wie wil mij helpen?


Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

09-11-2009 19:32

Ik maak nog niet zo lang boilies dus veel ervaring heb ik niet.

Nu wil ik voor het voorjaar het is goed aanpakken op het kanaal met eigen gemaakte boilies.

Nou wil ik een recept voor zoete boilies met partikles.
Paar puntjes waar het aan moet voldoen:
Moet een zoete smaak en geur hebben,
Er moeten fijne partikles in zitten,
Het moet fijn te draaien zijn,
Geen flavours in zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten,(liefst poeder vorm)
En het moet makkelijk te verkrijgen te zijn (liefst in de supermarkt)

Nou dat was het.

Wie mij wil helpen bedankt

Goad goan
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

09-11-2009 20:10

200 gram Koekjesmeel (vanille, langevingermeel, stroopwafelmeel enz)
100 gram Nectarblend (zadenmix met honing van Haiths)
75 gram Hennep
50 gram Tarwekiemen
50 gram Melkpoeder of Kalvermelkpoeder
25 gram Ei-Albumine

Kan er nog wat LMSE (Liquid Milk Sweet Enchanger) bij doen. Dit geeft een heerlijke zoete en romige smaak aan je bollen.

Heb je de helft van mij gehad mag je er zelf nog een mooie basis bij verzinnen :D Iets van Sojameel, Rijstbloem, Tarwemeel en Maismeel ofzo :wink:
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

17-11-2009 20:22

en zijn er nog meer zoete ingredienten en welke poeder vormen kan ik makkelijk vinden in de winkel (supermarkt)
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

17-11-2009 23:29

Kan ook met custardpoeder en druivensuiker gaan werken. Rolt super en is super zoet. Geeft ook nog mooie gele kleur aan je mix. Heeft elke supermarkt. Een ander leuk ingredient wat ik vaak gebruikte in een zoete bol was van dat poeder waar ze die gele pudding van maken voor in de pudding broodjes. Heerlijk volromige met een vleugje vanille en mier zoet. Haalde het altijd speciaal bij de banket bakker hier. Wat het bij mij ook altijd goed deed was gemalen zoethout. Weet alleen niet of je daar makkelijk aan kunt komen.
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

18-11-2009 19:58

nu zat ik te denken om een bol te maken met honing hoe krijg ik dat voor me kaar???
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

21-11-2009 18:32

niemand die ooit honing heeft gebruikt??
:(
maarten kok
Berichten: 434
Lid geworden op: 10-11-2005 09:14
Locatie: enkhuizen

21-11-2009 18:39

veel verschillende honingen :wink:
van de tip tot de top !!!!!! hou ze open slapen kan altijd nog .
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

22-11-2009 11:49

hoe bedoel je alles door elkaar heen of dat er zoveel soorten zijn?? :roll:
Gebruikersavatar
Lars Overhof
Berichten: 72
Lid geworden op: 26-10-2009 18:39

22-11-2009 12:11

Dennis,,

Raymond zijn ingredienten kan je wel makkelijk vinden in de supermarkt volgens mij , anders de hengelsportwinkel bij jou in de buurt heeft ze ook wel hoor. :)

Goede mix trouwens van Raymond hij heeft je meer als genoeg gegeven denk ik toch :D .

Gr.
Only The River Knows
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

22-11-2009 15:14

Ja vind het zelf ook een mooie mix :wink: Heb er ook goede ervaringen mee. Verder heb ik geen ervaringen met honing in een mix dus daarmee kan ik je niet helpen.

Gr Raymon
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

22-11-2009 20:45

daarom wil ik ook honing gebruiken omdat je het niet vaak hoort
8)
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

22-11-2009 21:39

Met honing word het al gauw een plakbende en de boilies worden er ook niet herder op.
Uit eigen ervaring weet ik dat een honing-aroma vele malen beter te verwerken is in het deeg en de boilies, vangen deden ze weer een stuk minder dan met echte honing erin.

De Nectarblend uit het recept van Raymon doet vermoeden dat er ook honing in zit, dat zou echter ook zomaar een flavour kunnen zijn.
Honing is nogal duur en heeft een behoorlijk plakkerigge eigenschap, ook in zadenmixen.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

23-11-2009 08:37

Ik heb ook eens honing in een zoete kruidige mix gebruikt. Maar het is niet leuk want het wordt echt een plakbende. Ik had toen geloof ik ook nog koekjesmeel in de mix dus was het feest helemaal compleet. Ik heb ook nog weleens de haakboilie in de honing laten soaken trouwens.

Ik zou toch echt niet met honing aan de slag gaan omdat het slecht te verwerken is. Er zijn genoeg andere zoete ingredienten als alternatief. Ik heb eens een potje honingsmaakstof van een bakker gekregen. Dit is zeer geconcentreerd. Eigenlijk een soort flavour. Dit werkt gebruikt om bepaalde koeken op smaak te brengen. De bakker vertelde mij dat er slechts enkele druppels gebruikt werden. Geen idee hoe natuurlijk of kunstmatig dit spul is, maar dit soort stoffen zijn natuurlijk ook interessant. Een (banket)bakker heeft allerlei smaakstoffen, siropen en zoete mixen.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

23-11-2009 16:18

Kun je nagaan wat ze bij een groothandel voor bakkerij grondstoffen allemaal hebben liggen :wink:
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

23-11-2009 16:37

Het paradijs voor de thuisdraaier he Jacco.

Alleen groothandel mag ik niet komen he :P
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

23-11-2009 17:19

en toch wil ik het eens proberen met honing (eigenwijs)

dit recept heb ik gevonden:
1kg paneermeel
150g havervlokken
100g druivensuiker
20-50g anijs
150g (zoete)maismeel
2-4 eetlepels honing

is dit wat? :wink:
Gebruikersavatar
kevin schopenhouer
Berichten: 312
Lid geworden op: 20-05-2008 22:04
Locatie: Breda

23-11-2009 17:24

Hey ik ben ook niet echt een Boillie kok zegmaar maar ik denk dat dit niet echt wat gaat worden...
Waarom moeilijk doen als hier perfecte dingen worden gezet wees hier blij mee en test het eens uit kan je ergens niet aan komen kun je vragen waar het vervangen door kan worden.

Mvg
Catch safetly
release the safest
Raymon Voskuilen
Berichten: 70
Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
Locatie: Baarn

23-11-2009 19:22

Als je een goed uitgebalanceerde mix bedoeld? Nee dat is het zeker niet. Ik zeg niet dat ie niet vangt, maar ik vind hem vrij eentonig. Beetje rare verhoudingen. Met druivensuiker moet je ook uitkijken, kan je heel week deeg van krijgen. In deze mix is het net geen 7% dus zal dat wel meevallen.

Zou er persoonlijk niet mee gaan vissen, maar goed wie ben ik :D
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
Gebruikersavatar
Marco van den Berg
Berichten: 22
Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
Locatie: Pijnacker

23-11-2009 19:47

Het lijkt mij een knikker, die erg sponzig en slap gaat worden.
1 kg paneermeel ??
Dit is een redelijk grof bastanddeel, wat waarschijnlijk erg veel water op gaat nemen.
Daarbij komt ook nog, als je op een baggerige bodem vist, de knikker baggerig gaat ruiken.

Begin eens met een basis van Sojabloem-vet, Wouwbloem en (als je dit wilt toepassen) Maismeel.
Per kg. droge mix, bijvoorbeeld :

300 gr. Sojabloem-vet
250 gr. Wouwbloem
100 gr. Maismeel (de fijne vorm)

Hieromheen kan je nog alle kanten op gaan. Vismelen o.i.d. om een vismeelboilie te maken,
of zoete bestanddelen voor een zoete knikker.
Vergeet ook vooral niet een mix van deze beide dingen; kan je verrassingen opleveren !

En..., als je in de supermarkt bent, loop dan eens langs de kook- en bakprodukten van Baukje.
Allerlij dingetjes, die in ons voedsel verdwijnen, dus waarom niet in de knikker ??

Veel succes.
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

24-11-2009 17:08

en marco kun jij mij dan is zeggen welk soort kruiden zoet smaakt en ruikt 8)
Dennis Timmerman
Berichten: 82
Lid geworden op: 30-09-2009 11:26

24-11-2009 17:56

en nog een vraagje in welke soorten melen zitten deze dingen:
vetten,
eiwitten,
koolhydraten,
vitamienen en myneralen,

alvast bedankt
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-11-2009 18:12

Hier kun je alvast mee aan de slag Dennis..
http://www.voedingswaardetabel.nl/
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Marco van den Berg
Berichten: 22
Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
Locatie: Pijnacker

24-11-2009 19:37

Hoi Dennis,

Wil je weten, welke ingredienten, welke voedingswaarden hebben?

Ik gluur zo nu en dan wel eens op 'Karperstek.be' van onze zuiderburen.
Deze heeft op de homepagina een zogenaamde 'boiliemix validator' staan..........
Kun je van alles en nog wat nalezen.
Je kunt deze ook gebruiken om je basismix op te waarderen en te expirementeren, alleen ben ik hier zelf niet zo happig op. Hou mezelf wel aan mijn eigen receptjes :wink:

Over het Baukje-gedoe in de supermarkt;
Ze hebben flesjes met bijvoorbeeld vanille............... Kijk alleen uit, want het wordt snel bitter van smaak.
Zou in dat geval eerder kiezen voor een goede sweetener uit de hengelsport toko.
En het samenstellen van een goede basismix in de hengelsport toko hoeft niet duur te zijn........... :D

Veel succes
K. van den Herik

25-11-2009 07:35

nu is baukje dus 1 van de weinige smaakstoffen die zelfs puur niet bitter wordt, ik zou geen baukje vanille gebruiken in een vogelmix en dan nog eens een 3% kerrie toevoegen. De kans dat je hiermee scoort is veel te groot. Beetje natrena is ook kut. De vloeibare om te koken he.
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

25-11-2009 11:03

da komt ook door de juiste sweetners toch? :roll: