Ik maakte gisteren even een emmertje open waarin ik een zak 2,5kg robin red garlic van proline had zitten, en ik wist niet wat ik zag .
Ik kon er nog wel uit opmaken dat er nog een schaartje inzat waarmee ik de vorige keer (week of 6 geleden) de zak mee heb opengeknipt.
Nu lijkt het net of dit schaartje is aangetast door een soort van zuur in de boilies? De boilies en het schaartje zijn namelijk helemaal zwart gekleurd op sommige plekken . Wanneer je aan het schaartje komt geeft het ook helemaal bruin/zwart af en plakt zwaar...
Weet iemand wat dit is/kan zijn? En of dat de 18 aangetaste boilies schadelijk zijn voor de karper? En het zwarte goedje eventueel schadelijk kan zijn voor mij? Lijkt me niet maar toch...
Hier de fotos:
Wie het weet mag het zeggen??
Greetz Rob
WTF een soort zuur bij de boilies???????? :-? :o
- Rob Rijkers
- Berichten: 384
- Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
- Locatie: Gemert en Arnhem/Velp
Don't dream your dreams, catch them!
17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
- Bart Janssen
- Berichten: 1354
- Lid geworden op: 18-01-2002 01:00
- Locatie: Tussen de Rivieren
- Contacteer:
Rob,
Naar mijn bescheide mening is het een gewoon een kwestie van oxidatie. Die proline bollen worden vers gedraaid en gedroogd, er blijft altijd wel wat vocht achter in zo'n boilie. Gezien het warme weer dat we hebben gehad en jij die bollen in een afgesloten emmer heb bewaard is er vocht uit de bollen vrij gekomen wat geen kant op kon. Het schaartje is van metaal, vocht en metaal dat veroorzaakt oxidatie.
Schaartje zou ik een paar uur in de cola leggen, is ie weer gebruiksklaar.
De boilies zou ik weggooien in ieder geval.
Zuur, lijkt me sterk. Vergeet niet dat robin red uit allemaal zeer pittige specerijen bestaat. Een darmkanaal of maag bij een mens kan er beter tegen dan een stukje metaal.
cheers
Naar mijn bescheide mening is het een gewoon een kwestie van oxidatie. Die proline bollen worden vers gedraaid en gedroogd, er blijft altijd wel wat vocht achter in zo'n boilie. Gezien het warme weer dat we hebben gehad en jij die bollen in een afgesloten emmer heb bewaard is er vocht uit de bollen vrij gekomen wat geen kant op kon. Het schaartje is van metaal, vocht en metaal dat veroorzaakt oxidatie.
Schaartje zou ik een paar uur in de cola leggen, is ie weer gebruiksklaar.
De boilies zou ik weggooien in ieder geval.
Zuur, lijkt me sterk. Vergeet niet dat robin red uit allemaal zeer pittige specerijen bestaat. Een darmkanaal of maag bij een mens kan er beter tegen dan een stukje metaal.
cheers
- dave troost
- Berichten: 482
- Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
- Contacteer:
Waarschijnkijk het conserveringsmiddel. Breek de boilies uit een "nieuwe" zak maar open. De boilies ruiken zurig. Was dat je nog nooit opgevallen? Zuur wordt gebruikt om te conserveren.
- Rob Rijkers
- Berichten: 384
- Lid geworden op: 22-06-2007 17:19
- Locatie: Gemert en Arnhem/Velp
Bedankt voor de reacties heren, maar wat bart aanhaalde verwachte ik eigenlijk ook al als antwoord.
Omdat het alleen aan het schaartje zit, en verder met achtergebleven stoppertjes in een emmer nooit last heb gehad, denk ik het ook wel.
Bedankt voor de antwoorden.
Mvg Rob
Omdat het alleen aan het schaartje zit, en verder met achtergebleven stoppertjes in een emmer nooit last heb gehad, denk ik het ook wel.
Bedankt voor de antwoorden.
Mvg Rob
Don't dream your dreams, catch them!
17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???
17-06-2009 1:10pm
She woke me up, but then.... Was I still dreaming???