Besloten om boilies te draaien..
Hier mijn eerste recept..
hints, tips & verbeteringen?
Maïsmeel = 100 gr
Sojameel = 100 gr
Tarwemeel = 50 gr
Roggemeel = 50 gr
Griesmeel = 100 gr
Woumbloem = 100 gr
Robin red = 100 gr
Ei voer = 130 gr
Witzaad = 10 gr
Lijnzaad = 10 gr
Raapzaad = 10 gr
Gepelde haver = 10 gr
Millet = 10 gr
Gierst = 10 gr
Negerzaad = 10 gr
Hennep = 100 gr
Leverpoeder = 70 gr
Kelppoeder = 30 gr
Eventueel melkpoeder?
MVG, Steven.
1ste boilierecept
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 26-09-2009 16:17
Ik zou je zaden al veel verminderen.300gram zaden is naar mijn weten echt wel te veel.
Mvg
Mvg
- Remko Berendsen
- Berichten: 671
- Lid geworden op: 26-10-2006 20:25
- Locatie: Westervoort
Zo dan,
Wat dacht je alles wat ik ken gooi ik in 1 bol?
Ik zal het als je net begint iets makkelijker proberen te maken en de hoeveelheid verschillende ingredienten verminderen tot 3 tot max 5 a 6 ingredienten.
Bijvoorbeeld de mix uit het boek van Luc De Baets
tarwegries 25%
Volvette soja 25%
polenta 25%
vismeel 25%
Draait ook leker en vangt zeker.
Anders kijk eens goed rond op het board staan zat mixen op.
GR Remko
Wat dacht je alles wat ik ken gooi ik in 1 bol?
Ik zal het als je net begint iets makkelijker proberen te maken en de hoeveelheid verschillende ingredienten verminderen tot 3 tot max 5 a 6 ingredienten.
Bijvoorbeeld de mix uit het boek van Luc De Baets
tarwegries 25%
Volvette soja 25%
polenta 25%
vismeel 25%
Draait ook leker en vangt zeker.
Anders kijk eens goed rond op het board staan zat mixen op.
GR Remko
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 26-09-2009 16:17
@ Remko: hij heeft er wel een hele lijst zaden in staan. Hij kan evengoed vogelvoer pakken. Maar ja.
mvg
mvg
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
is niet te draaien
begin eens gewoon bij de basis...
4 ingredienten is genoeg, dan kijken of het draait, of het smaakt, of het hard wordt.
beetje voor beetje toevoegen wat je wilt, en vooral opschrijven.
kelp is veel te hoog ,op een kilo is 15 gr, genoeg.
leverpoeder is maximaal 50 gr op een volledige leverboilie, en die maak je niet dus is de lever heel penetrant aanwezig.
mischien is het grote receptentopic iets voor je, daar kom je vast goede recepten tegen met een aantal van je ingredienten, en dan kan het grote mixfeest beginnen
groeten Ger
begin eens gewoon bij de basis...
4 ingredienten is genoeg, dan kijken of het draait, of het smaakt, of het hard wordt.
beetje voor beetje toevoegen wat je wilt, en vooral opschrijven.
kelp is veel te hoog ,op een kilo is 15 gr, genoeg.
leverpoeder is maximaal 50 gr op een volledige leverboilie, en die maak je niet dus is de lever heel penetrant aanwezig.
mischien is het grote receptentopic iets voor je, daar kom je vast goede recepten tegen met een aantal van je ingredienten, en dan kan het grote mixfeest beginnen
groeten Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- Harry Koreman
- Berichten: 105
- Lid geworden op: 19-10-2009 12:33
Keep it simple! Met 4 ingedrienten kun je ook een leuke bal bouwen!
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 05-01-2006 14:20
- Locatie: emmen
hallo remco
zijn dit allen melen of bloem soorten ?
zijn dit allen melen of bloem soorten ?
martin sb
BFP BAITS.NL
Vis met het geen wat je zelf bevalt
Laat je niet van de wijs brengen
Doe de dingen die je zelf leuk lijkt
BFP BAITS.NL
Vis met het geen wat je zelf bevalt
Laat je niet van de wijs brengen
Doe de dingen die je zelf leuk lijkt
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 18-05-2004 09:42
- Locatie: Zoetermeer
Hoi Ger,
Jij stelt dat 15gr kelp/kg mix voldoende is. Ik gebruik soms rustig 50gr/kg mix. Kelp heeft een goede voedingswaarde en neemt water op…. Dit zorgt ervoor dat er minuscule openingen in een boilie kunnen komen (deze zien wij niet), uitlekken..ivb met meer of minder wateroplosbare ingredienten.
Ook stel je dat leverpoeder maximaal 50 gr is op een volledige leverboilie. Ik maak graag een leverboilie met minimaal 10% lever en als toevoeging liquid liver. Dit omdat ik vind dat lever de stempel op je aas moet zijn bij een leverboilie. Zeker omdat weinig mensen dit zo toepassen.
Mijn vraag is waarom jij die gehaltes kelp en leverpoeder aanhoud en maximaal noemt?
Heb jij daar een onderbouwing voor?
gr Chris.
Jij stelt dat 15gr kelp/kg mix voldoende is. Ik gebruik soms rustig 50gr/kg mix. Kelp heeft een goede voedingswaarde en neemt water op…. Dit zorgt ervoor dat er minuscule openingen in een boilie kunnen komen (deze zien wij niet), uitlekken..ivb met meer of minder wateroplosbare ingredienten.
Ook stel je dat leverpoeder maximaal 50 gr is op een volledige leverboilie. Ik maak graag een leverboilie met minimaal 10% lever en als toevoeging liquid liver. Dit omdat ik vind dat lever de stempel op je aas moet zijn bij een leverboilie. Zeker omdat weinig mensen dit zo toepassen.
Mijn vraag is waarom jij die gehaltes kelp en leverpoeder aanhoud en maximaal noemt?
Heb jij daar een onderbouwing voor?
gr Chris.
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 17-12-2007 19:30
- Locatie: Baarn
Ik gebruik zelfs regelmatig 10% kelp. Top ingredient! Mischien omdat ze hier kelppoeder bedoelen dat er maar zo weinig in hoeft. Geconcentreeder??
Heb je lijst iets verkleint en aangepast, maar wel jou ingredienten gehouden. Nog steeds vrij veel ingredienten, maar dit rolt en vangt prima! Kijk maar of je het iets vind.
Maïsmeel = 200 gr
Sojameel = 100 gr
Tarwemeel = 100 gr
Griesmeel = 100 gr
Vismeel = 200 gr
Ei voer = 75 gr
Hennep = 75 gr
Robin red = 50 gr
Kelp = 50 gr
melkpoeder = 50 gr
Heb je lijst iets verkleint en aangepast, maar wel jou ingredienten gehouden. Nog steeds vrij veel ingredienten, maar dit rolt en vangt prima! Kijk maar of je het iets vind.
Maïsmeel = 200 gr
Sojameel = 100 gr
Tarwemeel = 100 gr
Griesmeel = 100 gr
Vismeel = 200 gr
Ei voer = 75 gr
Hennep = 75 gr
Robin red = 50 gr
Kelp = 50 gr
melkpoeder = 50 gr
Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Draaien doet ie wel, zeker als er inderdaad een beetje melkpoeder aan te pas gaat komen. Laat je voor de rest niet gek maken door de experts. Er zit al voldoende vezel in je mix. Rogge, haver, Robin Red, hennep etc. Extra kelp is dus daar niet voor nodig. Dat maakt het misschien ook wel overbodig, maar enfin. Kwaad zal het niet doen. Voor de winter is het weer wel goed.
Dat opnemen van water kan ook een nadeel zijn. Het laat zich echter heel goed voorweken in een scheutje aminol of iets dergelijks. dan heb je plots van een spons, een bol die wat uitstraalt. In het geval van spons: alleen op zandbodems aub...
En eh ... probeer er eens een scheutje kaaspoeder of een onsje geraspte parmezaan in.
Dat opnemen van water kan ook een nadeel zijn. Het laat zich echter heel goed voorweken in een scheutje aminol of iets dergelijks. dan heb je plots van een spons, een bol die wat uitstraalt. In het geval van spons: alleen op zandbodems aub...
En eh ... probeer er eens een scheutje kaaspoeder of een onsje geraspte parmezaan in.
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 18-05-2004 09:42
- Locatie: Zoetermeer
Mitsz, je moet ook weten wanneer je kelp toepast. Welke ingredienten gebruik je erbij en welke funtie moet kelp hebben.
Als je kelp goed toepast is het goed in te zetten. Zelf laat ik het nooit weken en zeker geen aminol erbij.
Een goed middel, maar voor mij met de andere ingredienten wordt het een brasem trekker.
Ook vind ik aminol een te veel gebruikt middel op de wateren hier en vind ik het in sommige gevallen een verkeerd signaal naar de vis toe. Gelukkig is dat op veel wateren niet zo en is aminol nog betrekkelijk nieuw.
En op een modderige bodem vind ik kelp ook geen probleem, elke boilie neemt water op. De extracten, vismelen of ingredienten moeten gewoon krachtig genoeg zijn om alles tot zijn recht te laten komen. Ookal neemt kelp waterop, er gaat toch signaal uit de bol door de minuscule openingen. Uiteraard zijn er bodems waar geen bol tegenop kan wat geur signaal betreft.
gr Chris.
Als je kelp goed toepast is het goed in te zetten. Zelf laat ik het nooit weken en zeker geen aminol erbij.
Een goed middel, maar voor mij met de andere ingredienten wordt het een brasem trekker.
Ook vind ik aminol een te veel gebruikt middel op de wateren hier en vind ik het in sommige gevallen een verkeerd signaal naar de vis toe. Gelukkig is dat op veel wateren niet zo en is aminol nog betrekkelijk nieuw.
En op een modderige bodem vind ik kelp ook geen probleem, elke boilie neemt water op. De extracten, vismelen of ingredienten moeten gewoon krachtig genoeg zijn om alles tot zijn recht te laten komen. Ookal neemt kelp waterop, er gaat toch signaal uit de bol door de minuscule openingen. Uiteraard zijn er bodems waar geen bol tegenop kan wat geur signaal betreft.
gr Chris.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Oh Chris, dat ben ik in het geheel met je eens. Ik heb jarenlang gevist met ongeflavoured aas in prutbodems met wel anderhalve meter organisch sediment op sommige plaatsen. Liep als een trein.
Waar ik het ook mee eens ben, is dat vloeibare toevoegingen op sommige wateren ietwat te veel worden ingezet. We moeten sowieso wat minder voeren, maar da's een ander topic.
Hoe ik kelp moet gebruiken daar kom ik wel uit hoor Chris. No worries. Scheutje tarwe hydrolisaat erbij vind ik misschien zelfs wel beter. Zou't toch eens proberen als ik jou was...
Waar ik het ook mee eens ben, is dat vloeibare toevoegingen op sommige wateren ietwat te veel worden ingezet. We moeten sowieso wat minder voeren, maar da's een ander topic.
Hoe ik kelp moet gebruiken daar kom ik wel uit hoor Chris. No worries. Scheutje tarwe hydrolisaat erbij vind ik misschien zelfs wel beter. Zou't toch eens proberen als ik jou was...
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 19-04-2006 13:20
- Locatie: ieper, poperinge
Allen bedankt voor jullie reactie.. Besloten om minder zaden te gebruiken en mij iets meer te richten naar raymond zijn recept.. Eens zien wat ik uit de eerste x allemaal kan leren .. nog 2 weekjes en terug hengelsportbeurs in kortrijk..
Mvg, steven
Mvg, steven
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
wat denken jullie van deze recept..
75 gr HENNEP GEMALEN
50 GR BIERGIST
75 GR EI-ALBUMINE
35 GR NOTENMEEL(DONKER)
65 GR POLENTA
200 GR MAISMEEL
80 GR ROBIN RED
120 GR TARWE-GRIESMEEL
150 GR SOJABLOEM(VET)
50 GR KOEKJESMEEL
100 GR VISMEEL LT
12 EIEREN
GRTZ
75 gr HENNEP GEMALEN
50 GR BIERGIST
75 GR EI-ALBUMINE
35 GR NOTENMEEL(DONKER)
65 GR POLENTA
200 GR MAISMEEL
80 GR ROBIN RED
120 GR TARWE-GRIESMEEL
150 GR SOJABLOEM(VET)
50 GR KOEKJESMEEL
100 GR VISMEEL LT
12 EIEREN
GRTZ