Tijgernoten slijmen niet:-?


Plaats reactie
Bob Duisters
Berichten: 100
Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
Contacteer:

03-04-2008 19:37

Beste boarders,

Ik heb een aantal dagen geleden tijgernoten bereid maar ze slijmen niet:-? wat ik heb gedaan is ze eerst 36 uur laten weken in kraan water en daarna 45 minuten gekookt. En vervolgens 2 dagen laten weken in het kookwater in een luchtdichte emmer
Ik heb tijdens het koken een aantal flinke scheuten suiker toegevoegd.
Wat doe ik fout?

Groetjes,

Bob
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

03-04-2008 20:03

Heb je ze buiten of in een schuur staan, zojah wacht nog maar een paar weken ;)

Temperatuur is nog te laag om de gisting proces snel te laten verlopen.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Bob Duisters
Berichten: 100
Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
Contacteer:

03-04-2008 20:17

Kenny Willems schreef:Heb je ze buiten om in een schuur staan, zojah wacht nog maar een paar weken ;)

Temperatuur is nog te laag of de gisting proces snel te laten verlopen.


Ik heb ze in de schuur staan
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

03-04-2008 21:38

komt inderdaad door de temperatuur!! het is nog te koud!
Mvg Bas
Bob Duisters
Berichten: 100
Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
Contacteer:

03-04-2008 21:53

Bas Bro schreef:komt inderdaad door de temperatuur!! het is nog te koud!


Beide bedankt voor de info!
Nick Flip

04-04-2008 01:02

!!Nee,

Het zijn geen goede kwaliteit tijgernoten.
Als ik mijn noten 24 uur week en 45min koop zonder suiker etc,
Slijmen ze na een uur of 2 zomers en heb vanmidag mn noten gekookt en mn noten slijmen ondertussen al een beetje.

Nick
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

04-04-2008 01:40

Dan weet je niet wat wij bedoelen, want na een paar uur ontstaat er nooit een gisting daar gaan wel wat uren overheen ongeveer een dag of 2.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Nick Flip

06-04-2008 19:46

Bij mij anders niet kenny en ik heb het over het zelfde :roll:

Nick
Gebruikersavatar
martijn dekker
Berichten: 383
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

06-04-2008 20:11

Nick,

dat slijm waar wij het over hebben is soms erg taai, en dit krijg je echt niet binnen 2 uurtjes.
Zeker niet met deze temperaturen.

Bob,

gewoon ff stiekem je emmer binnen zetten, dan gaat het een stuk sneller.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
Gebruikersavatar
Bas Bro
Berichten: 899
Lid geworden op: 18-02-2007 19:23

06-04-2008 20:11

laat maar kenny en martijn,.. zucht.. sommige mensen hebben een gistingsproces binnen 2 uur, :o
Mvg Bas
Gebruikersavatar
martijn dekker
Berichten: 383
Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
Locatie: Geldermalsen
Contacteer:

06-04-2008 20:46

Ja, als ik binnen 2 uur een treetje gele rakkers naar binnen giet! :wink:
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
Arjan Brand1
Berichten: 57
Lid geworden op: 06-01-2007 23:48
Locatie: Ridderkerk

08-04-2008 00:08

Ik zet ze meestal bij de verwarming om het proces te versnellen al staat die in de winter wat hoger als nu
Bob Duisters
Berichten: 100
Lid geworden op: 15-07-2007 17:54
Contacteer:

08-04-2008 22:38

Ik heb ze nou een week staan en nu beginnen ze goed te slijmen!

Bedankt voor het advies.

Gr,

Bob
Thomas Vandecaetsbeek
Berichten: 75
Lid geworden op: 06-01-2008 19:16
Locatie: Leuven, België

08-04-2008 22:47

Probeer de volgende keer eens een flesje bruin bier toe te voegen aan het weekwater...

Dat helpt de gisting een stuk en geeft ook een aantrekkelijke geur/smaak aan de noten.
Gebruikersavatar
mario niemann1
Berichten: 263
Lid geworden op: 26-02-2006 20:35
Locatie: raalte

10-04-2008 17:23

flip.

doet er iets anders bij denk ik. Ieell


mvg M
Gebruikersavatar
Thomas Kaslander
Berichten: 115
Lid geworden op: 17-10-2007 19:07
Locatie: ZH

12-04-2008 18:55

Ik denk dat jullie dit slijm bedoelen :wink:
Afbeelding
48 uur weken, een uur koken en vervolgens een dag of 4/5 laten staan. Zelf de hennep die erinzit kan ik nu in een soort van balvormige kleuverige substantie redelijk verweg schieten met de katapult
Gebruikersavatar
Martin Flierman
Berichten: 287
Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
Locatie: Harns

13-04-2008 14:16

Ze hebben mij wel eens verteld dat je die dingen eerst moet wassen(schoonspoelen) voor ze goed gaan slijmen.
Bij mij is het de ene keer wel een dikke slijmlaag en de andere keer niet.
Ook ik kook ze met suiker en oud bruin.

Martin
Gebruikersavatar
Martin Beek
Berichten: 813
Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
Contacteer:

15-04-2008 12:08

Ik had mijn tijgers pas gekookt, en ik kijk 2 dagen later, begon zich een mooi slijmlaagje te vormen om de tijgers (is mijn 1e ervaring met tijgernoten, dus heb alles scherp in de gaten gehouden)... Mooi laten weken... Een week later, al het slijm weg! :o (dacht ik)

Maar goed, mooi 5KG tijgers voor in de vriezer, giet het in een zak en drop het in de vriezer. Ik kijk de volgende dag eens wat er van is geworden en trek die zak van het blok ijs af... wat blijkt; heb ik gewoon kleverig ijs! :o :D Het slijm was in de emmer blijkbaar allemaal naar beneden gezakt, en zag / voelde het dus niet, maar nu ik het ingevroren had en uit de zak haalde kon ik het mooi zien. Het ijs om de bovenste nootjes was doorzichtig, en ijs onderop was wit/geelachtig en kleverig.

't zit dus helaas niet meer mooi om de nootjes zoals op de foto hierboven, maar in bevroren toestand kun je het wel mooi voeren denk ik. Moet eigenlijk een klein stukje in een glas gooien en zien wat er gebeurd. Straks is het net 1 groote snottebel die ik daar het water in gooi, is ook niet de bedoeling :roll:

Iemand anders dit wel eens gehad? Denk dat ik de nootjes in het vervolg wat eerder in de vriezer moet doen. Heb overigens geen bruin bier en/of andere toevoeging gebruikt bij het voorweken, koken en naweken.
Gebruikersavatar
Martin Beek
Berichten: 813
Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
Contacteer:

21-04-2008 14:08

Ik heb zaterdagnacht mn tijgers gekookt in water waar ik suiker aan had toegevoegd. Daarna in luchtdichte emmers op kamer temperatuur weggezet. Zondagavond eens gekeken, toen zat er nog geen slijm op. Had ik ook niet verwacht trouwens :)

Toen heb ik, ook zondagavond, de tijgers gemengd met mn hennep, verhouding 90% hennep, 10% tijgers. En gezorgd dat dit onder een klein laagje water stond. Toen ik vanmorgen keek, zat er nog steeds geen slijm op :)

Nu ga ik vanavond voeren en had de emmer dus vanmorgen in mijn auto gezet, welke hier op mijn werk in het zonnetje geparkeerd staat. Nu kijk ik net in de emmer, en nu zit er al een vrij dikke slijmlaag over de tijgers/hennep! :D Dus in minder dan 5 uurtjes tijd! Ik denk bij een temperatuur van zo'n 30-35 graden in de auto.

Vind ik wel grappig om te zien, ben benieuwd hoe ze er straks bijstaan, over nog 3,5 uur in de zon :) Zal straks eens zien of dit slijm een beetje stevig is zoals op de foto hierboven. Als ik jullie zo hoor kan dat niet het geval zijn, maar zal eens kijken wat mijn slijm doet :) Ik laat het weten.
Gebruikersavatar
Stephan van Went
Berichten: 430
Lid geworden op: 26-07-2006 10:40
Locatie: Noord Holland

21-04-2008 14:29

Ik krijg mijn tijgers vaak wel aan het slijmen, wat nu als ik bakker gist toevoeg zal het dan sneller gaan?

@ Nick Flip zou je ons willen uitleggen hoe jij je tijgers bereid? Ik heb kwaliteit noten maar het lukt mij niet om ze binnen 2 uur te laten slijmen Afbeelding
Mvg,
Stephan van Went
Gebruikersavatar
Koos Snijders
Berichten: 172
Lid geworden op: 07-01-2005 16:06

21-04-2008 21:25

Even een klein misverstandje uit de wereld helpen.
Je tijgers hoeven echt niet te slijmen hoor om vis te vangen.
Je vangt net zo veel als ze niet slijmen.
Ik heb ze zelfs liever als ze niet slijmen.

Toedeloe ..
Gebruikersavatar
Martin Beek
Berichten: 813
Lid geworden op: 14-03-2003 01:00
Contacteer:

21-04-2008 22:27

Omdat ik even terug wilde komen over wat ik net zei... Ik heb net zulk slijm als op de foto hierboven, en gewoon al na 1 dag. Zowel de tijgers die in mn auto stonden in de warmte, als de tijgers die ik thuis in een emmer had staan zijn allemaal flink gaan slijmen. Na gewoon even met niet eens zoveel suiker gekookt... Zie mn foto:

Afbeelding

In combinatie met de hennep waar ik de tijgers nu doorheen heb, prachtig slijmerige bende. En Koos, ik heb geen flauw idee of het meerwaarde heeft :P heb nog geen ervaring met tijgernoten, maar daar gaan we komend seizoen wel achter komen.
Gebruikersavatar
david deman
Berichten: 149
Lid geworden op: 10-12-2006 20:51
Locatie: België, West-Vlaanderen

22-04-2008 15:30

Koos Snijders schreef:Even een klein misverstandje uit de wereld helpen.
Je tijgers hoeven echt niet te slijmen hoor om vis te vangen.
Je vangt net zo veel als ze niet slijmen.
Ik heb ze zelfs liever als ze niet slijmen.

Toedeloe ..



Ik heb ook liever niet dat ze slijmen. Die zure geur kan ik niet verdragen en het is een veel te vieze, vuile boel. Het is gemakkelijker gewoon als ze niet slijmen.
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

23-04-2008 01:58

Ik heb ook nog geen verschil kunnen ontdekken, denk zelfs door de slijm dat het meer witvis aantrekt.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Ronnie van Berlo
Berichten: 330
Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
Locatie: Mariahout
Contacteer:

24-04-2008 23:02

Als tijgers niet willen slijmen kunnen het ook oude tijgers zijn, of afrikaanse rommel.

Koop dan kwaliteitsnoten, ben je echt maar een paar euro meer voor kwijt maar o zo veel meer profijt.

http://www.aasvoorkarpers.nl

Super vers, rechtstreekse import, kwaliteitsgarantie!
Plaats reactie