ingredienten voor vismeelboilies


yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

21-04-2008 18:04

heeyy,,
ik heb een recept gevonden om boilies te maken. Is dit een goed recept?
Maar ik weet niet hoeveel vismeel ik daarbij moet doen!
heeft iemand enig idee, en hoeveel eieren???

dit is het recept:

Sojabloem vet. 500 gram

Polentabloem. 500 gram

Rijstebloem. 100 gram

Griesmeel. 200 gram

Tarwebloem. 200 gram



groetjes yan boo
Vissen is niet vangen!
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

21-04-2008 18:06

Met 500 gram zit je denk ik wel goed, oftewel 25%.
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

21-04-2008 18:18

en hoeveel eieren dan???

ya n boo
Vissen is niet vangen!
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

21-04-2008 18:30

10 eieren per kilo mix zit je wel goed.. als het dan te droog is ietsje water toevoegen. Of de mix rolt weet ik niet, daar moet iemand anders maar antwoord op geven.
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

21-04-2008 18:45

Op een bol waar redelijk wat vismeel inzit kan je beter 1 eitje meer doen vismeel onttrekt heel veel vocht..!

Gr remco
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

21-04-2008 18:55

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 19-10-2009 14:21, 1 keer totaal gewijzigd.
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

21-04-2008 19:07

ik heb al een zak waarop staat VIsmeel 72% van het merk Wielco.
ik wil de boilies gaan gebruiken in de meivakantie, en verder in de zomer!

groetjes yan boo
Vissen is niet vangen!
Bernard Holtkamp

21-04-2008 20:06

Lijkt me meer een item voor de aas hoek.

Daarom dus verkast van discussie naar aas.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

21-04-2008 21:07

dit is het recept:

Sojabloem vet. 500 gram

Polentabloem. 500 gram

Rijstebloem. 100 gram

Griesmeel. 200 gram

Tarwebloem. 200 gram

Yan om het eenvoudiger te maken;

soya 20% = 500gr
polenta 20% =500gr
griesmeel 20% =500gr
tarwe bloem10% =250gr
rijste bloem 10% =250gr
vismeel 20% =500gr {40% in de zomer is echt niet verkeerd}
afwegen en mengen
10 eitjes in een kom breken en los kloppen
+- 800gr mix toevoegen en mengen
plakt deze nog teveel aan je handen?
voeg dan nog een klein beetje mix toe tot het deeg niet meer plakt aan je handen.
schrijf goed op wat je gedaan hebt zodat je later exact het aantal eieren weet per kg mix :wink:
dan bolletjes rollen en koken
KLAAR!

mvg jacco
Gebruikersavatar
schipper kees
Berichten: 284
Lid geworden op: 13-04-2008 17:51
Locatie: putten

22-04-2008 17:57

verweiderd
Laatst gewijzigd door schipper kees op 19-10-2009 14:22, 1 keer totaal gewijzigd.
yan boo
Berichten: 300
Lid geworden op: 20-03-2008 20:25

22-04-2008 18:17

okej, bedankt!

yan boo
Vissen is niet vangen!
Verpoorten clement
Berichten: 202
Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
Locatie: lommel

23-04-2008 20:30

NOOIT de eieren bij de mix doen ,maar de mix bij de eieren.!! Gewoon wat eieren in de kom,opkloppen,en dan mix toevoegen tot ge een goed deeg hebt.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

24-04-2008 16:02

Verpoorten clement schreef:NOOIT de eieren bij de mix doen ,maar de mix bij de eieren.!! Gewoon wat eieren in de kom,opkloppen,en dan mix toevoegen tot ge een goed deeg hebt.



mag ik weten waarom niet?

mvg jacco
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

24-04-2008 17:20

Die weet ik :D

Omdat het gaat klonteren en dat verwerkt eerst instantie niet fijn ;)
Maar uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit.
En als je teveel mix hebt en te weinig eieren dan sta je ook weer te kijken :oops:
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

24-04-2008 17:43

schrijf goed op wat je gedaan hebt zodat je later exact het aantal eieren weet per kg mix
dan bolletjes rollen en koken

:wink:

zou het dan nog verschil maken of je begint met vocht of poeder?
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

24-04-2008 17:46

En schrijf ook op welke maat ei je gebruikt hebt. M, L of XL
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-04-2008 19:20

Hoeveel van het maatje L gaan er in 550 ml dan? :roll:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

24-04-2008 19:23

10 ? :D
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-04-2008 20:51

Fout Tobie :-?

Bij de verkoop worden eieren als volgt geclassificeerd:

* S - ei van minder dan 53 gram
* M - ei van 53 - 63 gram
* L - ei van 63 - 73 gram
* XL - ei van 73 gram of meer
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

24-04-2008 20:58

Ik gokte maar wat hoor! Maar je vroeg in ml en nu heb je het over grammen.. Ik weet de dichtheid van ei niet? :D
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-04-2008 21:17

Op de keukenweegschaal meet ik 69 gram. Als ik het ei in een bekerglas doe, zie ik het volume met 64 ml toenemen. Het soortelijk gewicht is dus 1,08 g/ml. Dat is wat meer dan zeewater (1,024 g/ml), maar minder dan een verzadigde oplossing van zout (1,2 g/ml). Een beetje zout is dus niet genoeg. Het water moet behoorlijk zout zijn om het ei voldoende in zijn val te remmen.
In de praktijk blijkt het soortelijk gewicht van eieren te variëren. Dat komt vooral doordat de schil niet altijd even dik is. En dat telt, want de schil is tweemaal zo zwaar als het binnenste (schil: 2,325; eigeel: 1,032; eiwit: 1,038; een gemiddeld ei: 1,075 g/ml). In de eierhandel wordt daarom het soortelijk gewicht van een ei gemeten om de dikte van de schil te kunnen achterhalen. Hoe hoger het soortelijk gewicht, des te dikker de schil. En zoutoplossingen worden gebruikt om dat te meten. Oplossingen met een verschillend zoutgehalte laten dat snel zien. Blijft het ei net drijven, dan weet je wat het soortelijk gewicht is. Althans als het een vers ei is. Oudere eieren drogen uit en krijgen daardoor ook een hoger soortelijk gewicht. :o :lol: :lol:

Blijft een mooi ingrediënt voor vismeelboilies.. :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

24-04-2008 21:50

ook wel een grappig ei verhaaltje

10kg vloeibaar heelei = geen 10 ltr :wink:
10kg vloeibaar heelei = 9,5ltr 8) {niet in ml gemeten maar met maatbeker henk :wink: }

wel handig maar minder van kwaliteit als vers ei
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-04-2008 21:54

Dat zijn wel erg ouwe eitjes Jacco.
Stuift zeker nog net niet bij het opkloppen.. :lol:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
tobie derksen
Berichten: 1514
Lid geworden op: 11-02-2005 09:44

25-04-2008 07:11

:D :o
K. van den Herik

25-04-2008 07:31

water is 1 van de weinige stoffen die bij een m3 ook 1000kg weegt