bolies zelf maken
- 
				patrick hoepie
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
he jongens ik maak sinds kort bolies 
dan denk je weer zoon eentje.
maar ik heb een paar vraagjes daar over.
vraag 1 ik krijg te weinig geur in mijn bolie. hoe kan dat?
vraag2 hoelang moet je hem koken en zeg dan nie 1-4min. ik wil weten hoe je moet weten hoelang je moet koken ik heb bijv. 16mm bolies. hoelang moeten die?
vraag 3 hoeveel maken jullie per keer aan?
en waar laten jullie dat als je vriezer nie te groot is?
ik hoop wel antwoord te krijgen op die vragen.
gr pat.
            
			
									
									
						dan denk je weer zoon eentje.
maar ik heb een paar vraagjes daar over.
vraag 1 ik krijg te weinig geur in mijn bolie. hoe kan dat?
vraag2 hoelang moet je hem koken en zeg dan nie 1-4min. ik wil weten hoe je moet weten hoelang je moet koken ik heb bijv. 16mm bolies. hoelang moeten die?
vraag 3 hoeveel maken jullie per keer aan?
en waar laten jullie dat als je vriezer nie te groot is?
ik hoop wel antwoord te krijgen op die vragen.
gr pat.
- 
				Relmer Warning
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 29-03-2002 01:00
Noem je dit vragen, dit zijn  bijna eisen.
daar hou ik niet van.
Pure waanzin dit,
            
			
									
									
						daar hou ik niet van.
Pure waanzin dit,
vraag 1 : door het het koken gaat al veel geurstof verloren
vraag 2 : ik kook ze tot ze boven komen drijven en dan nog half tot 1 minuut
vraag 3 : maak per keer een kilo of 5
tis en blijft een k*t werk en meer past er ook niet in de vriezer
            
			
									
									
						vraag 2 : ik kook ze tot ze boven komen drijven en dan nog half tot 1 minuut
vraag 3 : maak per keer een kilo of 5
tis en blijft een k*t werk en meer past er ook niet in de vriezer
- richard van der vliet
- Berichten: 743
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
ey patrick,
dat er geen geur aan je boilie zit, dat ligt eraan of je ingredienten in je boilie hebt zitten die goed geuren of niet, je kunt bijvoorbeeld koekjesmeel door je boilies doen om een goed geurende boilie te krijgen, want koekjesmeel is een zeer sterk geurend ingredient.
hoelang je je boilies moet koken, dat is meer afhankelijk van de hoeveelheid eiwit in je boilie dan de grote, boilies met veel eiwitten laat ik ongeveer 30 sec koken nadat ze boven zijn komen drijven, dit omdat anders de aminiozuurpatronen van je boilie kunnen veranderen.
maar de meeste boilies (10 a 20% eiwit) laat ik zo'n 2 minuten koken nadat ze boven zijn komen drijven.
ik maak per keer ongeveer 1 kilo droge mix aan, dit omdat anders alle eieren thuis opraken (ik leen eieren van mijn ouders, maar ik geef ze alleen nooit meer terug)
en ik heb nog een vraag toe te voegen over dat boilies maken:
hoelang doen jullie erover om een kilotje boilies te draaien?? (afwassen, deeg aanmaken, draaien en koken erbij gerekend)
mvgr Richard
            
			
									
									
						dat er geen geur aan je boilie zit, dat ligt eraan of je ingredienten in je boilie hebt zitten die goed geuren of niet, je kunt bijvoorbeeld koekjesmeel door je boilies doen om een goed geurende boilie te krijgen, want koekjesmeel is een zeer sterk geurend ingredient.
hoelang je je boilies moet koken, dat is meer afhankelijk van de hoeveelheid eiwit in je boilie dan de grote, boilies met veel eiwitten laat ik ongeveer 30 sec koken nadat ze boven zijn komen drijven, dit omdat anders de aminiozuurpatronen van je boilie kunnen veranderen.
maar de meeste boilies (10 a 20% eiwit) laat ik zo'n 2 minuten koken nadat ze boven zijn komen drijven.
ik maak per keer ongeveer 1 kilo droge mix aan, dit omdat anders alle eieren thuis opraken (ik leen eieren van mijn ouders, maar ik geef ze alleen nooit meer terug)
en ik heb nog een vraag toe te voegen over dat boilies maken:
hoelang doen jullie erover om een kilotje boilies te draaien?? (afwassen, deeg aanmaken, draaien en koken erbij gerekend)
mvgr Richard
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8213
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
dat je geen geur aan je boilies krijgt maakt een karper niks uit, hij ruikt toch niks.
Proeven doet hij als de beste.
            
			
									
									Proeven doet hij als de beste.
Vissen is een hobby, geen religie!
						- 
				Bas Hofkens
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Ik gebruik een boilieplank (zo'n jumboplank) en over een kilo doe ik ong. 25 min.
MVG
Bas
            
			
									
									
						MVG
Bas
- 
				Aart Lokhorst
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Douwe, voor karpervissers geldt blijkbaar grotendeels het omgekeerde.
            
			
									
									
						
- 
				Hugo Bovenmars
he Patrick,
Je vragen zijn al grotendeels beantwoord. Wat ik er nog aan toe kan voegen is het advies om je boilies DIREKT nadat de eerste boilie gaat drijven uit het kookwater te halen, dit om de uitstroom van zetmelen zo min mogelijk te verhinderen. Wanneer je weinig/geen last hebt van witvis kun je de kooktijd nog veel korter houden.
Vergeet die -(halve)minuut nadat de boilies gaan drijven 'regel' - , dit is slechts een richtlijn. Pas de kooktijd aan de situatie aan.
Zoals Aart en Douwe al aangaven, hoef je je over de geur niet druk te maken mits je je boilies niet bikkelhard kookt.
Ennne, wel zoveel mogelijk per x aanmaken. Boilies drogen kun je t best buiten doen (garage oid). K heb daar ervaring mee, ben zelf ook s smorges wakker geworden met 15 Kg drogende vismeelboilies naast mn bed 
succes,
Hugo
            
			
									
									
						Je vragen zijn al grotendeels beantwoord. Wat ik er nog aan toe kan voegen is het advies om je boilies DIREKT nadat de eerste boilie gaat drijven uit het kookwater te halen, dit om de uitstroom van zetmelen zo min mogelijk te verhinderen. Wanneer je weinig/geen last hebt van witvis kun je de kooktijd nog veel korter houden.
Vergeet die -(halve)minuut nadat de boilies gaan drijven 'regel' - , dit is slechts een richtlijn. Pas de kooktijd aan de situatie aan.
Zoals Aart en Douwe al aangaven, hoef je je over de geur niet druk te maken mits je je boilies niet bikkelhard kookt.
Ennne, wel zoveel mogelijk per x aanmaken. Boilies drogen kun je t best buiten doen (garage oid). K heb daar ervaring mee, ben zelf ook s smorges wakker geworden met 15 Kg drogende vismeelboilies naast mn bed
 
succes,
Hugo
- 
				sterkmans tim
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 22-01-2003 01:00
- Locatie: belgië/limburg/zonhoven/hoekstraat 12
hallo patrick
ik zal eens een antwoord op je vraagjes geven
1)als je 1 ml flavour per 100 gr in je boilies doet moeten ze normaal toch sterk genoeg ruiken
maar als je het merk keen carp hebt gebruik je best de afmetingen die op de flavour staan
2) het is het beste dat je een 16er 2 min en 30 sec laat koken
3)ik maak altijd een kilotje dan kom ik toch altijd toe als ik maar een dag ga vissen
en hoe je ze kan bewaren als je diepvriezer te klein is weet ik niet maar je kan wel preserver in je boilies doen en ze dan gewoon in de kelder in een plastic zak of een emmer laten staan
zo ik hoop dat ik je verder heb kunne helpen
mvg tim
            
			
									
									
						ik zal eens een antwoord op je vraagjes geven
1)als je 1 ml flavour per 100 gr in je boilies doet moeten ze normaal toch sterk genoeg ruiken
maar als je het merk keen carp hebt gebruik je best de afmetingen die op de flavour staan
2) het is het beste dat je een 16er 2 min en 30 sec laat koken
3)ik maak altijd een kilotje dan kom ik toch altijd toe als ik maar een dag ga vissen
en hoe je ze kan bewaren als je diepvriezer te klein is weet ik niet maar je kan wel preserver in je boilies doen en ze dan gewoon in de kelder in een plastic zak of een emmer laten staan
zo ik hoop dat ik je verder heb kunne helpen
mvg tim
- 
				patrick hoepie
- Berichten: 109
- Lid geworden op: 13-02-2003 01:00
- Locatie: callantsoog (nh)
ja bedankt iedereen voor jullie antwoord.
ik heb er wel wat aan gehad.
gr pat.
            
			
									
									
						ik heb er wel wat aan gehad.
gr pat.
- 
				Ruud Hoeks.
Op 2003-03-10 18:12, schreef Bas Hofkens:
Ik gebruik een boilieplank (zo'n jumboplank) en over een kilo doe ik ong. 25 min.
MVG
Bas
wa bedoel je mee jumboplank?
- 
				patrick de GRoot
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31-10-2002 01:00
- Locatie: leidschendam
jumbo betekent groot
dus jumboplank = grote plank
heeft meer gleuven om je worst in te leggen.
snappen we hem heren???????
mzzl pat
            
			
									
									
						dus jumboplank = grote plank
heeft meer gleuven om je worst in te leggen.
snappen we hem heren???????
mzzl pat
- 
				Dennis Spanjaard
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 13-03-2003 01:00
- Locatie: Wijchen
ha die Patrick,
Doe nooit te veel Flavour in je boillies
dit kan nadelig werken, houdt gewoon de hoeveelheid aan die op het flesje staat.
Kook de boillies ongeveer net zo als tim zegt
2 a 3 minuten, dan blijft de binnenkant zacht
en houdt en verspreid de flavour beter.
En vijf kilo vindt ik een mooi hoeveelheid.
En o ja Bas ik doe over die 5 kilo ongeveer een 1,5 uurtje (boillie machine zelf gebouwd)
            
			
									
									
						Doe nooit te veel Flavour in je boillies
dit kan nadelig werken, houdt gewoon de hoeveelheid aan die op het flesje staat.
Kook de boillies ongeveer net zo als tim zegt
2 a 3 minuten, dan blijft de binnenkant zacht
en houdt en verspreid de flavour beter.
En vijf kilo vindt ik een mooi hoeveelheid.
En o ja Bas ik doe over die 5 kilo ongeveer een 1,5 uurtje (boillie machine zelf gebouwd)
- 
				Patrick Bosch
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 28-02-2003 01:00
- Locatie: Best
Denk als een vis....Geen eieren gebruiken als je gaat vissen op wateren waar al instant gevist wordt met boilies,dit kan o zo veel schelen!!!Denk na en je zult meer vangen.....
Succes
            
			
									
									Succes
Groeten,de Best(s)e karpervisser!
						- 
				laurens v emmerik
ga gewoon je eigenweg,vraag vooral aan de oudere generatie!vragen staat vrij,zo heb ik het ook geleerd!maak je niet druk om die geur,allemaal geld-klopperij!!
mijn boilies ruiken ook niet,je ruikt alleen de sojabloem-vet!dat is al een veel natuurlijkere geur dan een fabrieks boilie,die meuren allemaal hetzelfde!
dus maak je een redelijke boilie met natuurlijke ingredieenten dan heb je al voorsprong op andere!!
ik kan je nog wel meer hierover vertellen!
voeg me toe op msn:laulie_nl@hotmail.com
greets,mzzl,laurens
            
			
									
									
						mijn boilies ruiken ook niet,je ruikt alleen de sojabloem-vet!dat is al een veel natuurlijkere geur dan een fabrieks boilie,die meuren allemaal hetzelfde!
dus maak je een redelijke boilie met natuurlijke ingredieenten dan heb je al voorsprong op andere!!
ik kan je nog wel meer hierover vertellen!
voeg me toe op msn:laulie_nl@hotmail.com
greets,mzzl,laurens
- 
				Marijn van Oirschot
- Berichten: 111
- Lid geworden op: 22-03-2003 01:00
- Locatie: Haaren
Heeft iemand een goed recept voor boilies ? ik heb er zelf namelijk al  een heel stel  uitgeprobeerd maar ik heb nog steeds niet de perfecte (of een goede boilie althans) die echt werkt.
Groeten Marijn
            
			
									
									
						Groeten Marijn
- 
				Marcel Kras
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 26-03-2003 01:00
- Locatie: Ammerzoden
Dag Martijn,
gegarandeerd vangen (hoop ik voor jou, bij mij doen ze het goed)
voor droog + nat ongeveer 1,4 kilo gebruik dan:
500 gr tarwemeel liefst volkoren (geen tarwebloem)
250 gr maizena
180 gr eieren zonder de schillen
100 gr ei poeder
85 gr trouvit 0
70 gr is 70 ml water
65 gr witte suiker
65 gr ontvette soja
35 gr beschuit
35 gr biergist als je eraan kunt komen
35 gr biscuitjes
naar gelang nog 5 a 10% robin red toevoegen
voor grotere hoeveelheden factor x maar dat snap je zelf ook wel
            
			
									
									
						gegarandeerd vangen (hoop ik voor jou, bij mij doen ze het goed)
voor droog + nat ongeveer 1,4 kilo gebruik dan:
500 gr tarwemeel liefst volkoren (geen tarwebloem)
250 gr maizena
180 gr eieren zonder de schillen
100 gr ei poeder
85 gr trouvit 0
70 gr is 70 ml water
65 gr witte suiker
65 gr ontvette soja
35 gr beschuit
35 gr biergist als je eraan kunt komen
35 gr biscuitjes
naar gelang nog 5 a 10% robin red toevoegen
voor grotere hoeveelheden factor x maar dat snap je zelf ook wel
- 
				Marijn van Oirschot
- Berichten: 111
- Lid geworden op: 22-03-2003 01:00
- Locatie: Haaren
oke bedankt ik zal het eens uitproberen
            
			
									
									
						- 
				patrick hoep
- Berichten: 215
- Lid geworden op: 29-12-2005 23:39
- Locatie: callantsoog (NH)
hahaha, dit was me ouwe account  
 
was ff wat aan het zoeken op karperwereld. kom ik dit tegen. man toen was ik een jong vogeltje 
 
richard v/d vliet die ook in dit stukje gereageert heb is een ouwe vismaat van me geworden zie hem nu niet zow veel meer maar ok 
 
dem zeg kan bijna niet geloven dat ik zow iets tegen kom.
tevens jongens na 5 jaar bedankt voor de reacties heb genoeg geholpen hoor 
 
denk ik teminste 
 
ben nu 5 jaar verder en ben nog steeds druk met vissen bezig. 
 
Greetz Hoeppie
            
			
									
									
						 
 was ff wat aan het zoeken op karperwereld. kom ik dit tegen. man toen was ik een jong vogeltje
 
 richard v/d vliet die ook in dit stukje gereageert heb is een ouwe vismaat van me geworden zie hem nu niet zow veel meer maar ok
 
 dem zeg kan bijna niet geloven dat ik zow iets tegen kom.
tevens jongens na 5 jaar bedankt voor de reacties heb genoeg geholpen hoor
 
 denk ik teminste
 
 ben nu 5 jaar verder en ben nog steeds druk met vissen bezig.
 
 Greetz Hoeppie

















