wie wil mij helpen?
- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
Ik maak nog niet zo lang boilies dus veel ervaring heb ik niet.
Nu wil ik voor het voorjaar het is goed aanpakken op het kanaal met eigen gemaakte boilies.
Nou wil ik een recept voor zoete boilies met partikles.
Paar puntjes waar het aan moet voldoen:
Moet een zoete smaak en geur hebben,
Er moeten fijne partikles in zitten,
Het moet fijn te draaien zijn,
Geen flavours in zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten,(liefst poeder vorm)
En het moet makkelijk te verkrijgen te zijn (liefst in de supermarkt)
Nou dat was het.
Wie mij wil helpen bedankt
Goad goan
            
			
									
									
						Nu wil ik voor het voorjaar het is goed aanpakken op het kanaal met eigen gemaakte boilies.
Nou wil ik een recept voor zoete boilies met partikles.
Paar puntjes waar het aan moet voldoen:
Moet een zoete smaak en geur hebben,
Er moeten fijne partikles in zitten,
Het moet fijn te draaien zijn,
Geen flavours in zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten,(liefst poeder vorm)
En het moet makkelijk te verkrijgen te zijn (liefst in de supermarkt)
Nou dat was het.
Wie mij wil helpen bedankt
Goad goan
- 
				Raymon Voskuilen
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
200 gram Koekjesmeel (vanille, langevingermeel, stroopwafelmeel enz) 
100 gram Nectarblend (zadenmix met honing van Haiths)
75 gram Hennep
50 gram Tarwekiemen
50 gram Melkpoeder of Kalvermelkpoeder
25 gram Ei-Albumine
Kan er nog wat LMSE (Liquid Milk Sweet Enchanger) bij doen. Dit geeft een heerlijke zoete en romige smaak aan je bollen.
Heb je de helft van mij gehad mag je er zelf nog een mooie basis bij verzinnen Iets van Sojameel, Rijstbloem, Tarwemeel en Maismeel ofzo
   Iets van Sojameel, Rijstbloem, Tarwemeel en Maismeel ofzo  
            
			
									
									100 gram Nectarblend (zadenmix met honing van Haiths)
75 gram Hennep
50 gram Tarwekiemen
50 gram Melkpoeder of Kalvermelkpoeder
25 gram Ei-Albumine
Kan er nog wat LMSE (Liquid Milk Sweet Enchanger) bij doen. Dit geeft een heerlijke zoete en romige smaak aan je bollen.
Heb je de helft van mij gehad mag je er zelf nog een mooie basis bij verzinnen
 Iets van Sojameel, Rijstbloem, Tarwemeel en Maismeel ofzo
   Iets van Sojameel, Rijstbloem, Tarwemeel en Maismeel ofzo  
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
						- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
en zijn er nog meer zoete ingredienten en welke poeder vormen kan ik makkelijk vinden in de winkel (supermarkt)
            
			
									
									
						- 
				Raymon Voskuilen
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Kan ook met custardpoeder en druivensuiker gaan werken. Rolt super en is super zoet. Geeft ook nog mooie gele kleur aan je mix. Heeft elke supermarkt. Een ander leuk ingredient wat ik vaak gebruikte in een zoete bol was van dat poeder waar ze die gele pudding van maken voor in de pudding broodjes. Heerlijk volromige met een vleugje vanille en mier zoet. Haalde het altijd speciaal bij de banket bakker hier. Wat het bij mij ook altijd goed deed was gemalen zoethout. Weet alleen niet of je daar makkelijk aan kunt komen.
            
			
									
									Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
						- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
nu zat ik te denken om een bol te maken met honing hoe krijg ik dat voor me kaar???
            
			
									
									
						- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
niemand die ooit honing heeft gebruikt??
 
            
			
									
									
						
- 
				maarten kok
- Berichten: 434
- Lid geworden op: 10-11-2005 09:14
- Locatie: enkhuizen
veel verschillende  honingen  
            
			
									
									
van de tip tot de top !!!!!! hou ze open slapen kan altijd nog .
						- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
hoe bedoel je alles door elkaar heen of dat er zoveel soorten zijn?? 
            
			
									
									
						
- Lars Overhof
- Berichten: 72
- Lid geworden op: 26-10-2009 18:39
Dennis,,
Raymond zijn ingredienten kan je wel makkelijk vinden in de supermarkt volgens mij , anders de hengelsportwinkel bij jou in de buurt heeft ze ook wel hoor. 
 
Goede mix trouwens van Raymond hij heeft je meer als genoeg gegeven denk ik toch .
 .
Gr.
            
			
									
									Raymond zijn ingredienten kan je wel makkelijk vinden in de supermarkt volgens mij , anders de hengelsportwinkel bij jou in de buurt heeft ze ook wel hoor.
 
 Goede mix trouwens van Raymond hij heeft je meer als genoeg gegeven denk ik toch
 .
 .Gr.
Only The River Knows
						- 
				Raymon Voskuilen
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Ja vind het zelf ook een mooie mix   Heb er ook goede ervaringen mee. Verder heb ik geen ervaringen met honing in een mix dus daarmee kan ik je niet helpen.
  Heb er ook goede ervaringen mee. Verder heb ik geen ervaringen met honing in een mix dus daarmee kan ik je niet helpen.
Gr Raymon
            
			
									
									 Heb er ook goede ervaringen mee. Verder heb ik geen ervaringen met honing in een mix dus daarmee kan ik je niet helpen.
  Heb er ook goede ervaringen mee. Verder heb ik geen ervaringen met honing in een mix dus daarmee kan ik je niet helpen.Gr Raymon
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
						- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
daarom wil ik ook honing gebruiken omdat je het niet vaak hoort
 
            
			
									
									
						
- Henk ter Maat
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Met honing word het al gauw een plakbende en de boilies worden er ook niet herder op.
Uit eigen ervaring weet ik dat een honing-aroma vele malen beter te verwerken is in het deeg en de boilies, vangen deden ze weer een stuk minder dan met echte honing erin.
De Nectarblend uit het recept van Raymon doet vermoeden dat er ook honing in zit, dat zou echter ook zomaar een flavour kunnen zijn.
Honing is nogal duur en heeft een behoorlijk plakkerigge eigenschap, ook in zadenmixen.
            
			
									
									Uit eigen ervaring weet ik dat een honing-aroma vele malen beter te verwerken is in het deeg en de boilies, vangen deden ze weer een stuk minder dan met echte honing erin.
De Nectarblend uit het recept van Raymon doet vermoeden dat er ook honing in zit, dat zou echter ook zomaar een flavour kunnen zijn.
Honing is nogal duur en heeft een behoorlijk plakkerigge eigenschap, ook in zadenmixen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
						still growing Old.
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Ik heb ook eens honing in een zoete kruidige mix gebruikt. Maar het is niet leuk want het wordt echt een plakbende. Ik had toen geloof ik ook nog koekjesmeel in de mix dus was het feest helemaal compleet. Ik heb ook nog weleens de haakboilie in de honing laten soaken trouwens.
Ik zou toch echt niet met honing aan de slag gaan omdat het slecht te verwerken is. Er zijn genoeg andere zoete ingredienten als alternatief. Ik heb eens een potje honingsmaakstof van een bakker gekregen. Dit is zeer geconcentreerd. Eigenlijk een soort flavour. Dit werkt gebruikt om bepaalde koeken op smaak te brengen. De bakker vertelde mij dat er slechts enkele druppels gebruikt werden. Geen idee hoe natuurlijk of kunstmatig dit spul is, maar dit soort stoffen zijn natuurlijk ook interessant. Een (banket)bakker heeft allerlei smaakstoffen, siropen en zoete mixen.
            
			
									
									
						Ik zou toch echt niet met honing aan de slag gaan omdat het slecht te verwerken is. Er zijn genoeg andere zoete ingredienten als alternatief. Ik heb eens een potje honingsmaakstof van een bakker gekregen. Dit is zeer geconcentreerd. Eigenlijk een soort flavour. Dit werkt gebruikt om bepaalde koeken op smaak te brengen. De bakker vertelde mij dat er slechts enkele druppels gebruikt werden. Geen idee hoe natuurlijk of kunstmatig dit spul is, maar dit soort stoffen zijn natuurlijk ook interessant. Een (banket)bakker heeft allerlei smaakstoffen, siropen en zoete mixen.
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Kun je nagaan wat ze bij een groothandel voor bakkerij grondstoffen allemaal hebben liggen 
            
			
									
									
						
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Het paradijs voor de thuisdraaier he Jacco.
Alleen groothandel mag ik niet komen he
            
			
									
									
						Alleen groothandel mag ik niet komen he

- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
en toch wil ik het eens proberen met honing (eigenwijs)
dit recept heb ik gevonden:
1kg paneermeel
150g havervlokken
100g druivensuiker
20-50g anijs
150g (zoete)maismeel
2-4 eetlepels honing
is dit wat?
            
			
									
									
						dit recept heb ik gevonden:
1kg paneermeel
150g havervlokken
100g druivensuiker
20-50g anijs
150g (zoete)maismeel
2-4 eetlepels honing
is dit wat?

- kevin schopenhouer
- Berichten: 312
- Lid geworden op: 20-05-2008 22:04
- Locatie: Breda
Hey ik ben ook  niet echt een Boillie kok zegmaar maar ik denk dat dit niet echt wat gaat worden...
Waarom moeilijk doen als hier perfecte dingen worden gezet wees hier blij mee en test het eens uit kan je ergens niet aan komen kun je vragen waar het vervangen door kan worden.
Mvg
            
			
									
									Waarom moeilijk doen als hier perfecte dingen worden gezet wees hier blij mee en test het eens uit kan je ergens niet aan komen kun je vragen waar het vervangen door kan worden.
Mvg
Catch safetly
release the safest
						release the safest
- 
				Raymon Voskuilen
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Als je een goed uitgebalanceerde mix bedoeld? Nee dat is het zeker niet. Ik zeg niet dat ie niet vangt, maar ik vind hem vrij eentonig. Beetje rare verhoudingen. Met druivensuiker moet je ook uitkijken, kan je heel week deeg van krijgen. In deze mix is het net geen 7% dus zal dat wel meevallen. 
Zou er persoonlijk niet mee gaan vissen, maar goed wie ben ik
            
			
									
									Zou er persoonlijk niet mee gaan vissen, maar goed wie ben ik

Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
						- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
Het lijkt mij een knikker, die erg sponzig en slap gaat worden.
1 kg paneermeel ??
Dit is een redelijk grof bastanddeel, wat waarschijnlijk erg veel water op gaat nemen.
Daarbij komt ook nog, als je op een baggerige bodem vist, de knikker baggerig gaat ruiken.
Begin eens met een basis van Sojabloem-vet, Wouwbloem en (als je dit wilt toepassen) Maismeel.
Per kg. droge mix, bijvoorbeeld :
300 gr. Sojabloem-vet
250 gr. Wouwbloem
100 gr. Maismeel (de fijne vorm)
Hieromheen kan je nog alle kanten op gaan. Vismelen o.i.d. om een vismeelboilie te maken,
of zoete bestanddelen voor een zoete knikker.
Vergeet ook vooral niet een mix van deze beide dingen; kan je verrassingen opleveren !
En..., als je in de supermarkt bent, loop dan eens langs de kook- en bakprodukten van Baukje.
Allerlij dingetjes, die in ons voedsel verdwijnen, dus waarom niet in de knikker ??
Veel succes.
            
			
									
									
						1 kg paneermeel ??
Dit is een redelijk grof bastanddeel, wat waarschijnlijk erg veel water op gaat nemen.
Daarbij komt ook nog, als je op een baggerige bodem vist, de knikker baggerig gaat ruiken.
Begin eens met een basis van Sojabloem-vet, Wouwbloem en (als je dit wilt toepassen) Maismeel.
Per kg. droge mix, bijvoorbeeld :
300 gr. Sojabloem-vet
250 gr. Wouwbloem
100 gr. Maismeel (de fijne vorm)
Hieromheen kan je nog alle kanten op gaan. Vismelen o.i.d. om een vismeelboilie te maken,
of zoete bestanddelen voor een zoete knikker.
Vergeet ook vooral niet een mix van deze beide dingen; kan je verrassingen opleveren !
En..., als je in de supermarkt bent, loop dan eens langs de kook- en bakprodukten van Baukje.
Allerlij dingetjes, die in ons voedsel verdwijnen, dus waarom niet in de knikker ??
Veel succes.
- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
en marco kun jij mij dan is zeggen welk soort kruiden zoet smaakt en ruikt 
            
			
									
									
						
- 
				Dennis Timmerman
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 30-09-2009 11:26
en nog een vraagje in welke soorten melen zitten deze dingen:
vetten,
eiwitten,
koolhydraten,
vitamienen en myneralen,
alvast bedankt
            
			
									
									
						vetten,
eiwitten,
koolhydraten,
vitamienen en myneralen,
alvast bedankt
- Henk ter Maat
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hier kun je alvast mee aan de slag Dennis..
http://www.voedingswaardetabel.nl/
            
			
									
									http://www.voedingswaardetabel.nl/
Groet'n Henk..
still growing Old.
						still growing Old.
- Marco van den Berg
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 23-11-2009 18:50
- Locatie: Pijnacker
Hoi Dennis,
Wil je weten, welke ingredienten, welke voedingswaarden hebben?
Ik gluur zo nu en dan wel eens op 'Karperstek.be' van onze zuiderburen.
Deze heeft op de homepagina een zogenaamde 'boiliemix validator' staan..........
Kun je van alles en nog wat nalezen.
Je kunt deze ook gebruiken om je basismix op te waarderen en te expirementeren, alleen ben ik hier zelf niet zo happig op. Hou mezelf wel aan mijn eigen receptjes 
 
Over het Baukje-gedoe in de supermarkt;
Ze hebben flesjes met bijvoorbeeld vanille............... Kijk alleen uit, want het wordt snel bitter van smaak.
Zou in dat geval eerder kiezen voor een goede sweetener uit de hengelsport toko.
En het samenstellen van een goede basismix in de hengelsport toko hoeft niet duur te zijn........... 
 
Veel succes
            
			
									
									
						Wil je weten, welke ingredienten, welke voedingswaarden hebben?
Ik gluur zo nu en dan wel eens op 'Karperstek.be' van onze zuiderburen.
Deze heeft op de homepagina een zogenaamde 'boiliemix validator' staan..........
Kun je van alles en nog wat nalezen.
Je kunt deze ook gebruiken om je basismix op te waarderen en te expirementeren, alleen ben ik hier zelf niet zo happig op. Hou mezelf wel aan mijn eigen receptjes
 
 Over het Baukje-gedoe in de supermarkt;
Ze hebben flesjes met bijvoorbeeld vanille............... Kijk alleen uit, want het wordt snel bitter van smaak.
Zou in dat geval eerder kiezen voor een goede sweetener uit de hengelsport toko.
En het samenstellen van een goede basismix in de hengelsport toko hoeft niet duur te zijn...........
 
 Veel succes
- 
				K. van den Herik
nu is baukje dus 1 van de weinige smaakstoffen die zelfs puur niet bitter wordt, ik zou geen baukje vanille gebruiken in een vogelmix en dan nog eens een 3% kerrie toevoegen. De kans dat je hiermee scoort is veel te groot. Beetje natrena is ook kut. De vloeibare om te koken he.
            
			
									
									
						- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
da komt ook door de juiste sweetners toch?  
            
			
									
									
						




















