Hallo,
Voor mensen die willen beginnen met het zelf maken voor boilies heb
ik een filmpje gemaakt. Dan heb je ongeveer een idee wat je te wachten
staat en hoe het in zijn werk gaat.
Dit is de link:
http://www.vimeo.com/1246472
Ik heb net een JVC camcorder gekocht en tijdens het maken van mijn
boilies kon ik het niet laten om wat te gaan filmen.
Na een uurtje prutsen met Ulead Videostudio heb ik het bovenstaande
filmpje "even snel" in elkaar gezet.
Vriendelijke groet,
Albert van Benthem
Boilies maken voor beginners
- Albert van Benthem
- Berichten: 319
- Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
- Locatie: Oosterwolde (Fr)
- gerard mesman
- Berichten: 88
- Lid geworden op: 20-05-2008 11:12
- Locatie: Valkenswaard
Super!
Leuk filmpje om te zien en erg leerzaam!!
Leuk filmpje om te zien en erg leerzaam!!
Te koop: Winkler prins encyclopedie. Reden: Vriendin weet alles beter.
- Jeroen v Engelenburg
- Berichten: 670
- Lid geworden op: 02-12-2007 18:09
laat ze altijd even uitlekken op een oude doek....?????
leek mij eerder een nieuwe trui haha leuk filmpje man..
leek mij eerder een nieuwe trui haha leuk filmpje man..
MVG Jeroen
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
-
- Berichten: 1003
- Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
- Locatie: BREDA
- Contacteer:
Klasse man!
Voor mij reuzehandig om eens te zien. En nu weet ik zeker dat ik een spuit wil, want dat handmatig worsten maken is een crime.
Ik heb nog een vraag. Je gebruikt geen eieren, doe je dat altijd? En wat is dan het verschil tussen wel of geen eieren gebruiken?
Want zo is het veel makkelijker om je deeg worstklaar te maken denk ik he?
Voor mij reuzehandig om eens te zien. En nu weet ik zeker dat ik een spuit wil, want dat handmatig worsten maken is een crime.
Ik heb nog een vraag. Je gebruikt geen eieren, doe je dat altijd? En wat is dan het verschil tussen wel of geen eieren gebruiken?
Want zo is het veel makkelijker om je deeg worstklaar te maken denk ik he?
Zit hier wel vis?
- Albert van Benthem
- Berichten: 319
- Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
- Locatie: Oosterwolde (Fr)
Josef,
Ik maak vaak gebruik van ei-albumide, dit omdat ei-albumide niet de specifieke geur en smaak als van echte eieren. Dit kan (met name op drukbeviste wateren) het verschil maken.
Je zult zeker iets van ei in mix moeten hebben voor een goede uitharding van je bollen.
Over het worstklaar maken:
Ook al gebruik je eieren, kun je alsnog wat water bij je deeg toevoegen om deze "makkelijker" te maken.
Jeroen,
Je hebt kijk op kleding. Die trui was ook nieuw, haha. Alleen hij is van mijn oude baas die mij ontslagen had. Dus in mijn ogen een vod. (H)
Gr. Albert
Ik maak vaak gebruik van ei-albumide, dit omdat ei-albumide niet de specifieke geur en smaak als van echte eieren. Dit kan (met name op drukbeviste wateren) het verschil maken.
Je zult zeker iets van ei in mix moeten hebben voor een goede uitharding van je bollen.
Over het worstklaar maken:
Ook al gebruik je eieren, kun je alsnog wat water bij je deeg toevoegen om deze "makkelijker" te maken.
Jeroen,
Je hebt kijk op kleding. Die trui was ook nieuw, haha. Alleen hij is van mijn oude baas die mij ontslagen had. Dus in mijn ogen een vod. (H)
Gr. Albert
- thomas brocken
- Berichten: 85
- Lid geworden op: 09-06-2008 16:13
- Locatie: Brabant
handig filmpje
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
leuk filmpie,
Dat met die plank doe je ook verdomde handig ik zit altijd 4 5 keer heen en weer te rollen
Top leuk voor de beginner.
Dat met die plank doe je ook verdomde handig ik zit altijd 4 5 keer heen en weer te rollen
Top leuk voor de beginner.
vr gr peter
-
- Berichten: 1003
- Lid geworden op: 21-04-2007 17:38
- Locatie: BREDA
- Contacteer:
Ok, ik ga eens uitzoeken waar ik dat allemaal kan halen, thanks.
Zou je misschien alles wat je in die bol hebt gedaan willen zeggen, en de hoeveelheden?
Tis toch een beginnersfilmpje he? Kan ik het meteen in 1 keer goed doen. .
Zou je misschien alles wat je in die bol hebt gedaan willen zeggen, en de hoeveelheden?
Tis toch een beginnersfilmpje he? Kan ik het meteen in 1 keer goed doen. .
Zit hier wel vis?
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
standaard mix waar je op uit kunt breiden is.
400 gram tarwe volkoren meel
200 gram maismeel
200 gram vismeel
100 gram roggemeel
50 gram robinred
50 gram kruiden naar keuze Bv knoflook poeder
Succes
Vr gr peter
400 gram tarwe volkoren meel
200 gram maismeel
200 gram vismeel
100 gram roggemeel
50 gram robinred
50 gram kruiden naar keuze Bv knoflook poeder
Succes
Vr gr peter
vr gr peter
-
- Berichten: 215
- Lid geworden op: 29-12-2005 23:39
- Locatie: callantsoog (NH)
je kan ook gewoon een basis mix halen die uitbreiden met nog een paar dingen.
maar doe je zeker handig met die plank want wat peter zegt 4/5x heen en weer doe ik ook altijd. meestal rol je ze zelfs nog na een tijdje uit elkaar.
dat gebeurt op die manier niet. niet helemaal rond maakt ook niet uit.
hoelang kook jij je boilies altijd? tot ze drijven of 3/4 min want iedereen heb daar altijd iets anders voor.
Greetz Hoeppie.
maar doe je zeker handig met die plank want wat peter zegt 4/5x heen en weer doe ik ook altijd. meestal rol je ze zelfs nog na een tijdje uit elkaar.
dat gebeurt op die manier niet. niet helemaal rond maakt ook niet uit.
hoelang kook jij je boilies altijd? tot ze drijven of 3/4 min want iedereen heb daar altijd iets anders voor.
Greetz Hoeppie.