Dynamite & Rod Hutchinson


Dennis de Wilde
Berichten: 492
Lid geworden op: 05-01-2004 21:20
Locatie: Schiedam
Contacteer:

11-10-2009 17:24

[quote="menno laarmans2"][quote="Dennis de Wilde"]. Bah, wat een vies woord krijg je dan"die wordt gesponsord"!!
[/quote]


Vies woord ????

Je probeert gewoon de onzin van n ander te verkopen.

Meer niet , wel veel minder .....................

:wink:

Oh jah , de meeste van die gasten worden er normaal wel uit gevist . N paar kunnen toch vissen .[/quote]

wat een zinloze toevoeging aan dit topic......
Gebruikersavatar
Harnold Kikkert
Berichten: 2174
Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
Locatie: Hoogeveen

11-10-2009 18:37

Dennis de Wilde schreef:Harnold, ik noem toch in mijn eerste post man en paard, Dynamite brengt enkele nieuwe producten uit met daabij enkel details.



Dennis ik veroordeel je niet omdat je gesponsord wordt, ik ben niet vies van commercie. Verre van dat.
Maar als je in de openingstopic nu gewoon vermeld had dat je door hun gesponsord wordt noem je gelijk man en paard.
Nu kwam dhr ter Maat met je personalia(sterk zoekwerk :wink: )
Daarom "mijn capriolen". Niet meer niet minder
Je hoeft je niet aan gevallen te voelen Dennis, is ook niet mijn opzet.
Maar om schijn te vermijden kan jouw sponsor hier beter gaan adverteren...

gr Harnold
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

11-10-2009 21:40

Dennis,

"Iets goeds" hoef je niet te verdedigen.
Dat je de de vage onduidelijke topic-titel inmiddels veranderde zegt toch al genoeg, dacht ik.
Vraag me inmiddels wel af of 'Dynamit-Hutchie' wel zo blij is met dergelijke reclame inspanningen..
Groet'n Henk..

still growing Old.
gradus scholtens
Berichten: 1559
Lid geworden op: 23-01-2003 01:00
Locatie: westervoort

12-10-2009 08:07

Ik informeer de mensen naar enkele nieuwe producten. Blijkbaar interessant, want het is al bijna 850 keer bekeken, incluis jullie zelf..[/quote]


Weet je dat mensen er ook de schijt van kunnen krijgen van die onzin?
Dan kan het 850 x bekeken zijn maar als al die mensen er net zo over denken als ik dan heb je er niks aan en werk alleen maar tegen je.
Ga je tijd beter besteden met vissen vangen of zo.


Gradus....
....................
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

12-10-2009 08:34

De titel is daarintegen ook aardig van een andere kant, misschien daarom wel zo vaak bekeken ;)

En de mulberry , ach, er is nog een leverancier in Nederland die hem levert ;)
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

12-10-2009 08:58

Was niet van plan maar wil naar aanleiding van het gehakt maken van Dennis toch even reageren. Ken Dennis als een karpervisser die zijn hart zeker niet op de verkeerde plaats heeft zitten. Zo kwam tijdens zijn schitterende lezing over Horten de firma naam niet of nauwelijks in beeld of naar voren. De link naar Rod Hutchinson een persoon die het karpervissen altijd positief benadert heeft daar heb ik geen enkele moeite mee. Oké Dennis had zijn verhaal beter bij de ingezonden verhalen kunnen zetten dan viel niemand er over. Laten we van een mug geen Olifant maken. Er wordt al genoeg gehakt gemaakt in het karperwereldje is letterlijk mijn eigen ervaring. Voor de goede orde heb geen enkele binding met …………. Stel dit maar voor dat men met ze alle over me heen vallen nu ik mijn poot uitgestrekt hebt.

Peter
Danny Wildering
Berichten: 17
Lid geworden op: 12-10-2009 10:32
Locatie: Near Amsterdam

12-10-2009 10:38

Hallo

Ik vind dit wel apart hoe er hier gechat word.
lees al tijden mee, maar vind het echt raar volk hier, hoe ze mensen op een of andere manier afblaffen, omdat hij wat inside knowlegde deelt met anderen hier.
Het zal denk ik nog erg lang duren voordat we hier in NL een beetje de mentaliteit en sportiviteit krijgen van wat ze in engeland hebben.
Inplaats van elkaar afblaffen en voor de voeten lopen elkaar adviseren en helpen.

En dan de mulberry hier in NL ?
Dat vind ik heel erg knap daar deze flavour exclusief werd geproduseerd voor RH!
En dat is niet veranderd ben ik achter gekomen na enkele belletjes met kennissen in Engeland.
Dus geen onzin over dat rondgooien.

So dream on mate :lol:
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

12-10-2009 11:37

Heb ik gezegd dat die hier geproduceert word dan? Nee, dus zelf ook beter lezen dan en normaal reageren. Hou het sportief.

Ik zeg alleen: In NL wordt die ook geleverd. Misschien wel gekocht vanuit Engeland, weet jij veel. Ik weet wel hoe het zit, dat maakt verder neit uit. Weet ook dat het een killer is, net als de befaamde mulberry van Rod, zo die ook van RLB.

en verder over je posting.

Ben het er wel mee eens. Zodra je "gesponsord" wordt, of voor een label vist, wordt je altijd de grond ingetrapt hier. Waarom... Geen idee. Jaloezie? Iemand iets niet gunnen? Allemaal mogelijk. We zullen het nooit weten. Het zou inderdaad leuk, maar vooral een GROTE bijdrage zijn als iedereen zich niet bezig houdt met "ik ben de beste" blablablabla...

Dan zou je net als in Engeland een interessant forum hebben ja
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

12-10-2009 11:59

Mulberry,

Nu we toch bezig zijn.
De smaak kenmerken van de drie zwarte moerbei (Morus nigra) cultivars uit de Egeïsche regio van Turkije werden onderzocht met behulp van GC / MS en sensorische analyse technieken. A total of 18 flavour compounds were identified by GC/MS in the three cultivars. Een totaal van 18 smaak verbindingen werden geïdentificeerd met behulp van GC / MS in de drie cultivars. Total sugar content varied between 11.3 and 16.2%, pH between 3.60 and 3.80 and total acidity between 1.51 and 1.79%. Totaal suikergehalte schommelt tussen 11,3 en 16,2%, pH-waarde tussen 3,60 en 3,80 en totaal zuurgehalte tussen 1,51 en 1,79%. The sensory assessment indicated that black mulberry has fruity, sweet, sour, musky and woody flavour notes and fruity, acid, musky, leafy and woody-fresh aroma characteristics. De sensorische evaluatie aangegeven dat zwarte moerbei is fruitig, zoet, zuur, muskusoctopus en houtachtige smaak notities en fruitig, zuur, muskusoctopus, groene en bosrijke verse aroma-eigenschappen. The evaluation of GC/MS and sensory data revealed that ethyl linolenate was the most effective compound contributing to the unique flavour of black mulberry. De evaluatie van GC / MS en zintuiglijke gegevens bleek dat ethyl linolenate was de meest effectieve verbinding te dragen aan de unieke smaak van de zwarte moerbei.
Dennis de Wilde
Berichten: 492
Lid geworden op: 05-01-2004 21:20
Locatie: Schiedam
Contacteer:

12-10-2009 12:59

Wat een gedoe zeg!!
Bedankt voor de enkele "steunbetuigingen" en geen dank voor al het gezeik.
Ik ben er klaar mee! Kunnen we niet allemaal beter gaan vissen...
menno laarmans2
Berichten: 56
Lid geworden op: 29-09-2009 19:04
Locatie: swansdorf

12-10-2009 23:10

Nee ik wacht nog ff .

Dan weet ik zeker dat de meeste voor de kachel zitten :D :D :D :D :D


Gr :wink:

Wel leuk , dat ik ben er klaar mee Woehaaaaaaaa
Danny Wildering
Berichten: 17
Lid geworden op: 12-10-2009 10:32
Locatie: Near Amsterdam

13-10-2009 12:24

Jan Willem Hilverts schreef:Heb ik gezegd dat die hier geproduceert word dan? Nee, dus zelf ook beter lezen dan en normaal reageren. Hou het sportief.

Ik zeg alleen: In NL wordt die ook geleverd. Misschien wel gekocht vanuit Engeland, weet jij veel. Ik weet wel hoe het zit, dat maakt verder neit uit. Weet ook dat het een killer is, net als de befaamde mulberry van Rod, zo die ook van RLB.



Beste Jan willem

Over dat hij in NL word geleverd kan ik je zeggen dat het zeker niet zo is !
De Mulberry van RH werd geproduceerd door een kennis van een kennis van mij uit Engeland.(snap je hem)
Dit is ook diegene die dus destijds voor RH de echte Scopex heeft ontwikkeld.
En deze persoon in kwestie is dus met pensioen.
Net als bij de echte Scopex heeft alleen en enkelt de heer RH de formules cq Ester verbindingen ervan op papier staan.
Hoe weet ik dit ?
Ik ben zelf een flavourist werkzaam bij IFF, en het bedrijf werkt nauw samen met de meeste flavouristen in de wereld gezien de meeste Esters en Alcaloiden door ons worden geproduceerd voor de desbetreffende bedrijven.
Daardoor was het voor mij heel erg makkelijk om even in totaal 3 bellen te plegen over hoe het zit en of hij toevallig door een andere flavourist is ontwikkeld voor de markt aan de hand van de desbetreffende formule.
Dit is dus niet het geval.
En dus zal de Mulberry die jij hanteerd zeker niet de zelfde als RH zijn.
Bedoel bijna niemand weet bijvoorbeeld dat voor de echte scopex van RH gebruikt werd gemaak van een extractie van Rotte Appelschillen, waar bij door toevoeging van benzylalchohol de betreffende Esters werden geisoleerd om van daar uit verder te werken.

Verder weet ik wel dat er een behoorlijk attractief balletje uit gaat komen dus met deze samenwerking van RH en Dynamite Baits.

De geflavourde groet
Danny
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

13-10-2009 13:29

Denny,

misschien wel, ik spreek je zeker niet tegen. Wel weet ik dat deze ook behoorlijk goed knalt. Bijna zo goed als de echte van RH.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Jarno Kastermans
Berichten: 350
Lid geworden op: 11-05-2006 20:01
Locatie: Schoonebeek Dr

13-10-2009 19:14

Dennis eet iig wel zun eigen boilies ;) hahaha, carp2009 interview van visbladtv.. ff kijken of ik hem kan vinden,

Hier:
http://www.youtube.com/watch?v=HmuXCrBA ... =rec-HM-rn @ 2.17min

Gr Jarno 8) :lol:
Dimitri Druiven
Berichten: 8
Lid geworden op: 11-09-2008 20:28

15-10-2009 09:54

Danny:
Interessant verhaal, over die flavoursamenstellingen. Vooral over Scopex. Ben zelf ook altijd van mening geweest dat de originele Catchum (wie kent em nog)) de enige echte was. Ik dacht echter dat die van Nash hetzelfde zou moeten omdat deze destijds Catchum heeft "overgenomen" van Hutchy. Wat denk jij hiervan?

Sinds begin 2008 worden er volgens mij weer RH producten door meneer Hutchinson zelf verkocht. In nederland volgens mij via Karper Lisse. Ik begrijp nu dat dit weer is doorverkocht aan Drenfish???
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

15-10-2009 13:14

Dat de invloed van scopex op je vangsten groot kan zijn staat vast. Wel is er door de jaren heen discussies gevoerd of de invloed van oplosmiddelen bij scopex niet groter is dan het luchtje wat er vanaf komt. Zelf uit Tilburg is door direct betrokkenen vraagtekens bij gezet.

Peter
Danny Wildering
Berichten: 17
Lid geworden op: 12-10-2009 10:32
Locatie: Near Amsterdam

15-10-2009 19:52

Dimitri Druiven schreef:Danny:
Interessant verhaal, over die flavoursamenstellingen. Vooral over Scopex. Ben zelf ook altijd van mening geweest dat de originele Catchum (wie kent em nog)) de enige echte was. Ik dacht echter dat die van Nash hetzelfde zou moeten omdat deze destijds Catchum heeft "overgenomen" van Hutchy. Wat denk jij hiervan?

Sinds begin 2008 worden er volgens mij weer RH producten door meneer Hutchinson zelf verkocht. In nederland volgens mij via Karper Lisse. Ik begrijp nu dat dit weer is doorverkocht aan Drenfish???


Beste Dimitri,
De informatie die jij destijds heb gekregen klopt niet.
Nash baits (gary bayes).
Hebben van begin af aan een eigen flavourist werkzaam.
Wel is het zo dat hun wel een erg goede ''kopie'' ervan hebben gemaakt.
Maar alsnog houd de 2 naast elkaar and smell the difference.
Van de overname heb ik ook gehoord.
Of dit de kwaliteit van het product zal veranderen?? Geen flauw idéé.


pj otte schreef:Dat de invloed van scopex op je vangsten groot kan zijn staat vast. Wel is er door de jaren heen discussies gevoerd of de invloed van oplosmiddelen bij scopex niet groter is dan het luchtje wat er vanaf komt. Zelf uit Tilburg is door direct betrokkenen vraagtekens bij gezet.

Peter


Dat hele gedoe en ophef over oplosmiddellen spreek ikzelf en toch wel een hoop aantal andere specialisten tegen.
Ook voor de voedingsmiddellen is daar veel ophef over geweest over welke oplosmiddellen het best te gebruiken zijn om smaakschrik (zoals wij dat noemen) te onderdrukken.
Echter.....
In de hengelsport en vooral met de karpervisserij is er een hoop fabel als je het mij vraagt over de oplosmiddellen dat de karper deze kan proeven etc..
Ik zal gelijk de knoop doorhakken, dit is wetenschappelijk onmogenlijk !
Er is namelijk geen enkel oplosmiddel dat een sterkere geur cq smaak of signaal kan afgeven dat sterker is dan de meest zwakke ester!
Ook het hele verhaal van een aantal niet nader te noemen ''aas cq flavour goeroes'' in de hengelsport vanuit de provincie gelderland is niets anders dan interesant over te willen komen vanuit commercieel zicht.
Ook met de PH waarden wat sommige willen berijken is feitelijk onmogenlijk daar de water PH van laten wij zeggen een plas van 500hec om de 10 minuten weer anders is, dit kan te maken hebben met lichtval, regen, mist, en kan zo lang doorgaan.
Dit geld ook voor de bodem van zo een water.
En dat ionisatie verhaal is al helemaal iets waar ik geeneens over begin.
Laat ik alleen nog zeggen dat het enige wat verschil kan meken in oplosbasis is de temperatuur van het water.
Sneller uitlekken of langzamer of zelfs stollende eigenschappen.

Groetjes Danny
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

15-10-2009 20:46

Aangezien de receptoren van karper verschillend zijn met een afstemming op specifieke stoffen, hangt het helemaal van de stof af. Ik sluit het niet uit, maar vind het ook niet aannemelijk dat karper receptoren heeft voor oplosmiddelen. Er is namelijk geen duidelijke relatie met een voedselbron. Wat zou dan de functie van een dergelijk receptor moeten zijn. Met het smaakverhaal wordt er net als met het reukverhaal weer uitgegaan van de eigenschappen van menselijke smaakpapillen.

`Haha, een karper kan niet ruiken.´ :cry: Ligt helemaal aan de definitie die je voor ruiken gebruikt. Maar of een karper kan waarnemen wat jij proeft is de werkelijk belangrijke vraag.

Oplosmiddelen beïnvloeden inderdaad het vermogen om uit te lekken. Verder valt de oplossing in water uit elkaar (verliest het zijn oplossend vermogen), wat de werking enorm beperkt.

PH verhaal kan je met enige chemische achtergrond al volledig onderuit halen. Zuren en basen lossen namelijk zeer goed op in water. Reken maar uit wat het pH verschil met de omgeving wordt als je een beeje uitlekkend sterk zuur verdund met 100 m3 water.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

16-10-2009 22:13

Danny,
Welk nut heeft het gebruik van flavours eigenlijk?
Ik gebruik ze al jaren niet meer en heb de verschillen nooit echt kunnen opmerken.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Dimitri Druiven
Berichten: 8
Lid geworden op: 11-09-2008 20:28

19-10-2009 14:35

Beste Dimitri,
De informatie die jij destijds heb gekregen klopt niet.
Nash baits (gary bayes).
Hebben van begin af aan een eigen flavourist werkzaam.
Wel is het zo dat hun wel een erg goede ''kopie'' ervan hebben gemaakt.
Maar alsnog houd de 2 naast elkaar and smell the difference.
Van de overname heb ik ook gehoord.
Of dit de kwaliteit van het product zal veranderen?? Geen flauw idéé


Danny, bedankt voor je reactie. Ik dacht dat de voormalige, inmiddels gepensioneerde, flavourist van RH ook nog een tijdje aan Nash verbonden is geweest. Voorzover ik begrepen heb heeft een akkefietje met meneer Nash zelf hier een einde aan gemaakt. Vandaar dat ik dacht dat beide Scopex overeenkomen. Maar ik begrijp dat dit niet zo is.

Zelf ben ik overigens van mening dat er een groot verschil bestaat tussen flavours welke als zogenaamd label gebruikt kunnen worden en flavours die aan te merken vallen als attractor. Deze laatste hebben volgens mij dan net dat beetje meer zonder dat ik wil beweren dat deze de vis ten allen tijde zouden aanzetten tot azen. Als goed voorbeeld kunnen de talloze kopieën en het origineel van Scopex (RH) dienen. De laatste heeft wat mij betreft echt wel dat beetje meer.
Hoe denken jullie hier over?
Gebruikersavatar
Maik van de Camp
Berichten: 595
Lid geworden op: 21-04-2005 21:26
Locatie: Noord-Brabant

22-10-2009 18:19

Henk ter Maat schreef:Danny,
Welk nut heeft het gebruik van flavours eigenlijk?
Ik gebruik ze al jaren niet meer en heb de verschillen nooit echt kunnen opmerken.


Helemaal mee eens. Ik heb er nog nooit een toegevoegde waarde aan kunnen ontdekken. Een goede verse bol daarentegen wel. Flavours vangt vissers, en niet zozeer de vissen.
Carpe Diem...!
henry hummmel
Berichten: 524
Lid geworden op: 20-10-2007 15:57
Locatie: ter apel
Contacteer:

23-10-2009 19:50

en toch zit er verschil