Wateroplosbare ingrediënten


Lukas Hofs
Berichten: 9
Lid geworden op: 07-03-2008 18:29

15-07-2008 17:31

hallo medekarpervissers,

Ik vroeg me af welke ingrediënten voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, zoals Pre-digested vismeel, L-zero-30, Maggi (op basis van tarwe-eiwit) en Trassi (dit zijn er een paar die even snel in me opkomen).

Maar ik neem aan dat er meer ingrediënten zijn die voor het grootste deel wateroplosbaar zijn, maar welke zijn dat??

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen

Mvg, Lukas 8)
Gebruikersavatar
Ger Milius
Berichten: 332
Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
Locatie: Breda
Contacteer:

15-07-2008 22:00

Wat wil je oplosbaar maken ??
heel je boilie? :wink:
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
Lukas Hofs
Berichten: 9
Lid geworden op: 07-03-2008 18:29

15-07-2008 23:13

een boilie met veel attractie (uitlekkende aminozuren en wateroplosbare ingredienten etc.) zodat de karper een signaal krijgt om te gaan azen.

Groeten, Lukas
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

16-07-2008 02:47

met die vier die je noemde, ben ik een leven tevreden
Derk Roelsen

16-07-2008 02:51

Tja, aminozuren;

Alsof er alleen nog maar naar aminozuren wordt gekeken. Viswateren zitten barstend vol met allerlei verschillende soorten aminozuren. Een hoop aminozuren lossen maar een klein beetje op, en sommige lossen grotendeels op in water. Kunnen karpers nog onderscheid maken tussen de aminozuren die al in het water aanwezig waren en de aminozuren die uit je bol lekken?

Wat betreft de wateroplosbaarheid van de aminozuren:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuur

Nu nog even achter zien te komen welke aminozuren deze triggers bevatten. Nu ga je even rondneuzen naar andere ingrediënten, die dezelfde soort en hoeveelheid aminozuren bevatten als deze triggers. Deze hebben dezelfde eigenschappen, alleen met een beetje zoekwerk betaal je een stuk minder.

Greetz,

Roel
janwillem hilverts

16-07-2008 09:35

Roel,

strak antwoord. Zet ze er anders ook meteen even op voor hem :lol:

Of pb ze ff naar me :p

Oja, moet je snel weer ff spreken, heb nog wat leuke dingen voor je :)
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

16-07-2008 12:27

zout, suiker, melkpoeder, ...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

16-07-2008 15:50

Roel Derksen schreef:Tja, aminozuren;

Alsof er alleen nog maar naar aminozuren wordt gekeken. Viswateren zitten barstend vol met allerlei verschillende soorten aminozuren. Een hoop aminozuren lossen maar een klein beetje op, en sommige lossen grotendeels op in water. Kunnen karpers nog onderscheid maken tussen de aminozuren die al in het water aanwezig waren en de aminozuren die uit je bol lekken?

Wat betreft de wateroplosbaarheid van de aminozuren:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aminozuur

Nu nog even achter zien te komen welke aminozuren deze triggers bevatten. Nu ga je even rondneuzen naar andere ingrediënten, die dezelfde soort en hoeveelheid aminozuren bevatten als deze triggers. Deze hebben dezelfde eigenschappen, alleen met een beetje zoekwerk betaal je een stuk minder.

Greetz,

Roel


we hebben het hier over vrije aminozuren Roelermans.

Goedkoper dan in Maggi en Trassi zul je ze zo 1,2,3 niet vinden toch? Vergeet de rest van je verhaal maar. Zo werkt het niet als je boilies maakt.

met vriendelijke groet

Mitsz
Derk Roelsen

16-07-2008 16:57

Mitsz,

Het gaat hier idd om de vrije aminozuren. Aminozuren die niet zullen oplossen in water, zullen ook niet kunnen worden waargenomen door de karper. Chemosensoren nemen pas iets waar, als iets opgelost is in water. Zo ook met de smaakpapillen van de mens. Zonder speeksel zou jij bijv. geen zout/suiker kunnen proeven. Lijkt me vrij logisch.

En over het kopen van vergelijkbare ingrediënten;

Tja, jammer dat jij nu net de wat goedkopere triggers er tussen uit pak. Ik vind L-zero-30, predigested vismeel anders aardig aan de prijs, moet ik zeggen.

Groeten,

Roel
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-07-2008 11:10

Iemand nog meer wateroplosbare ingedrienten?
janwillem hilverts

17-07-2008 11:36

Vloeibare ingredienten :roll:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-07-2008 12:46

janwillem hilverts schreef:Vloeibare ingredienten :roll:


zoals olie?
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-07-2008 12:52

haha :) Bedoel eigenlijk wel meel eerder oplost dan een ander meel. Of maakt dat kwa polenta, tarwemeel enzovoorts niet veel uit?
harald bremmer
Berichten: 133
Lid geworden op: 26-11-2007 13:54
Locatie: Groningen

17-07-2008 12:56

Ik heb last van Amino moeheid.

Wordt dit een nieuwe term? 8)
janwillem hilverts

17-07-2008 13:01

mitsz van der kamp schreef:
janwillem hilverts schreef:Vloeibare ingredienten :roll:


zoals olie?


Bijvoorbeeld
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-07-2008 13:02

Maar olie lost toch niet op in water. Deze drijft toch op water.
janwillem hilverts

17-07-2008 13:05

Sweetners... In vloeibare vorm :)

Suiker...

Zout...

Red Venom (zie cc moore)

En nog wel wat meer :)
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-07-2008 13:40

Want dat is natuurlijk wat de karper waarneemt, toch? Want hij kan niet ruiken, dus ruiken naar een ingredient is zinloos, toch?

Ken red venom. Ooit gebruikt?
janwillem hilverts

17-07-2008 13:57

Veel over gehoord, nog niet gebruikt!

Toekomstige mix zal het cker bevatten!


Thee... ook een leuke trouwens ;) Lost niet bepaald op, is maar hoe je het bekijkt :p
Gebruikersavatar
Coen Aarts
Berichten: 825
Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
Locatie: Valkenswaard
Contacteer:

17-07-2008 14:14

Verspreid een geur/zicht. Wat de karper dus aan zou trekken. Wil ook bestelling gaan doen bij ccmoore, misschien leuk om mee te experimenteren.

Positieven dingen over gehoord?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-07-2008 19:01

Roel Derksen schreef:Mitsz,

Het gaat hier idd om de vrije aminozuren. Aminozuren die niet zullen oplossen in water, zullen ook niet kunnen worden waargenomen door de karper. Chemosensoren nemen pas iets waar, als iets opgelost is in water. Zo ook met de smaakpapillen van de mens. Zonder speeksel zou jij bijv. geen zout/suiker kunnen proeven. Lijkt me vrij logisch.

En over het kopen van vergelijkbare ingrediënten;

Tja, jammer dat jij nu net de wat goedkopere triggers er tussen uit pak. Ik vind L-zero-30, predigested vismeel anders aardig aan de prijs, moet ik zeggen.

Groeten,

Roel


Roel,

probeer niet hardvochtig te worden over de prijzen van ingrediënten. Dat ben ik al. Hihi... Het gaat hier om vraag en aanbod en niemand is schuldig aan de prijs van een product. Wees maar blij dat ik er de twee goedkoopste uitkies en gebruik ze maar eens. Je zult niet teleurgesteld raken.

Andere wateroplosbare producten zijn er voldoende.

Ik zie dat je de juiste instelling hebt het allemaal uit te zoeken. Kijk eens naar de termen hydrolisatie en fermentatie. Andere zoekwoorden: coagulatie, denaturatie. Dan ga je het hele proces begrijpen.

groetjes Mitsz

p.s let maar niet op dat gewauwel van Jan-Willem, die lult uit z'n nek :D
Derk Roelsen

17-07-2008 19:07

Laat ik nu net een 8,7 gehaald hebben op het tentamen over deze onderwerpen. :D

Groeten,

Roel
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

17-07-2008 19:11

Dat is nog geen 10 :wink: !
~~Dreams can be true.~~
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

17-07-2008 19:12

Een 10 is voor God
Raymond Vis
Berichten: 268
Lid geworden op: 19-07-2006 23:35
Locatie: Den Haag

17-07-2008 19:41

Meneer van der Kamp uw heeft al een tijdje p.b

Gr Raymoendo.
Beter goed Waterland Baits dan slecht ...........