Hoe bewaar ik m´n boilies?


Plaats reactie
frank janssen
Berichten: 29
Lid geworden op: 28-02-2003 01:00
Locatie: Austerlitz
Contacteer:

28-02-2003 15:37

Wie kan mij vertellen wat de beste manier is om mijn gekochte boilees te bewaren om ze goed te houden als ik er een tijdje niet mee vis?

Tevens vraag ik me af hoe en hoe lang je tijgernoten kunt bewaren nadat ik ze heb gekookt?
Laatst gewijzigd door frank janssen op 04-02-2004 14:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Lukas Linde
Berichten: 912
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: ZW Drenthe

01-03-2003 09:04

Boilies in een afgesloten emmer, niet in een vochtige omgeving bewaren. Zelf gooi ik altijd van die rijst korrels er bij in om het vocht op te vangen. Dan blijft het lekker droog.

Dat van die tijgernoten weet ik niet, ik heb ze nog nooit langere tijd bewaard. Buiten de vriezer om dan.
Vissie kump zo!
kristiaan oerlemans
Berichten: 16
Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
Locatie: essen
Contacteer:

09-03-2003 11:50

als je het duurders wilt zou ik een boilie tas kopen of zo... maar je kan ze ook in een diepvries zak doen en dan de vriezer in:d
Niels Kleijn
Berichten: 422
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: amsterdam, alphen a/d rijn

09-03-2003 12:57

ik zag laatst op tv een soort vacuum verpak apparaat. Voor huis, keuken tuingebruik. Op zich is dit er heeeel goed voor te gebruiken denk ik, het nadeel is echter de prijs van 149 euro. Maar ja misschien vind de vrouw des huizes het ook wel handig voor in de keuken en dergelijke

Niels
Gebruikersavatar
Bas Goorhuis
Berichten: 260
Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
Locatie: Twente

09-03-2003 13:18

zout, bewaren op zout. heb ik eens eerder gelezen op dit forum, en ben het nu zelf aan het proberen. Zout in een afgesloten emmer/.... met boilies doen, voldoende zout erbij en whoallaaa (hoop ik)
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

09-03-2003 14:06

geen zout,trekt er allemaal in de bolie.
zout is natuurlijk een natuurlijke smaakversterker maar ik zou dat niet doen.
gewoon in de vriezer.
tijgernooten kun je heel lang in de vriezer bewaren.
no problemo.
just freeze it!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

09-03-2003 14:13

Zout gebruik je in omstandigheden dat je geen vriezer hebt Viktor. Op een trip. En al zou er wat zout in de boilie trekken (daar ging het over), wat dan nog. De oplosbaarheid van zout is zo groot dat wat er intrekt er ook zo weer uitkomt.

Kees
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

09-03-2003 15:29

Op 2003-03-09 12:57, schreef Niels Kleijn:
ik zag laatst op tv een soort vacuum verpak apparaat. Voor huis, keuken tuingebruik. Op zich is dit er heeeel goed voor te gebruiken denk ik, het nadeel is echter de prijs van 149 euro. Maar ja misschien vind de vrouw des huizes het ook wel handig voor in de keuken en dergelijke

Niels


Niels, de echte vacumeer machines, die ze bij een horeca en slager gebruiken kosten minimaal 1500 euro. Naar mijn idee zullen de "goedkopere" minder hardt zuigen :eek:: dus dan is het hele effect weg. Zeker weten doe ik het niet, natuurlijk.

MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
marcel vrolijk
Berichten: 39
Lid geworden op: 24-01-2003 01:00
Locatie: den haag

09-03-2003 16:22

johan
het gaat er eerder om dat die van de slager alle maten zakjes kan vacumeren en dat die machine daar proffesioneel zijn en rvs, als je de extra dingen op gaat tellen is het wel heel logisch dat ze veel duurder kosten. toen ik in de block werkte verkochten ze die vacuummachine van tellsell ook voor een hoop minder. het nadeel ervan is gewoon dat het heel simpel is en eigenlijk alleen kleine zakjes kan vacumeren en het materiaal is gewoon van mindere klasse. mazzlll
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

09-03-2003 16:54

aaha ok kees op die fiets.in dat geval welzout,maar dan bij zelfgedraaide knikkers?
die ready mades (de meeste dan) zit toch zoveel conserveringsmiddel dat zout dan niet nodig is toch?
gewoon op een "wat koelere" plaats bewaren zoals schaduw?
of heb ik het nou helemaal mis
Gebruikersavatar
Bas Goorhuis
Berichten: 260
Lid geworden op: 27-10-2002 02:00
Locatie: Twente

09-03-2003 16:58

readymades blijven zowiezo lang goed. Zout gebruik ik nu voor home made, ben ik aan het proberen al thans, tot nu toe blijven ze perfect!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

09-03-2003 17:28

Ready's laat je gewoon maar in de zak Viktor :smile:
Roy Vergauwen
Berichten: 208
Lid geworden op: 25-02-2003 01:00
Locatie: Zundert
Contacteer:

23-03-2003 20:58

Ik heb mijn boilies in een afgesloten emmer zitten in de kelder waar de temperatuur ook niet bepaald hoog is, of is dit niet goed voor mijn boilies
Size doesn't matter
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

28-01-2005 16:25

Het afgelopen jaar heb ik het ook eens geprobeerd met 1 kg zout per kg boilies. Maar wat bij mij is gebeurd is dat de boilies echt zacht werden en bijna uit elkaar vielen.Aan een hair of met de werppijp kon ik ze niet gebruiken.
Ik heb ze gewoon 1,5 dag gedroogd en in een emmer zonder deksel gelegd met het zout.

Wat deed ik dan fout? Moet ik ze langer drogen en de deksel op de emmer doen?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Gebruikersavatar
Aaron Fresco
Berichten: 954
Lid geworden op: 23-02-2004 22:31
Locatie: Den Haag

28-01-2005 18:52

frank janssen schreef:Wie kan mij vertellen wat de beste manier is om mijn gekochte boilees te bewaren om ze goed te houden als ik er een tijdje niet mee vis?

Tevens vraag ik me af hoe en hoe lang je tijgernoten kunt bewaren nadat ik ze heb gekookt?

Hoki Frank,
Je kunt tijgernoten het hele jaar bewaren in een goed afgesloten ton.
Ze gaan dan wel gisten,maar dat is geen probleem,omdat ze dan nog beter vangen.Bij het openen van de ton wel ff je neus dicht,maar is verder geen probleem!!
Mvgr.Aaron
Niet groot en zwaar,maar wel eerlijk!!
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

28-01-2005 19:04

marcel vrolijk schreef:johan
het gaat er eerder om dat die van de slager alle maten zakjes kan vacumeren en dat die machine daar proffesioneel zijn en rvs, als je de extra dingen op gaat tellen is het wel heel logisch dat ze veel duurder kosten.


Marcel ik ben gebruiker van een proffesionele vacuum machine en ik kan je garanderen dat het echt niet alleen aan het rvs ligt of aan de maat van de sealbalk.
Het is een geheel ander principe dan die huis tuin en keuken dingen die ze ook bij de Blokker verkopen,tevens zit er een ietsepietsie zwaardere motor en pomp in.
Jeroen Van der Meeren
Berichten: 76
Lid geworden op: 15-01-2005 22:13
Locatie: België

28-01-2005 21:46

hoi

ik heb da eens gevraagd in een winkel, hoe je best je boilies bewaart
ik kreeg als antwoord:
-in de vriezer
of
-een week!! laten drogen op een goed verluchte plaats waar geen rechtstreeks zonlicht op komt. zodat al het vocht er uit gaat en dan kan de boilie niet gaan schimmelen.
Als je ze wel in de zon legt. dan gaat het vocht er te rap uit, met het gevolg dat ze barsten
doei
Jeroen
brian Stellingwerf
Berichten: 165
Lid geworden op: 18-02-2006 21:32
Locatie: delft

27-02-2006 11:47

ik doe er een paar zaken om heen en leg ze dan in de schaduw slim idee ? ? ?

groetjes brian
Gebruikersavatar
Peter Alter
Berichten: 161
Lid geworden op: 15-03-2006 17:19

17-03-2006 17:16

Gewoon in een donkere emmer (die geen zonlicht bewaart) uitschudden met een beetje rijst. Zeker geen zout bijdoen, want die wijzigt de smaak, maar dat kan dan ook weer de bedoeling zijn.
Als je ze in een gewone zak laat hangen om te drogen heb je het nadeel dat ze werkelijk beenhard worden. In het water zal het veel langer duren voor de flavour uit de boilie kan komen. Ook geen al te beste zaak vind ik...
Plaats reactie