boilies vacuum verpakken


Gebruikersavatar
pim starreveld
Berichten: 897
Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
Locatie: zaandam

19-11-2007 20:34

hoe lang blijven je boilies goed als je ze vacuum verpakt?

en waar kan je een vacuum pompje kopen? en hoeduur zal zo een pompje ongeveer zijn?

graag nog meer tips over het vacuum verpakken van boilies.

mvg :wink:
Danny Mieremet

19-11-2007 22:08

Als je UCP knikkers koopt heb je de mogelijkheid ze vacuum te laten verpakken.
Ze blijven dan zeker 2 weken goed bij een temperatuur van zo rond de 25 graden.
Had namelijk een aantal zakken mee naar Frankrijk afgelopen mei. Overdag was het rond de 25 a 30 graden en s'nachts rond de 20 graden. De boillies hebben het 2 weken volgehouden zonder enige vorm van verotten te laten zien.

Werkt dus prima.
Let wel, dan praat je over een proffesioneel vacuum verpak apparaat.
Ik weet dus niet hoe het met een "Blokker" vacumeerder zal gaan!

Succes.

Gr Mieremet
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

19-11-2007 22:21

Anders boilies in zout of suiker doen.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Jan Peter Teerling

19-11-2007 23:40

Huis tuin en keuken vacumeermachine zal niet gaan werken.Een vacuumpomp(je) van bijv. C. le Duc ook niet.

Gaat alleen goed met een professionele vacumeermachine met bijbehorende zakken.
Sander Benjamins
Berichten: 484
Lid geworden op: 14-08-2007 14:53
Locatie: Assen

20-11-2007 11:42

Wat zullen de effecten zijn van een proffesionele m.b.t. die van C. le Duc :wink:
Jan Peter Teerling

20-11-2007 14:54

Moet je enigzins masogistisch voor aangelegd zijn Sander wil je dat proberen,hopeloos kan natuurlijk ook.. :wink:

Afbeelding

Deze zijn zonder problemen,meer dan 2 weken in warm weer goed te houden.Wil je niet dat je boilie's gaan vervormen door het vacuum trekken,dan zul je ze goed hard moeten laten drogen.
Gebruikersavatar
Leon vd Graaf
Berichten: 192
Lid geworden op: 10-05-2002 02:00

20-11-2007 15:15

Jan Peter,

Heb jij geen problemen met de zakken. Wij (mijn vismaten en ik) gebruiken de dikste kwaliteit zak en toch raken er steeds zakken lek.

grtz

Leon
Gebruikersavatar
Jeroen Huigen
Berichten: 393
Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )

20-11-2007 16:09

Je kunt je boilies (en dan bedoel ik freezers) ook in een emmertje met flinke vette pellets bewaren . Hoe lang weet ik niet , maar ik heb mijn bollen er deze zomer een week in laten zitten en ze waren nog prima , alleen worden ze wel kei hard .
Zolang mijn baas vind dat ik genoeg verdien , doe ik alsof ik hard werk .

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd .
Jan Peter Teerling

20-11-2007 16:09

Leon,
Die grotere verpakkingen (2.5/5kg)voor later in de sessie kun je gewoon 2x sealen heb je de dubbele dikte van het plastic.Maar ook kleinere zakken kun je gewoon dubbel sealen.

Je kunt ook een beschermende laag om de 1e zak doen na de 1e keer sealen(in kranten wikkelen,stuk oud laken,theedoek oid) en dan in een 2e zak doen en wederom sealen.

De zakken voor het begin van de sessie heb ik enkel geseald,het maakt mij weinig uit als hier een paar van lek gaan.Die gaan immers bij het begin van de sessie toch gebruikt worden om de stek op te bouwen.

Wat wel wil voorkomen is dat door het vacumeren en daarna invriezen de zakken sneller beschadigen.Ik maak dus de boilies vers voor aanvang van de trip.Wat lek is wordt vanzelfsprekend als eerste gebruikt,wat over is gaat thuis zo de vriezer in voor de 1e keer.

Ps Wat ik ook graag mag doen is bij sommige zakken een extra klomp ongekookt boilie deeg doen.Dit deeg kun je terplekke gebruiken/koken om juist extra kleine of grote boilies/wafters/pop-ups/eggs/dumbels/pillows :-? te maken.Ook een dun laagje deeg om een boilie of met de Methodfeeder kan juist dit het verschil maken tussen vangen en blanken.
Gebruikersavatar
jacco noordermeer
Berichten: 1889
Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
Locatie: gorinchem
Contacteer:

20-11-2007 21:07

leon let ook goed op dat er geen kleine vouwtjes in de sealnaad zitten

je kan er dan donder op zeggen dat hij niet dicht zit

gr jacco
Gebruikersavatar
pim starreveld
Berichten: 897
Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
Locatie: zaandam

20-11-2007 22:02

oke mannen bedankt,

nu zou ik alleen nog willen weten hoeduur zo een vacuum verpakkings machine is en waar die te koop zijn.
Jan Peter Teerling

20-11-2007 22:04

Je zou zelf ook wat moeite kunnen doen Pim..Heb je krachtstroom thuis dan wordt het wat goedkoper dan op 220v :D
Jos Weijnans
Berichten: 31
Lid geworden op: 25-07-2007 17:58
Locatie: Musselkanaal

06-12-2007 18:41

hej,

gaat dat vacuum verpakken over freezerbaits of readymades?

Grt jos :D
mario van de westerlo
Berichten: 606
Lid geworden op: 20-12-2005 20:34
Locatie: helmond

06-12-2007 19:20

Om freezer baits :wink:
Vlekkie...
Gebruikersavatar
brecht kenis
Berichten: 50
Lid geworden op: 17-12-2003 01:00
Locatie: bree (België)

08-12-2007 14:22

Heeft er iemand al ervaring met het vacuum verpakken van al reeds ingevroren boilies?

Mvg
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

22-12-2007 18:13

Hoi Pim,


Ik zoek ook al langer een vacumeer-apparaat die het wel goed doen!
Bij een keukenwinkel had ik er een zien staan en die kostte €200,-, volgens de verkoper was dit een apparaat die wél goed werkt.....Maarja, et zijn verkopers.....

Bij de horecagroothandel heb ik ook rondgekeken, de prijsklasse ligt dan een stuk hoger; 400 euri of meer. Kijk dan ga ik geloven dat je vanaf die prijsklasse wel wat hebt wat goed werkt.

Ik stel het nog ff uit, grof geld voor zo'n apparaat. Enig nadeel vindt ik dat de ronde vorm niet rond blijft. Voor velen zal dit geen nadeel zijn.....

Fijn weekend en fijne dagen.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
pim starreveld
Berichten: 897
Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
Locatie: zaandam

22-12-2007 23:42

Koen,

Dat vind ik toch echt even wat te duur :wink: Zoek wel een goedkope 2e (grote) vriezer anders :lol:
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

23-12-2007 01:48

Ja Pim, de prijzen weten ze wel... Vriezer werkt altijd nog het beste idd.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
pieter de gouw
Berichten: 314
Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode

23-12-2007 13:20

heeft het dan nog toegevoegde waarde om je boilies vacuum te verpakken met een huistuin en keuken apparaatje alvorens ze in te vriezen? Of zou dit meer zijn onder het motto: baat het niet, dan schaad het niet?

Het apparaatje hebben we al staan en invriezen doe ik sowieso.
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

23-12-2007 14:01

Pieter,

Alleen vacumeeren......Dus daarna niet in de vriezer.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
pieter de gouw
Berichten: 314
Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode

23-12-2007 14:12

Of alleen invriezen?

Zat laatst wat rond te surven over het www. Las wat artikelen van mensen die beiden deden. Vandaar de vraag!
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
luc van der vegt
Berichten: 27
Lid geworden op: 02-07-2007 23:54
Locatie: NH

24-12-2007 02:29

Werk in de keuken ,maak mijn eigen ballen thuis droog ze 3 dagen en leg ze voor 24 uur weg in de vriescel -20 dan vacuum en terug in de vriezer.Zo vervormen ze niet en er komt ook geen rijp op (ijs ) daar na rustig 3 weken houdbaar in de koeling !.Ook als ik naar frankrijk ga met de caravan in een extra koelkist neem ze gevroren mee onderweg met koelelementen na 1450 km en een tussenstop met stroom zijn ze onderin nog steeds bevroren en houd 3 weken op 3 gr supervers .gr luc
vanaf de boot vang je groot
Gebruikersavatar
Jean-Pierre Ketelslegers
Berichten: 316
Lid geworden op: 24-12-2002 01:00
Locatie: Diepenbeek (B)
Contacteer:

24-12-2007 16:15

Herman Esveld schreef:Anders boilies in zout of suiker doen.


Hoe gaat dat dan in zijn werk ? Bijvoorbeeld voor 5kg boilies ?
Pluk de dag
Gebruikersavatar
Simon Dekker
Berichten: 558
Lid geworden op: 11-12-2002 01:00
Locatie: Odijk

24-12-2007 17:10

Je moet gewoon eens bij een slager langs gaan, heb ik ook gedaan. Bloemetje mee en 100kg laten insealen! Moet je wel op een rustig tijdstip doen hoor!
Wiljo van Eerden
Berichten: 251
Lid geworden op: 11-12-2006 16:38
Locatie: achterhoek

31-01-2008 21:37

Dus als ik het goed begrijp moet je dan 100 kilo boilies eerst knikkerhard laten drogen en dan laten sealen? Ga dit jaar ook naar Frankrijk en wil ook graag mijn eigen knikkers meenemen maar heb nog niet echt een goede oplossing gevonden om ze te bewaren.

Heb weinig vertrouwen in zout en suiker onderin de zakken. Met koelboxen zeulen wordt ook niet echt wat, zeker als het 25 30 graden wordt is dat met een dag of twee ook voorbij. Lucht gedroogde boilies is ook niet wat, want als je vochtig weer hebt gaan ze onherroepelijk schimmelen.

Ik wilde ze ook laten sealen, maar dan 1 laag boilies per zak, dus meer als platen zeg maar. Als je meerdere boilies dik in een zak sealed zal er altijd lucht tussen de boilies blijven aangezien ze rond zijn. Probleem is dan om ettelijke tientallen kilo's boilies droog te krijgen, wat lastig aangezien onze hond gek is op boilies :)

Zat al te denken om ze in emmers mee te nemen met pva schuimpjes erin, dat onttrekt vocht uit de boilies, hetzelfde zal gelden voor pellets.
Dus dat idee staat me wel aan, die pellets kan je dan ook weer gebruiken met vissen ;) Iemand ervaring hiermee?

Groetjes Wiljo
Gewoon doen..........8)