Beste allemaal.
Dat we tijgernoten moeten weken en koken weten we allemaal(hoop ik)maar hoe zit het dan met tijgenoot-meel?
Is het zo dat de producenten ervan de noten eerst koken en dan weer laten drogen en dan pas vermalen tot meel? lijkt me een tijdrovende bezigheid,als je dan naar de prijs kijkt zou het goed kunnen dat het wel zo is.....ik weet het niet
Weet iemand hoe dat precies zit?
mvg
viktor
Tijgernoot meel of gemalen tijgernoot!
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
- jurgen heintjes
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
- Locatie: JRC twin skin
Viktor van Ophuizen schreef:
eerst koken en dan weer laten drogen en dan pas vermalen tot meel? mvg
viktor
Als je een tijgernoot weekt en kookt en daarna laat uitdrogen, verkeerd hij weer in ongeveer de zelfde orginele grootte.
Het zou dus inderdaad een tijdrovende bezigheid zijn.
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Beste Victor,
wat ik weet van mijn Spaanse leverancier omtrend tijgernotenmeel is hetvolgende:
Tijgernoten worden geoogst, gewassen, in de zon gedroogd en vervolgens gemalen. Hiermee is het tijgernotenmeel klaar voor gebruik.
De biologische variant van het tijgernotenmeel wordt zo ook geproduceerd. Het biologische tijgernotenmeel is geschikt voor menselijke consumptie, en eigenlijk het conventionele meel ook.
De tijgernoten hoeven niet gekookt te worden alvorens deze geschikt zijn voor menselijke consumptie.
In principe hoeven tijgernoten en dus ook tijgernotenmeel ook niet geweekt en gekookt worden voor dierlijke consumptie.
De witte gepelde tijgernoten kun je gewoon in gedroogde toestand eten, dus niet weken en/of koken en smaken naar hazelnoten.
Ongekookte tijgernoten zijn dus niet giftig!!!!
wat ik weet van mijn Spaanse leverancier omtrend tijgernotenmeel is hetvolgende:
Tijgernoten worden geoogst, gewassen, in de zon gedroogd en vervolgens gemalen. Hiermee is het tijgernotenmeel klaar voor gebruik.
De biologische variant van het tijgernotenmeel wordt zo ook geproduceerd. Het biologische tijgernotenmeel is geschikt voor menselijke consumptie, en eigenlijk het conventionele meel ook.
De tijgernoten hoeven niet gekookt te worden alvorens deze geschikt zijn voor menselijke consumptie.
In principe hoeven tijgernoten en dus ook tijgernotenmeel ook niet geweekt en gekookt worden voor dierlijke consumptie.
De witte gepelde tijgernoten kun je gewoon in gedroogde toestand eten, dus niet weken en/of koken en smaken naar hazelnoten.
Ongekookte tijgernoten zijn dus niet giftig!!!!
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
ok dan,dit is een duidelijk antwoord,bedankt
mvg
viktor
mvg
viktor
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Als je wil kan ik je een pdf file sturen met informatie omtrend het tijgernotenmeel.
Hierin staat echt alles wat je zou willen weten over tijgernotenmeel.
Groet
Ronnie
Hierin staat echt alles wat je zou willen weten over tijgernotenmeel.
Groet
Ronnie
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!