Hoe boilies koken?


Plaats reactie
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

17-01-2003 21:01

Ik ben van plan binnekort zelf boilies te maken. Maar waarmee/hoe moet ik ze koken. Met een friteuse, gewoon op t vuur,.. . Hoe doen jullie dit.
alvast thx
gr lode
Feddrik Cruiming
Berichten: 37
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

17-01-2003 21:57

Hey

Zelf gebruik ik als het mogelijk is een friteuse, maar met een pan op het vuur wil het ook.
Een voordeel van de friteuse is dat de tempratuur nagenoeg gelijk blijft.
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

20-01-2003 08:33

Nog meer voordelen zijn:

Je hoeft je boilies niet persé in de keuken te koken.

Er zit een mandje in waar je de ballen supersnel mee uit kunt halen.

Er zit een deksel op die warmte- en vochtverlies beperkt.

Groeten,

Mark
Arjen Lans

20-01-2003 11:02

Ikzelf gebruik een mega stoompan die ik voor 35 gulden bij een Toko heb gekocht. Werkt reuze handig. Voordeel is ook dat er meer voedingsstoffen en vitamines in je boilies achter blijven.
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

20-01-2003 15:54

ik gebruik een gewone pan en haal mijn boilies eruit met een zeef, maar ik zit er toch over te denken om toch een frituurpan te kopen, omdat je hier de door mark genoemde voordelen mee hebt, je de temperatuur kunt regelen en je er meer boilies mee kunt koken dan mijn normale pan.

mvgr Richard
Jeroen Leuven

20-01-2003 16:43

Arjen,

Hoe lang laat jij ze dan stomen?

Gr.
Lode Hermans
Berichten: 415
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

21-01-2003 20:37

En gebruiken jullie dan ook een waterkoker om zo het verdampte water bij te vullen
gr lode
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

22-01-2003 09:29

Zou kunnen maar ik doe het niet. Als ik water heb bijgevuld en moet wachten tot het kookt ga ik weer dikke worsten rollen voor in de spuit.

Groeten,

Mark
Henrie de Vogel
Berichten: 212
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Gouda

22-01-2003 10:55

Ik gebruik wel de waterkoker. Dat gaat een stuk sneller. Wel hangt het af van de volgorde die je aanhoudt tijdens het boiliemaakprocedee. Ik maak van te voren alle worsten en die bewaar ik in plasticfolie. Dan kan ik achter elkaar doorgaan met de boilietafel en koken.

gr.

Henrie
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

26-01-2003 18:36

Een tip is misschien een rijststomer. Deze zijn bij blokker te koop. Daarmee kan je met relatief weinig water je boilies koken of beter nog stomen. ik dacht dat die dingen rond de 20 euro kosten. (ook makkelijk schoonmaken vanwege een verwijderbare kookkom - deksel)
Arnold Haandrik

26-01-2003 18:38

Marcel,
hoe lang stoom jij ze dan?
zijn hier uberhaupt richtlijnen voor?


met vragenstellende groet,
Harald.
Marcel van Balkom
Berichten: 21
Lid geworden op: 31-07-2002 02:00
Locatie: Hank
Contacteer:

26-01-2003 19:04

Harald

Dat hangt af van het aantal mm's. en het aantal dat je in 1 keer gaat stomen. Ook de ingrediënten maakt verschil. 20mm duurt ongeveer een minuut of 10. Meestal knijp ik er 1 kapot, aan de kern kan je zien of ze goed zijn. De kleur moet egaal zijn de kern mag niet donkerder zijn.

mvg
mvb

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Marcel van Balkom op 2003-01-26 19:04 ]</font>
Robbert Spuijbroek
Berichten: 1328
Lid geworden op: 04-08-2002 02:00

26-01-2003 21:15

Op 2003-01-20 15:54, schreef richard van der vliet:
ik gebruik een gewone pan en haal mijn boilies eruit met een zeef, maar ik zit er toch over te denken om toch een frituurpan te kopen, omdat je hier de door mark genoemde voordelen mee hebt, je de temperatuur kunt regelen en je er meer boilies mee kunt koken dan mijn normale pan.

mvgr Richard



Als je pan groot genoeg is, kunnen er veel boilies tegelijk in... Als je een kleine friteuse hebt, kunnen er weinig boilies in.... Ligt dus aan de grootte.

mvg
Robbert
Plaats reactie