knoflookpoeder en cocos?


Plaats reactie
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

27-03-2008 17:28

hallo iedereen.
ik ben bezig met een nieuw recept om bollen te rollen.
ik ben van plan om in mijn vismeel boillie cocos en knoflookpoeder te doen.
wat denken jullie daarvan, kan ik ze er beter niet allebei in doen, of beter alleen cocos.. enz.
als jullie er verder ervaringen mee hebben zou ik dat ook wel willen weten.
alvast bedankt :D
Peter Nys
Berichten: 541
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Belgie (Tongeren)
Contacteer:

27-03-2008 18:10

Ik zou zeggen, gewoon proberen... wie weet heb je een toppertje...

Mvg

Peter
Marijn van den goor
Berichten: 228
Lid geworden op: 07-09-2007 17:26
Locatie: Haelen

27-03-2008 18:40

Denk je nu echt dat die vis denkt van:
Oh, coco's en knoflookpoeder die gaan niet samen en dat smaakt niet.

Je moet denken:
De karper is een VARKEN, als je hem nog een hoop stront voorschoteld zal hij dat denk ik zelfs nog opeten,
Een karper eet werkelijk bijna alles.

Gewoon doen dus !

Grtzz
I love Carp
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

27-03-2008 20:18

ok dankje :D
heb je er zelf ook ervaringen mee?
Marijn van den goor
Berichten: 228
Lid geworden op: 07-09-2007 17:26
Locatie: Haelen

27-03-2008 20:26

nope,
Maar wat denk jij van kruiden en aardbeien flavour?
Je eet toch ook niet thuis kruiden over de aardbeien ofwel soms :D :lol:
Heb deze combinatie wel een keer gehad, en instant goed gevangen op een KANAAL.
Het boeit geen reet of het nu aardbei met kruiden of tigernut met aardbei.
Wat denk je van de beroemde Fish-Strawberry boilie.
Dit is de boilie voor velen.
I love Carp
Gebruikersavatar
Thomas Kaslander
Berichten: 115
Lid geworden op: 17-10-2007 19:07
Locatie: ZH

27-03-2008 22:14

Experimenteren kan zeker geen kwaad. Ik heb een tijdej in mijn RR-vismix als toevoeging cocos en vanille suiker gebruikt en moet zeggen dat ik er redelijk mee gevangen heb. Wel ben ik van mening dat de cocos niet zo heel veel meerwaarde heeft(instant dan).
Gebruikersavatar
Mathieu de Witte
Berichten: 739
Lid geworden op: 25-02-2005 14:14
Locatie: 's-Gravenpolder

28-03-2008 11:39

Ik heb met knoflook goed gevangen en ik heb met kokos goed gevangen.

Beiden in een vismeelbol. Allebei door elkaar zal je in mijn mening niet minder door gaan vangen. Zorg wel dat je het allebei in mate gebruikt.
Teveel is ook niet de bedoeling :wink:

En dan nog, op het ene water zal je er goed mee vangen en op het andere water weer niet. Probeer gewoon een beetje te expirimenteren en ontdek zelf wat het beste vangt bij jouw!

Gr.

Mathieu
Volg The Carp Brothers Incorporated op facebook! --> Link

Carp Brothers Incorporated the movie! : http://youtu.be/paFsduV61_E
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

28-03-2008 14:35

ok dankje :)
ik was van plan 5% cocos en 2.5% knoflook.
niet al te veel, maar het heeft wel extreme geuren, vooral knoflook.
en van die vismeel aarbei boillie vond ik ook al een voorargument.
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

28-03-2008 14:37

maar denken jullie niet dat knoflook en cocos 2 tegenovergestelde geuren zijn en dat dat negatief word?
want een paat visvrienden van mij denken dat dat wel het geval is...
harald bremmer
Berichten: 133
Lid geworden op: 26-11-2007 13:54
Locatie: Groningen

28-03-2008 14:56

Hallo,

cocos is een igredient wat je mix wel wat grover van structuur maakt. Een paar % helpt daarin weinig maar een 5 tot 10 % zeker wel. Wat smaak betreft en (het hippe) uitwazemen betreft doet het niet heel veel. Er zitten wel veel vezelf is die denk ik ook de doorloopsnelheid beinvloeden van het darmkanaal. Dan kun je beter de veel vettere cocosmelk gebruiken. Dat is mijn ervaring.
En waarom zou je niet de combi knoflook/ cocos nemen? Volgens mij is er een heerlijk tais gerecht met garnalen (sterke kruiden) en cocosmelk met creme fresh.

Succes met het oneindig expirimenteren met boilie ingredienten.

Vang ze.
Sam Bos

28-03-2008 17:06

je hebt ook cocos poeder haha maar voor de witvis was het perfect . Heb de combi van carlic en cocos nog neit geprobeert maar ja het is iets anders een xxtje gewoon doen zou ik zeggen!!!
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

29-03-2008 10:00

maar harald, jij denk dus beter cocosmelk dan geraspte cocos.
en qua smaak doet het dus niet veel.
ok ik ga wel een beetje experimenteren en maak er het beste van.
dankje :)
harald bremmer
Berichten: 133
Lid geworden op: 26-11-2007 13:54
Locatie: Groningen

29-03-2008 10:32

cocosmeel kan wel een groot voordeel hebben dat het de structuur van je boilie wel beinvloed. Laat maar zeggen net zoals gemalen hennep en birdfood achtige dingen. Maar dan van een totaal ander product. Voor de mensen die er in geloven kan het mogelijk een dressuurdoorbrekend iets zjn.

succes met klooien.
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

29-03-2008 16:18

ok :P
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

02-04-2008 21:16

weet iemand die max toepassing van cocos?
janwillem hilverts

03-04-2008 15:12

Marijn van den goor schreef:Denk je nu echt dat die vis denkt van:
Oh, coco's en knoflookpoeder die gaan niet samen en dat smaakt niet.

Je moet denken:
De karper is een VARKEN, als je hem nog een hoop stront voorschoteld zal hij dat denk ik zelfs nog opeten,
Een karper eet werkelijk bijna alles.

Gewoon doen dus !

Grtzz


Daar vergis je je heel hard in vriend! Lang niet alles gaat samen in een mix!

Neem de samenstelling robin red en cacaopoeder maar. Je zal hier nooit een vis mee vangen! Dan mag de karper nog een varken zijn, ik heb met deze twee ingredienten goede seizoenen gehad. Helaas in een combi valt er gewoon GEEN vis mee te vangen.

Dus karper mag dan wel een varken zijn, ook hun kennen onderscheidingen! Veel ingredienten gaan samen, maar lang niet alles! Cocos en knoflook zouden wel samen kunnen gaan, of het vangt... Geen idee! Het zijn wel twee sterke tegenhangers van elkaar. Houd daar wel rekening mee!
henk hector
Berichten: 20
Lid geworden op: 01-03-2008 20:16

03-04-2008 17:26

daar heb ik wat aan, dat is ook het antwoord op mijn vraag ik ga wat bollen rollen met knoflook en alleen met cocos en samen en kijken wat het beste uitpakt :wink:
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

03-04-2008 17:41

janwillem hilverts schreef:
Marijn van den goor schreef:Denk je nu echt dat die vis denkt van:
Oh, coco's en knoflookpoeder die gaan niet samen en dat smaakt niet.

Je moet denken:
De karper is een VARKEN, als je hem nog een hoop stront voorschoteld zal hij dat denk ik zelfs nog opeten,
Een karper eet werkelijk bijna alles.

Gewoon doen dus !

Grtzz


Daar vergis je je heel hard in vriend! Lang niet alles gaat samen in een mix!

Neem de samenstelling robin red en cacaopoeder maar. Je zal hier nooit een vis mee vangen! Dan mag de karper nog een varken zijn, ik heb met deze twee ingredienten goede seizoenen gehad. Helaas in een combi valt er gewoon GEEN vis mee te vangen.

Dus karper mag dan wel een varken zijn, ook hun kennen onderscheidingen! Veel ingredienten gaan samen, maar lang niet alles! Cocos en knoflook zouden wel samen kunnen gaan, of het vangt... Geen idee! Het zijn wel twee sterke tegenhangers van elkaar. Houd daar wel rekening mee!


mag ik een ieder er even op wijzen, dat varkens de best ontwikkelde reukorganen hebben van alle landdieren?
K. van den Herik

04-04-2008 07:57

en van nature schoner dan menig mens

cocos met curry gaat dat?

Denk het wel want ik gebruik het in mijn curry
janwillem hilverts

04-04-2008 09:09

K. van den Herik schreef:en van nature schoner dan menig mens

cocos met curry gaat dat?

Denk het wel want ik gebruik het in mijn curry


Kllas,

Jij vindt dat het kan en vindt het dus enigszins lekker. Maar denkt een karper er ook zo over?

En wat Mitsz zegt klopt ook, daarom kan je een karper eigenlijk niet vergelijken met een varken.
Plaats reactie