hoi,
ik heb een tijdje geleden zelf boilies gemaakt.
Het waren vis-meel boilies, alleen ik had ze gekookt toen gedroogt en toen in de vries gelegt en de volgende dag waren ze alle beschimelt??
weet iemand hoe dat kan??
alsvast bedankt,
yan boo
zelfgemaakte boilies beschimelen!
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
yan boo schreef:ik had ze gekookt toen gedroogt en toen in de vries gelegt en de volgende dag waren ze alle beschimelt??
yan boo
Als je ze niet in de vriezer laat liggen beschimmelen ze........er zit nl. geen conservering in de boilie en schimmels hangen gewoon in de lucht. Op het moment dat je ze uit de vriezer haalt en bij kamertemperatuur laat liggen dan kan het snel gaan.
Dus koken, drogen ( 1uur ofzo) en dan invriezen en ingevroren houden. Voor gebruik is het goed om ze een uur van te voren te ontdooien.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
Ronnie droog jij ze maar 1 uur..?
Yan heb jij de vriezer wel op snelvriezen gezet..?
En ben je niet in de war met vriesplekjes zijn witte plekjes op je boilies.
Gr remco
Yan heb jij de vriezer wel op snelvriezen gezet..?
En ben je niet in de war met vriesplekjes zijn witte plekjes op je boilies.
Gr remco
Onnodige quote
Dat kan meschiien wel zo zijn ja
Maar ik ben nog maar een beginner!
maar ik heb weer nieuwe gemaakt dus ik hoop dat die wel lukken:D en ik er een karper mee kan vangen:D
bedankt voor de tips
ps. hoelang droog jij ze daN?
doeiii yan boo
Vissen is niet vangen!
- Elian van Houten
- Berichten: 141
- Lid geworden op: 10-05-2008 18:11
- Locatie: Waddinxveen
Ik laat ze altijd zo'n 24 uur drogen, en dan hop de vriezer in.
Ik heb hier trouwens al 1,5 week een boillie die na het koken nooit ingevroren is geweest en hij is nog niet beschimmelt
Ik heb hier trouwens al 1,5 week een boillie die na het koken nooit ingevroren is geweest en hij is nog niet beschimmelt
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Drogen 1 uur, jah ik droog ze verder in de vriezer......bij vriezen vries je het water eruit, als ik ze er dan uit haal dan gooi ik het uitgevroren water weg. Als je bollen lang in de vriezer bewaard krijg je sowieso enorme droogplekken....dus waarom 24 uur drogen. Bij mij volstaat 1 uur zodat ze wat afgekoeld zijn en blijven ze langer vers in de vriezer.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ronnie, maar op jou manier trekt er ook veel flavours en smaakstoffen eruit die in het vocht zitten.
Dus of dit nu zo verstandig is weet ik niet, maar blijkbaar gaat het prima anders had je het al wel anders gedaan
Dus of dit nu zo verstandig is weet ik niet, maar blijkbaar gaat het prima anders had je het al wel anders gedaan
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ronnie vriesdrogen kun je in een gewone huis tuin en keuken diepvriezer wel vergeten, het enige wat je bereikt is dat het vocht bevriest niks meer en niks minder.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Douwe op het moment dat jij iets bevriest druk je er altijd wel wat water uit.
Vriesdrogen als proces gaat snel, bij jou en mij in de diepvries erg langzaam.
En die aroma's zitten ook in de niet vloeibare fase, het water water eruit komt (of ijs) ruikt niet enorm naar aroma.
Kheb nooit hoeven klagen.
Vriesdrogen als proces gaat snel, bij jou en mij in de diepvries erg langzaam.
En die aroma's zitten ook in de niet vloeibare fase, het water water eruit komt (of ijs) ruikt niet enorm naar aroma.
Kheb nooit hoeven klagen.
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!