boilies beschimmelen
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
- Locatie: oud-vossemeer
- Contacteer:
Goedendag,
Heb iemand goede tips om zelfgemaakte boilies niet te laten schimmelen?
Ik laat ze in het algemeen een dag of 4 drogen, op een rek van kippengaas, waar ik ze elke dag omdraai, voor ik ze in de vriezer doe.
Maar na een dag of 3 komt er schimmel op!!!!
Hoe kan ik dat verkomen???
Alvast bedankt
Ad
Heb iemand goede tips om zelfgemaakte boilies niet te laten schimmelen?
Ik laat ze in het algemeen een dag of 4 drogen, op een rek van kippengaas, waar ik ze elke dag omdraai, voor ik ze in de vriezer doe.
Maar na een dag of 3 komt er schimmel op!!!!
Hoe kan ik dat verkomen???
Alvast bedankt
Ad
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
gewoon minder lag drogen ? 

Mvg, Janieck
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
- Locatie: oud-vossemeer
- Contacteer:
janieck spithoff schreef:gewoon minder lag drogen ?
Maar dan worden ze niet zo hard!!!
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
ik leg ze altijd op een doek en dan op kippengaas, zo drogen ze aanzienlijk sneller! 

Mvg, Janieck
1 dag drogen is voldoende, dan invriezen en zodra je gaat vissen een uurtje of 2 laten ontdooien.
Ik weet haast zeker dat ze dan ook hard zijn en niet beschimmelen.
Ik weet haast zeker dat ze dan ook hard zijn en niet beschimmelen.
Je mix aanpassen zodat je geen 4 dagen hoeft te drogen.
Desnoods paar procent eialbumine of redcell aan je mix toevoegen.
Desnoods paar procent eialbumine of redcell aan je mix toevoegen.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Goed schoon gereedschap en materiaal gebruiken, dus na elke keer bollen rollen de hele bende goed afwassen en droog opruimen.
Ik draai bollen met vismeel, trouvit, trassi en het liefst ook nog wat mosselsaus erin, het vochtdeel bestaat voor 60% uit eieren en als er iets wel wil schimmelen is dit het wel.. Droog mijn bollen op zolder in open (schone) champignonkistjes en na een week zijn ze knalhard en schimmelen niet!
Schoner werken helpt beter dan schimmelgevoelige producten als redcell of andere hoogwaardige eiwitderivaten toevoegen.
Wanneer je dan toch wat wil toevoegen, neem dan liever 3% zout.
Ik draai bollen met vismeel, trouvit, trassi en het liefst ook nog wat mosselsaus erin, het vochtdeel bestaat voor 60% uit eieren en als er iets wel wil schimmelen is dit het wel.. Droog mijn bollen op zolder in open (schone) champignonkistjes en na een week zijn ze knalhard en schimmelen niet!
Schoner werken helpt beter dan schimmelgevoelige producten als redcell of andere hoogwaardige eiwitderivaten toevoegen.
Wanneer je dan toch wat wil toevoegen, neem dan liever 3% zout.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
- Locatie: Hoog-blokland
gewoon schimmelen die zooi
dan kun je pas vangen

dan kun je pas vangen


- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Zei je nou rollen bollen Henk? 

- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk?
Dat moet idd met goed schoon gereedschap!

En idd na elke keer goed afwassen en droog opbergen!

Anders word het idd een bende!

CN

Unicorn Carp Fisching
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
- Locatie: oud-vossemeer
- Contacteer:
Cor Nannings schreef:Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk?
Dat moet idd met goed schoon gereedschap!![]()
En idd na elke keer goed afwassen en droog opbergen!![]()
Anders word het idd een bende!![]()
CN
Ik maak het inderdaad altijd schoon.
Als ik klaar ben, en als ik begin
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk?
Neen Rick, wel eens gehoord van 'risicogroepen'??

Okay Ad, je maakt de boel goed schoon.
Dan zou het aan de ingekochte ingrediënten moeten liggen, probeer na te gaan hoe oud de grondstoffen zijn.
Koop je in de hengelsportzaak dan kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je met oude meuk werkt, de schimmel is al in ruime mate aanwezig voordat je er ook maar 1 eitje intikt.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Lukas den Admirant
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
- Locatie: Hoogeveen
Henk ter Maat schreef:Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk?
Neen Rick, wel eens gehoord van 'risicogroepen'??![]()
Okay Ad, je maakt de boel goed schoon.
Dan zou het aan de ingekochte ingrediënten moeten liggen, probeer na te gaan hoe oud de grondstoffen zijn.
Koop je in de hengelsportzaak dan kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je met oude meuk werkt, de schimmel is al in ruime mate aanwezig voordat je er ook maar 1 eitje intikt.
Je moet wel weten wat er mee gebeurt inderdaad.
Maar er zijn ook winkels die het gelijk insealen of ingeseald kopen. Of de hele voorraad wekelijks kwijt raken. Hier kun je gerust terecht hoor.
Oppassen inderdaad voor winkels die 500 kilo per ingredient kopen en het in bakken laten liggen en het per 10 kilo insealen, maar dit gebeurt echt niet in elke hengelsport zaak hoor


- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Er zijn echter ook hengelsportzaken waar het personeel de zakken van vorig jaar moeten ompakken in nieuwe omdat de boel aan elkaar begint te plakken in de schappen.



Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
- Locatie: oud-vossemeer
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Er zijn echter ook hengelsportzaken waar het personeel de zakken van vorig jaar moeten ompakken in nieuwe omdat de boel aan elkaar begint te plakken in de schappen.![]()
Waar kopen jullie je ingredienten dan??
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ad,
bij een molen,
Welkoop, Webwinkels en dergelijke.
bij een molen,
Welkoop, Webwinkels en dergelijke.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 7
- Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
- Locatie: oud-vossemeer
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Ad,
bij een molen,
Welkoop, Webwinkels en dergelijke.
Weet iemand een paar goede webwinkels???

Ad ik persoonlijk vind 4 dagen drogen voordat je de gewenste hardheid behaald erg lang.Dat doe ik alleen als ik ze steenhard wil hebben ivm dwergmeerval.
Waar droog je je boilie's?De luchtvochtigheid van de droogruimte is ook belangrijk,dus niet in een vochtige schuur drogen.Een zwenkventilator in je droogruimte zetten werkt ook prima,echter niet direct op je boilie's richten.
Waar droog je je boilie's?De luchtvochtigheid van de droogruimte is ook belangrijk,dus niet in een vochtige schuur drogen.Een zwenkventilator in je droogruimte zetten werkt ook prima,echter niet direct op je boilie's richten.