zelfgemaakte boilies beschimelen!


Plaats reactie
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

25-05-2008 09:29

hoi,
ik heb een tijdje geleden zelf boilies gemaakt.
Het waren vis-meel boilies, alleen ik had ze gekookt toen gedroogt en toen in de vries gelegt en de volgende dag waren ze alle beschimelt??
weet iemand hoe dat kan??

alsvast bedankt,

yan boo
Vissen is niet vangen!
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

25-05-2008 14:21

yan boo schreef:ik had ze gekookt toen gedroogt en toen in de vries gelegt en de volgende dag waren ze alle beschimelt??
yan boo


Als je ze niet in de vriezer laat liggen beschimmelen ze........er zit nl. geen conservering in de boilie en schimmels hangen gewoon in de lucht. Op het moment dat je ze uit de vriezer haalt en bij kamertemperatuur laat liggen dan kan het snel gaan.

Dus koken, drogen ( 1uur ofzo) en dan invriezen en ingevroren houden. Voor gebruik is het goed om ze een uur van te voren te ontdooien.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
peter andrae

25-05-2008 14:33

Zout.

schoon werkgereedschap.

Maar na 1 dag al schimmel :o .
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

26-05-2008 20:19

hey, ik heb nu even 100 gram gemaakt en ik ga kijken of ze nu niet beschimelen! zoniet dan heb ik jullie hulp niet mee rnodig :D

doeiii

yanboo
Vissen is niet vangen!
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

26-05-2008 21:09

Ronnie droog jij ze maar 1 uur..?
Yan heb jij de vriezer wel op snelvriezen gezet..?
En ben je niet in de war met vriesplekjes zijn witte plekjes op je boilies.

Gr remco
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

26-05-2008 21:11

Onnodige quote

Dat kan meschiien wel zo zijn ja :oops:
Maar ik ben nog maar een beginner!
maar ik heb weer nieuwe gemaakt dus ik hoop dat die wel lukken:D en ik er een karper mee kan vangen:D

bedankt voor de tips
ps. hoelang droog jij ze daN?
doeiii yan boo
Vissen is niet vangen!
Gebruikersavatar
Elian van Houten
Berichten: 141
Lid geworden op: 10-05-2008 18:11
Locatie: Waddinxveen

26-05-2008 21:23

Ik laat ze altijd zo'n 24 uur drogen, en dan hop de vriezer in.

Ik heb hier trouwens al 1,5 week een boillie die na het koken nooit ingevroren is geweest en hij is nog niet beschimmelt :)
Elian

http://www.omcds.tk voor al je favo muziek albums!
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

27-05-2008 08:32

Drogen 1 uur, jah ik droog ze verder in de vriezer......bij vriezen vries je het water eruit, als ik ze er dan uit haal dan gooi ik het uitgevroren water weg. Als je bollen lang in de vriezer bewaard krijg je sowieso enorme droogplekken....dus waarom 24 uur drogen. Bij mij volstaat 1 uur zodat ze wat afgekoeld zijn en blijven ze langer vers in de vriezer.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

27-05-2008 10:43

Ronnie, maar op jou manier trekt er ook veel flavours en smaakstoffen eruit die in het vocht zitten.
Dus of dit nu zo verstandig is weet ik niet, maar blijkbaar gaat het prima anders had je het al wel anders gedaan ;)
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

27-05-2008 12:07

Ronnie vriesdrogen kun je in een gewone huis tuin en keuken diepvriezer wel vergeten, het enige wat je bereikt is dat het vocht bevriest niks meer en niks minder.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

28-05-2008 08:30

Douwe op het moment dat jij iets bevriest druk je er altijd wel wat water uit.

Vriesdrogen als proces gaat snel, bij jou en mij in de diepvries erg langzaam.

En die aroma's zitten ook in de niet vloeibare fase, het water water eruit komt (of ijs) ruikt niet enorm naar aroma.

Kheb nooit hoeven klagen.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl

Vernieuwde webshop!!
Plaats reactie