een heel stel uitgeprobeerd maar ik heb nog steeds niet de perfecte (of een goede boilie althans) die echt werkt.

Groeten Marijn
Marcel Kras
Berichten: 1
Lid geworden op: 26-03-2003 01:00
Locatie: Ammerzoden

26-03-2003 13:12

Dag Martijn,
gegarandeerd vangen (hoop ik voor jou, bij mij doen ze het goed)
voor droog + nat ongeveer 1,4 kilo gebruik dan:
500 gr tarwemeel liefst volkoren (geen tarwebloem)
250 gr maizena
180 gr eieren zonder de schillen
100 gr ei poeder
85 gr trouvit 0
70 gr is 70 ml water
65 gr witte suiker
65 gr ontvette soja
35 gr beschuit
35 gr biergist als je eraan kunt komen
35 gr biscuitjes
naar gelang nog 5 a 10% robin red toevoegen

voor grotere hoeveelheden factor x maar dat snap je zelf ook wel
Marijn van Oirschot
Berichten: 111
Lid geworden op: 22-03-2003 01:00
Locatie: Haaren

26-03-2003 19:52

oke bedankt ik zal het eens uitproberen
patrick hoep
Berichten: 215
Lid geworden op: 29-12-2005 23:39
Locatie: callantsoog (NH)

10-04-2008 23:54

hahaha, dit was me ouwe account :P

was ff wat aan het zoeken op karperwereld. kom ik dit tegen. man toen was ik een jong vogeltje :P

richard v/d vliet die ook in dit stukje gereageert heb is een ouwe vismaat van me geworden zie hem nu niet zow veel meer maar ok :P

dem zeg kan bijna niet geloven dat ik zow iets tegen kom.

tevens jongens na 5 jaar bedankt voor de reacties heb genoeg geholpen hoor ;)

denk ik teminste :D

ben nu 5 jaar verder en ben nog steeds druk met vissen bezig. :P

Greetz Hoeppie :P
Plaats reactie