WTF Ongekookte tijgernoten die slijmen :o !!
Hallo,
Ik heb laatst 10 kilo tijgers gekocht niks.
Heb al 5 kilo gekookt etc.
Niks speciaals maar nu komt het:
Ik had ook nog 5 kilo in de week staan nu ongeveer 2 weken.
Net keek ik voor het eerst naar de ongekookte noten en zag:
Tijgernoten die er het zelfde uit zien als gekookte noten die geweekt etc. zijn!
En tot mijn verbazing slijmde ze zelfs ook nog
Nu mijn vraag:
Kan ik met deze tijgernoten al vissen op is het toch nog schadelijk ivm met het niet koken?
Alvast bedankt nick
Ik heb laatst 10 kilo tijgers gekocht niks.
Heb al 5 kilo gekookt etc.
Niks speciaals maar nu komt het:
Ik had ook nog 5 kilo in de week staan nu ongeveer 2 weken.
Net keek ik voor het eerst naar de ongekookte noten en zag:
Tijgernoten die er het zelfde uit zien als gekookte noten die geweekt etc. zijn!
En tot mijn verbazing slijmde ze zelfs ook nog
Nu mijn vraag:
Kan ik met deze tijgernoten al vissen op is het toch nog schadelijk ivm met het niet koken?
Alvast bedankt nick
- Martin Beek
- Berichten: 813
- Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
- Contacteer:
... gewoon koken dus ...
jij gaat ook slijmen als we je een tijdje onder water zetten. Betekend nog steeds niet dat we je niet eerst moeten koken voor we je op eten. Affijn, slecht voorbeeld, maar je snapt het idee.
Je moet je tijgernoten gewoon koken. Kleine moeite, groot plezier. Er zitten schadelijke stoffen voor de karper in de noten als je ze niet kookt. Heeft niets met slijmen te maken. Suc6!
jij gaat ook slijmen als we je een tijdje onder water zetten. Betekend nog steeds niet dat we je niet eerst moeten koken voor we je op eten. Affijn, slecht voorbeeld, maar je snapt het idee.
Je moet je tijgernoten gewoon koken. Kleine moeite, groot plezier. Er zitten schadelijke stoffen voor de karper in de noten als je ze niet kookt. Heeft niets met slijmen te maken. Suc6!
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Door het te koken verlies je dus de gisting proces dus de slijm.
Daarom altijd eerst na 24 tot 48 uur even koken daarna laten staan, dan heb je alles op de goede volgorde gedaan.
Maar omdat al gegist hebben en je kookt ze komt de gisting proces wel weer snel terug.
Daarom altijd eerst na 24 tot 48 uur even koken daarna laten staan, dan heb je alles op de goede volgorde gedaan.
Maar omdat al gegist hebben en je kookt ze komt de gisting proces wel weer snel terug.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Is dat de belangrijkste reden Kenny?
Het koken is na mijn idee om de suikers goed los te krijgen uit de tijgernoten en voor het uitzetten van de tijgernoten. Doe je dit niet dan "kunnen" de gevolgen groot zijn.
Btw, volgens mij zitten er helemaal geen giftige stoffen in Tijgers?
Gr Tino
Het koken is na mijn idee om de suikers goed los te krijgen uit de tijgernoten en voor het uitzetten van de tijgernoten. Doe je dit niet dan "kunnen" de gevolgen groot zijn.
Btw, volgens mij zitten er helemaal geen giftige stoffen in Tijgers?
Gr Tino
~~Dreams can be true.~~
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ik geef alleen aan dat je tijdelijk door koken de gisting proces verliest
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Lekker belangrijk !
~~Dreams can be true.~~
- Stephan van Went
- Berichten: 430
- Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
- Locatie: Noord Holland
tino beunk schreef:Is dat de belangrijkste reden Kenny?
Het koken is na mijn idee om de suikers goed los te krijgen uit de tijgernoten en voor het uitzetten van de tijgernoten. Doe je dit niet dan "kunnen" de gevolgen groot zijn.
Btw, volgens mij zitten er helemaal geen giftige stoffen in Tijgers?
Gr Tino
Het is discutabel of die giftige stoffen ook in de tijgernoot voorkomen, maar het koken geeft de tijgernoot idd meer goede eigenschappen dan alleen de e.v.t. blauwzuur eruit koken.
Mvg,
Stephan van Went
Stephan van Went
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Gewoon koken het zekere voor het onzekere nemen. Het kost maar een uurtje daar komt het ook niet op aan.
gr peter
gr peter
vr gr peter
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
Ik kook ze zelf 30-45 minuten.
~~Dreams can be true.~~
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Vreemd is dat toch vind je niet, door het koken komt het gistingsproces juist goed op gang.
Maar uhhhh het bewaren na het koken is ook van groot belang en laat temperatuur juist daar een grote rol in spelen.
Maar uhhhh het bewaren na het koken is ook van groot belang en laat temperatuur juist daar een grote rol in spelen.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Marvin Honsbeek schreef:... gewoon koken dus ...
jij gaat ook slijmen als we je een tijdje onder water zetten. Betekend nog steeds niet dat we je niet eerst moeten koken voor we je op eten. Affijn, slecht voorbeeld, maar je snapt het idee.
Je moet je tijgernoten gewoon koken. Kleine moeite, groot plezier. Er zitten schadelijke stoffen voor de karper in de noten als je ze niet kookt. Heeft niets met slijmen te maken. Suc6!
Niet waar: ongekookte tijgernoten bevatten geen gifstoffen!!!!!
Voor tijgernoten, pellets en Amiaud Peche komt u via deze link snel bij aasvoorkarpers.nl http://www.aasvoorkarpers.nl
Vernieuwde webshop!!
Vernieuwde webshop!!
- Jeroen Neef
- Berichten: 1590
- Lid geworden op: 27-07-2004 23:46
- Locatie: Gilze
- Contacteer:
Geloof ik ook niet nee, het zijn geen pinda's (blaauwzuur)
Maar koken is wel beter, laat ze zelf meestal 2 dagen weken en dan een half uurtje koken, daarna nog een dag of 2 laten staan en dan vind ik ze op zijn best. Duurt even maar dan heb je ook wat.
Maar koken is wel beter, laat ze zelf meestal 2 dagen weken en dan een half uurtje koken, daarna nog een dag of 2 laten staan en dan vind ik ze op zijn best. Duurt even maar dan heb je ook wat.
These balls are...To The Bone. http://www.ttbbaits.com
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Voor de zoveelste keer pinda,s bevatten geen blauwzuur.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Jeroen Neef
- Berichten: 1590
- Lid geworden op: 27-07-2004 23:46
- Locatie: Gilze
- Contacteer:
Sorry Douwe, ik geloof je meteen. Ben niet zo'n particle specialist, had eens zoiets gehoord. Waarom zet ik het dan meteen op het board hoor ik je denken, tja weet ik eigenlijk ook niet. Kut he
These balls are...To The Bone. http://www.ttbbaits.com
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Niks niet kut, je antwoord naar wat je weet je geeft dus een stukje voorlichting niks mis mee.
Vissen is een hobby, geen religie!
Jeroen Neef schreef:Ik heb de nare eigenschap om altijd uit het hart te spreken, en dat word wel eens verkeerd begrepen.
- Jeroen Neef
- Berichten: 1590
- Lid geworden op: 27-07-2004 23:46
- Locatie: Gilze
- Contacteer:
Vind jij dat zo leuk Roel.
These balls are...To The Bone. http://www.ttbbaits.com
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
En nu de volgende vraag...
Als ik 10 kg wil koken , duurt het al een tijd om het water aan de kook te
brengen. Kan ik de noten ook gewoon stomen?????
Uiteraard na wassen en paar dgn weken
Als ik 10 kg wil koken , duurt het al een tijd om het water aan de kook te
brengen. Kan ik de noten ook gewoon stomen?????
Uiteraard na wassen en paar dgn weken
Ach man..Ga toch vissen !!
- Jeroen Neef
- Berichten: 1590
- Lid geworden op: 27-07-2004 23:46
- Locatie: Gilze
- Contacteer:
Nou ja Roel ik ben gewoon zo, maar je bent niet de enige die er om kan lachen.
En je hebt gelijk hoor, je kunt beter lachen als huilen
En tijgernoten moet je koken, als je moeder klaagt over het gasverbruik was je haar auto maar een keer. Of je doet de afwas.
En je hebt gelijk hoor, je kunt beter lachen als huilen
En tijgernoten moet je koken, als je moeder klaagt over het gasverbruik was je haar auto maar een keer. Of je doet de afwas.
These balls are...To The Bone. http://www.ttbbaits.com
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
-
- Berichten: 246
- Lid geworden op: 26-04-2007 12:18
- Locatie: horn
- Contacteer:
Haha... das een goeie voor die paar euro's gas merkt je nog niet eens is!
mooie karpers en mooie vrouwen zijn moeilijk aan de haak te slaan
- Jeroen Neef
- Berichten: 1590
- Lid geworden op: 27-07-2004 23:46
- Locatie: Gilze
- Contacteer:
Jan die zin van jou, daar klopt geen ene klote van
These balls are...To The Bone. http://www.ttbbaits.com
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
www. thegeckobrothers.sucks.nl
http://www.karperstudiegroep.nl
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
was hier niet al ergens een optic over msn adressen uitwisselen?
waar ging het nog maar om? owja tijgernoten, als ze niet giftig zijn, ze zijn voldoende uitgezet en ze slijmen al dan zou ik er gewoon mee vissen. volgende keer beter en anders kun je dr nog zoetstof/melasse ofzo over gooien voor extracta smaak/attractie
waar ging het nog maar om? owja tijgernoten, als ze niet giftig zijn, ze zijn voldoende uitgezet en ze slijmen al dan zou ik er gewoon mee vissen. volgende keer beter en anders kun je dr nog zoetstof/melasse ofzo over gooien voor extracta smaak/attractie
Zijn tijgernoten nou wel of niet giftig ongekookt?
En nu ff iemand die het zeker weet !
En nu ff iemand die het zeker weet !