boilies beschimmelen


Plaats reactie
ad havermans
Berichten: 7
Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
Locatie: oud-vossemeer
Contacteer:

28-10-2007 17:05

Goedendag,

Heb iemand goede tips om zelfgemaakte boilies niet te laten schimmelen?
Ik laat ze in het algemeen een dag of 4 drogen, op een rek van kippengaas, waar ik ze elke dag omdraai, voor ik ze in de vriezer doe.
Maar na een dag of 3 komt er schimmel op!!!!
Hoe kan ik dat verkomen???

Alvast bedankt
Ad
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

28-10-2007 17:08

gewoon minder lag drogen ? :D
Mvg, Janieck
ad havermans
Berichten: 7
Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
Locatie: oud-vossemeer
Contacteer:

28-10-2007 17:10

janieck spithoff schreef:gewoon minder lag drogen ? :D


Maar dan worden ze niet zo hard!!!
Gebruikersavatar
janieck spithoff
Berichten: 1295
Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
Locatie: leeuwarden
Contacteer:

28-10-2007 17:12

ik leg ze altijd op een doek en dan op kippengaas, zo drogen ze aanzienlijk sneller! :wink:
Mvg, Janieck
Freek Swaans

28-10-2007 18:15

1 dag drogen is voldoende, dan invriezen en zodra je gaat vissen een uurtje of 2 laten ontdooien.
Ik weet haast zeker dat ze dan ook hard zijn en niet beschimmelen.
Jan Peter Teerling

28-10-2007 18:24

Je mix aanpassen zodat je geen 4 dagen hoeft te drogen.

Desnoods paar procent eialbumine of redcell aan je mix toevoegen.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

28-10-2007 21:43

Goed schoon gereedschap en materiaal gebruiken, dus na elke keer bollen rollen de hele bende goed afwassen en droog opruimen.
Ik draai bollen met vismeel, trouvit, trassi en het liefst ook nog wat mosselsaus erin, het vochtdeel bestaat voor 60% uit eieren en als er iets wel wil schimmelen is dit het wel.. Droog mijn bollen op zolder in open (schone) champignonkistjes en na een week zijn ze knalhard en schimmelen niet!

Schoner werken helpt beter dan schimmelgevoelige producten als redcell of andere hoogwaardige eiwitderivaten toevoegen.
Wanneer je dan toch wat wil toevoegen, neem dan liever 3% zout.
Groet'n Henk..

still growing Old.
matthijs den Dunnen
Berichten: 996
Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
Locatie: Hoog-blokland

29-10-2007 22:12

gewoon schimmelen die zooi

dan kun je pas vangen 8) :wink:
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

30-10-2007 08:38

Zei je nou rollen bollen Henk? 8)
Gebruikersavatar
Cor Nannings
Berichten: 1248
Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
Locatie: Hoorn

30-10-2007 20:30

Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk? 8)


Dat moet idd met goed schoon gereedschap! :P
En idd na elke keer goed afwassen en droog opbergen! :D
Anders word het idd een bende! :lol:
CN :wink:
Unicorn Carp Fisching
ad havermans
Berichten: 7
Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
Locatie: oud-vossemeer
Contacteer:

31-10-2007 13:26

Cor Nannings schreef:
Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk? 8)


Dat moet idd met goed schoon gereedschap! :P
En idd na elke keer goed afwassen en droog opbergen! :D
Anders word het idd een bende! :lol:
CN :wink:


Ik maak het inderdaad altijd schoon.
Als ik klaar ben, en als ik begin
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-11-2007 22:09

Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk? 8)


Neen Rick, wel eens gehoord van 'risicogroepen'?? :D

Okay Ad, je maakt de boel goed schoon.
Dan zou het aan de ingekochte ingrediënten moeten liggen, probeer na te gaan hoe oud de grondstoffen zijn.
Koop je in de hengelsportzaak dan kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je met oude meuk werkt, de schimmel is al in ruime mate aanwezig voordat je er ook maar 1 eitje intikt.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Lukas den Admirant
Berichten: 521
Lid geworden op: 21-11-2006 20:04
Locatie: Hoogeveen

01-11-2007 22:50

Henk ter Maat schreef:
Rick Boerboom schreef:Zei je nou rollen bollen Henk? 8)


Neen Rick, wel eens gehoord van 'risicogroepen'?? :D

Okay Ad, je maakt de boel goed schoon.
Dan zou het aan de ingekochte ingrediënten moeten liggen, probeer na te gaan hoe oud de grondstoffen zijn.
Koop je in de hengelsportzaak dan kun je er gevoeglijk vanuit gaan dat je met oude meuk werkt, de schimmel is al in ruime mate aanwezig voordat je er ook maar 1 eitje intikt.


Je moet wel weten wat er mee gebeurt inderdaad.
Maar er zijn ook winkels die het gelijk insealen of ingeseald kopen. Of de hele voorraad wekelijks kwijt raken. Hier kun je gerust terecht hoor.

Oppassen inderdaad voor winkels die 500 kilo per ingredient kopen en het in bakken laten liggen en het per 10 kilo insealen, maar dit gebeurt echt niet in elke hengelsport zaak hoor :P :P
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

01-11-2007 22:59

Er zijn echter ook hengelsportzaken waar het personeel de zakken van vorig jaar moeten ompakken in nieuwe omdat de boel aan elkaar begint te plakken in de schappen. 8) :(
Groet'n Henk..

still growing Old.
ad havermans
Berichten: 7
Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
Locatie: oud-vossemeer
Contacteer:

03-11-2007 21:17

Henk ter Maat schreef:Er zijn echter ook hengelsportzaken waar het personeel de zakken van vorig jaar moeten ompakken in nieuwe omdat de boel aan elkaar begint te plakken in de schappen. 8) :(

Waar kopen jullie je ingredienten dan??
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-11-2007 21:25

Ad,
bij een molen,
Welkoop, Webwinkels en dergelijke.
Groet'n Henk..

still growing Old.
ad havermans
Berichten: 7
Lid geworden op: 26-10-2007 17:07
Locatie: oud-vossemeer
Contacteer:

04-11-2007 12:50

Henk ter Maat schreef:Ad,
bij een molen,
Welkoop, Webwinkels en dergelijke.

Weet iemand een paar goede webwinkels???
:-?
Jan Peter Teerling

04-11-2007 14:50

Ad ik persoonlijk vind 4 dagen drogen voordat je de gewenste hardheid behaald erg lang.Dat doe ik alleen als ik ze steenhard wil hebben ivm dwergmeerval.

Waar droog je je boilie's?De luchtvochtigheid van de droogruimte is ook belangrijk,dus niet in een vochtige schuur drogen.Een zwenkventilator in je droogruimte zetten werkt ook prima,echter niet direct op je boilie's richten.
Plaats reactie