eipoeder


Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

03-03-2003 14:13

Kan er mij iemand meer informatie geven over dit product? In het boek van LDB staat er wel wat over op p 131, maar ik had graag wat meer informatie. Kan je het als vervavging van eieren gebruiken? Hoeveel moet je ervan gebruiken in je mix?
gr lode
Pierre Bley
Berichten: 28
Lid geworden op: 28-08-2002 02:00

03-03-2003 14:52

Hallo Lode,
eipoeder laat je boilies goed uitharden.
Ik gebruikte ongeveer 50 gram op een kilo droge mix.
Tot later.
Pierre.
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

04-03-2003 08:57

Je, dat van dat uitharden wist ik al, maar ze zijn dus niet gebruikbaar als vervangmiddel voor eieren
gr lode
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

04-03-2003 09:09

Een combinatie van ei poeder en ei albumine werkt perfect om de eieren te vervangen Lode.

Wil
John Pannekoek
Berichten: 2757
Lid geworden op: 18-02-2002 01:00
Locatie: Leidschendam

04-03-2003 09:40

Aan welke cobinatie poeder-albumine op een kilo mag ik dan percentage-gewijs denken Wil?
B.v.h.d.
Groet,

John
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

04-03-2003 11:56

Normaliter reken ik op 100 gr.ei poeder en 100 gr. ei albumine per kg droge mix.
Echter ik heb mixen gedraait die een veel lager percentage vroegen 75gr. ei poeder en maar 25 gr. ei albumine,het is dus echt mix afhankelijk.
Er gaat wat geexperimenteren aan vooraf wil je prijs technisch en kwalitatief tot een goed resultaat komen.

Succes,
Wil
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

04-03-2003 15:17

Hoi wil,

Wat is de prijs van eipoeder, ei albumine, en caseïne
Het vet in eipoeder houd het uitharden iets tegen.eiwit gehalte 50%.
Jan Junge, kiest in het blad Karperspecial, voor alleen voor ei albumine, eiwit gehalte 85%, je boilie wordt nog harder.
Je kunt er ook nog wel een paar procent caseïne (melkeiwit) 95% in gooien maar alles moet toch een functie hebben. De eiwit kwaliteit is van alle drie even goed,de kwantiteit is van caseïne veel hoger.
Daar staat wel weer tegen over dat binding van caseïne slecht is.
De instant-respons is van alle drie even slecht dus daar hoef weer niet je het niet voor te doen.
Zelf gebruik ik liever puur eiwit, de prijs is veel goed koper en het uitharden is ook prima.
Conclusie, je hebt alleen eipoeder ten opzichten van ei albumine nodig van wegen het vet, te gebruiken voor je rolbaarheid.
Rolbaarheid kan je ook op een andere manier verbeteren.
Wat bedoel je dat met het mix afhankelijk? de grofheid van je mix.
Wil, een verschil van 100% om uit te harden is dat niet wat erg veel.
Bij mij komt verder de vraag op, moet je boilie altijd zo hard zijn maar dat is een ander onderwerp.
Graag nog meer poeder (stof) Heren, de Karper

Een vriendelijke groet,
Peter
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

04-03-2003 15:23

Ik kan ei-poeder krijgen voor €4.90.
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

04-03-2003 15:47

En ei-albumine, de zelfde prijs?
gert-jan terluin
Berichten: 74
Lid geworden op: 23-09-2002 02:00
Locatie: Steenwijk

04-03-2003 16:39

ei albumine is duurder. minimaal 20 euro per kilo
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

04-03-2003 17:06

18.95 :wink: , in kessel
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

04-03-2003 18:39

Peter,
misschien ben ik niet helemaal duidelijk geweest wat uitleg betreft,maar ik had het over de eieren vervangen door ei poeder/albumine.
En ja soms treden grote verschillen op,als je een mix draait met veel rogge of tarwe meel heb je minder eieren(dus ook minder ei poeder/albumine) nodig.
Als het alleen om de hardheid gaat kun je met 5% ei albumine al een heel end komen.
Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om je boilie harder te laten worden door bv andere ingredieenten te gebruiken,vaak is het echter een wens om je bestaand recept harder te krijgen en dan is ei albumine een perfecte oplossing.
Over de prijs van beide stuur ik je een prive bericht.

Wil
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

17-03-2003 21:19

Is er niemand die zijn eieren vervangen heeft door enkel eipoeder??? Ik heb ook gehoord dat je voor 2 kg mix een 200 gr eipoder en 600ml lauw water kunt gebruiken, iemand ervarign mee???
gr lode
Gebruikersavatar
richard otte
Berichten: 99
Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
Locatie: Goes

17-03-2003 22:09

120gram ei poeder mengen met 320 ml lauw water per kilo droge mix.werkt perfect en hard goed uit en is goedkoper dan gewone eieren!!!!
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

18-03-2003 12:40

hey richard
vind jij het makkelijker met eipoeder, of met eieren. En groot voordeel van eipoeder is dat je niet zit te kl*ten met de schaal. zijn er nog andere, en eventuele nadelen?
gr lode
Hans van Moorsel
Berichten: 712
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Geldrop

18-03-2003 16:57

Lode,

dat gekloot met die schaal zie ik niet zo. Daarnaast is eipoeder hier stukken duurder dan gewone eieren. Voor mij reden genoeg om het bij gewone eieren te houden.
Eitje breken, effe opkloppen tot een mooie gelijkmatige struif en klaar is kees.

Groet,

Hans
Gebruikersavatar
richard otte
Berichten: 99
Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
Locatie: Goes

18-03-2003 21:27

lode nog een belangrijk voordeel ,na 2 dagen drogen op een geventileerde koele plaats zijn de boillies 2 a 3weken houdbaar.toch makkelijk als je een lange sessie draait.
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

19-03-2003 12:49

Hoi richard, maak je je boilies nog altijd met eipoeder? Heb je ze ook ooit met gewone eieren gemaakt?
gr lode
Gebruikersavatar
richard otte
Berichten: 99
Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
Locatie: Goes

19-03-2003 18:55

hoi Lode, ikmaak mijn boillies nog steeds met eipoeder omdat ik dit makkelijker vind.geen gedoe met te slap deeg als de eieren weer eens een maatje te groot zijn.als ik geen poeder meer heb draai ik ze gewoon wel met hele eieren.
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

19-03-2003 20:51

en hoe ga je dan te werk? Hetzelfde als met gewone eieren? En hoeeveel gebruik je op 1 kg, en hoeveel water voeg je hierbij, is het lauw water?
gr lode
Gebruikersavatar
richard otte
Berichten: 99
Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
Locatie: Goes

20-03-2003 19:05

staat hier boven 120 gram per kilo en 320ml lauw water.poeder in een meng kom doen en langzaam het water er bij toevoegen.+ eventueel je andere toevoegingen. succses richard.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

20-03-2003 22:55

Fout Richard,
wil je een zo goed mogelijk resultaat en klonters voorkomen meng je altijd vaste stof toe aan vloeibare stof(iedere kok kan dit beamen)wat niet wegneemt dat de methode van jouw ook wel zal werken.

Groetjes,
Wil.
Gebruikersavatar
richard otte
Berichten: 99
Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
Locatie: Goes

21-03-2003 12:32

Wil,ik bedoel eerst een klein beetje water aan het poeder toevoegen en dit tot een gladde massa maken en dan ce rest van het water toevoegen resultaat geen klonters.
Kris Michiels
Berichten: 5
Lid geworden op: 24-03-2003 01:00
Locatie: Sint-truiden

24-03-2003 20:34

Waar halen jullie dat eipoeder, ik heb gelezen op carpweb in een artikel dat je ook doorhaaleiwit kunt gebruiken.
Kris Michiels
Berichten: 5
Lid geworden op: 24-03-2003 01:00
Locatie: Sint-truiden

24-03-2003 20:37

Zeg aub nie bij proline, want da is veel te duur!