tegenvallende geur.


bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

15-12-2009 18:50

hallo allemaal.

ik ben dit jaar begonnen met het draaien van boilies, enkel valt de geur mij tegen.

mijn mix bestaat uit sojameel, stroopwafelmeel, maismeel, polenta en griesmeel.

ik roer door mijn eieren wat extra vanillie suiker.
maar als ik dan geur extract toevoeg ( volgens de hoeveelheid die voor geschreven staat) ruiken ze na het koken nie echt goed...

moet ik er soms meer in doen ?
kan iemand mij advies geven ?

groetjes Bob.
Gebruikersavatar
Arie oudshoorn
Berichten: 254
Lid geworden op: 18-04-2007 15:36
Locatie: Almere
Contacteer:

15-12-2009 19:58

Bob,
De flavour niet door de eieren doen,, bollen koken, stomen en zodra de bollen goed gedroogt zijn pas de flavour over de bollen gooien en goed door rollen, half uurtje laten staan en dan invriezen.
Je zult zien dat dit heel goed werkt.
Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben dan heb je een slechte flavour.
Succes.
De Magic bewijst zich keer op keer! Eindelijk een bal die anders is als andere. Kijk op http://www.flevobaits.nl
Gebruikersavatar
Remko Berendsen
Berichten: 671
Lid geworden op: 26-10-2006 20:25
Locatie: Westervoort

15-12-2009 20:01

leuke denk wijze Arie maar na hooguit paar uurtje's is de flavour weg ik doe het ook maar dan dus puur voor de eerste uurtje's maar heb verder wel gewone dosis flavour in de bol zitten.

Bob hoelang kook je?

GR Remko
Gebruikersavatar
Bart Voeten
Berichten: 323
Lid geworden op: 05-12-2005 22:09
Locatie: rijkevorsel
Contacteer:

15-12-2009 21:21

Maismeel, polenta en griesmeel.
Zijn vrij neutraal van geur.
Die andere dingen hebben elk een eigen karakteristieke geur.
Kan het zijn dat deze je Flavour verbergen?
Mischien handig om te vermelden welke flavour je gebruikt.
ps. niet te veel waarde hechten aan het geurtje, de meeste Flavours vullen niets toe aan je bol.
Op enkele uitzonderingen na waar dan bij toeval iets in gevonden wat een vis kan triggeren.
Wel kan het je helpen in je vertrouwen en daar is natuurlijk niks mis mee.
mvg
carpanglers soak their balls in love juice
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

15-12-2009 21:34

Hoi Bob,

Maak eens proefmikske zonder de vanillesuiker en stroopwafelmeel...
Ik weet niet hoeveel je van beide in je mix gebruikt, maar je kookt je flavour eruit.{denk ik :lol: }
Zijn de boilies na het koken en drogen niet te zacht?
Succes...
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

15-12-2009 21:36

Bart,
Ook dat is een juiste insteek.
Mvg.
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

15-12-2009 23:10

hey bedankt voor de tips :D

ik gebruik flavour van nash. (chocolat malt)

mijn boilies kook ik 2 a 3 min.
ze zijn na het drogen zekers niet te zacht. als ik ze met de werpbuis gooi splijten ze niet.

ik zal eens een mix maken zonder soya en stroopwafelmeel kijken wat dat uithaalt.
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

15-12-2009 23:14

Klasse,die niet waagt die niet wint...
Mooi he, dat geklooi... :wink:
Mvg.ronald
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

15-12-2009 23:46

idd het is een soort hobby aan het worden 8)
vind het wel wat hebben om op je zelf gemaakte boilies iets te vangen.
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

16-12-2009 00:13

Doe eens 8 ml door de eieren kook de boilies en doe dan wat arie zegt met de resterende 2ml. Houd je je aan de dosis en je hebt een langere tijd dat de flavour uitlekt. Wat wij niet ruiken kunnen hoeft niet zeggen dat een karper dat niet kan ruiken/proeven.



Vr gr peter
vr gr peter
K. van den Herik

16-12-2009 07:02

haal ze eens uit de vriezer en ruik dan nog eens? Wedden dat het anders lijkt dan toen de neus nog vol zat met de lucht van het draaien en koken?

Als je dan toch bezig bent? Proef eens? Goor? Verander je recept dan (tussen voeg en flavour plaats je geen)
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

16-12-2009 07:36

Peter kuipers schreef:Doe eens 8 ml door de eieren kook de boilies en doe dan wat arie zegt met de resterende 2ml. Houd je je aan de dosis en je hebt een langere tijd dat de flavour uitlekt. Wat wij niet ruiken kunnen hoeft niet zeggen dat een karper dat niet kan ruiken/proeven.



Vr gr peter

moet je niet die van keen carp hebben peter :lol:vrees dat je de bollen 5 straten verder nog ruikt gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
yannick hesseling
Berichten: 327
Lid geworden op: 20-09-2009 13:34
Locatie: DTC

16-12-2009 18:43

je kunt ook smaak/geurstoffen toevoegen in de vorm van melen ;)
ben zowiezo niet zo fan de flavours en vooral niet die op alcohol basis.proef die zooi maar is echt goor en chemis;)

mvg yannick
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

16-12-2009 18:55

Ooit wel eens een worm gegeten of een handje rauwe mosselen...? Vies he maar karper is er dol op :D

Als je toch chocolat malt gebruikt doe er dan ook maar gelijk een scheut regular sense appeal (hutchinson) bij. Heb je gelijk een killer te pakken.
Harald van der Graaf
Berichten: 2465
Lid geworden op: 30-06-2007 09:25
Locatie: arnhem

16-12-2009 19:14

klopt niels :wink: gr harald
Ik ben Harald uit Arnhem, ik heb een dochter van 7 jaar(Demi).
Als ik tijd heb ga ik graag vissen.
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

17-12-2009 12:27

@ harald


Dan heeft ie toch wat ie wil bereiken met een flavour :lol: :lol: :lol:
Globaal genomen voor een instant boilie neem ik altijd 10 ml ga ik voeren dan word het minder 5 ml verschild ook enorm per flavour uiteraard.

gr peter
vr gr peter
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

17-12-2009 15:14

gebruik eens wat minder suikers in je aas.

Suikers krystaliseren en brengen een soort van laagje om je bol heen .. en deze houd veel voedingstoffen en div. binnen .
Gr
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

17-12-2009 17:08

Ja en suiker is niet wateroplosbaar? :roll:

Ik denk dat men te veel waarde hechten aan de sterke geur uit het potje
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

17-12-2009 18:42

jacco noordermeer schreef:Ja en suiker is niet wateroplosbaar? :roll:

Ik denk dat men te veel waarde hechten aan de sterke geur uit het potje

dat vermoeden heb ik ook.... instand kan ik begrijpen dat je hier wel veel waarde aan hecht .... als je veel voert op een bepaald water kun je de vis aan het aas laten wennen..
en denk dat dat veel beter werkt.
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

17-12-2009 22:06

ik doe er 20 zakjes suiker in op de kilo droge mix.

dus nie overdreven veel denk ik.
ik zal het eens met minder proberen, ook zoek ik nog een goed bind middel had laatst een recept plakte wel goed maar bij het draaien vielen ze uit elkaar.

kan ook komen omdat ik er teveel zaden in gedaan heb?
bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

17-12-2009 22:11

K. van den Herik schreef:haal ze eens uit de vriezer en ruik dan nog eens? Wedden dat het anders lijkt dan toen de neus nog vol zat met de lucht van het draaien en koken?

Als je dan toch bezig bent? Proef eens? Goor? Verander je recept dan (tussen voeg en flavour plaats je geen)


dit heb ik gedaan en ff laten ondooien.... ruiken een stuk beter idd.
goeie tip.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

17-12-2009 22:52

bob van iwaarden schreef:ik doe er 20 zakjes suiker in op de kilo droge mix.

dus nie overdreven veel denk ik.
ik zal het eens met minder proberen, ook zoek ik nog een goed bind middel had laatst een recept plakte wel goed maar bij het draaien vielen ze uit elkaar.

kan ook komen omdat ik er teveel zaden in gedaan heb?


soya 20% is een supper binder en rolt vry gemakkelijk.
te grove zaden zijn idd een tegenslag bij het rollen . ik heb dat probleem ook gehad.
ik vis graag met hennep in mijn bollen..maar vis aleen nogmaar met die van wielco ,en de reden is dat deze extera fijn gemalen is.

hoop dat je met deze info wa opschiet.

gr Tom
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
bob van iwaarden
Berichten: 20
Lid geworden op: 05-12-2009 17:19

18-12-2009 17:24

jazeker heb ik er wat aan.
doe het nog nie zo lang dus alle tips zijn welkom. :wink:


groetjes Bob.
Gebruikersavatar
tomba verwey
Berichten: 731
Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
Locatie: Rijen NB

18-12-2009 19:35

bob van iwaarden schreef:jazeker heb ik er wat aan.
doe het nog nie zo lang dus alle tips zijn welkom. :wink:


groetjes Bob.

Probeer het uit bob en ik hoor het van je !
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Gebruikersavatar
ronald kreling
Berichten: 153
Lid geworden op: 17-11-2009 22:04

18-12-2009 22:57

soya 20% is een supper binder en rolt vry gemakkelijk.
te grove zaden zijn idd een tegenslag bij het rollen . ik heb dat probleem ook gehad.
ik vis graag met hennep in mijn bollen..maar vis aleen nogmaar met die van wielco ,en de reden is dat deze extera fijn gemalen is.

hoop dat je met deze info wa opschiet.

Bomba, da's nu de kunst...
Ook grof kan je verwerken, alleen het ligt eraan hoe je je worstjes produceert.
Luchtdruk? gehaktmolen of de kitspuit met het handje.
Veel grove ingredienten in je mix betekent ook een beetje aanpassing van je mix.
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.