Pinda's uit de supermarkt


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Davy Meulenberg
Berichten: 628
Lid geworden op: 06-06-2007 13:33

16-08-2007 15:52

Op het water waar ik vrij vaak vis, zaten jongens aan de overkant van ons die in 6 dagen en nachten 65 karpers wisten te landen, dus een vriend van mij ging informatie halen, ze lagen op een groot eiland te vissen met pinda's (zonder vlies) uit de supermarkt.(indische supermarkt ofzo?)
Maar zij deden ze niet weken of koken, maar gewoon in een emmer en daarbij kokend water toevoegen en zo een half uurtje laten staan.
Ze vissen zo al een aantal jaar.

Is dit wel goed???
Of zitten er in die pinda's geen blauwzuur, omdat ze voor menselijke consumptie bedoeld zijn?
Wil namelijk ook dezelfde pinda's halen, maar wil wel even weten hoe het nu zit.

En wat kosten pinda's normaal ongeveer??
Daar heb je 12.50 kilo voor 18 euro.
Thijs van Dijck
Berichten: 51
Lid geworden op: 20-08-2005 13:02

16-08-2007 16:06

Wie wat zoekt vind wat?

PINDA’S

* Pinda's dienen minimaal 1 uur gekookt worden i.v.m. blauwzuur
* Pinda's dienen voor geweekt te worden, ik prefereer 48 uur
* Pinda's dus nooit ongekookt/ongeweekt gebruiken
* Gebruik verse pinda's. Pinda's die beschimmelt zijn moet je dumpen
* Pinda's kunnen na het vissen gewoon ingevroren worden
* Gebruik bij instant sessies Arachide of peanut oil van Carpcollector, dit is zeker een meerwaarde in de zomer
* Het hele jaar door te bevissen
* Pinda's zetten uit, dus na de kook zet ik ze meestal nog een halve dag weg.
* Pinda's zijn ideaal in combinatie met attractoren zoals knoflook, kerrie, paprika kruiden
* Let op met voeren, grote hoeveelheden pinda's kunnen schadelijk zijn
* Grote vliespinda's krijgen bij mij de voorkeur
* Pinda’s inzetten op wateren waar er nooit mee gevist wordt kan heel goed, maar een opstart tijd is aan te bevelen
* Pinda’s gaan per 25 kilo voor de prijs van 40 euro
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

16-08-2007 16:25

Thijs die vraag die Davy stelt is wel een goede, en heeft een ander antwoord nodig, dit omdat die zelf al weet wat er normaal mee moet gebeuren.

Ik vraag mij namelijk nu af zijn die gasten die er zaten wel goed wijs...
Hoop dat die pinda's zo zijn voorbewerkt dat ze wel goed zijn voor de vis.

Davy goede vraag mischien dat je er snel antwoord op krijgt, ik zeg gewoon normaale methode aanhouden.
En als je die gasten nog een keer ziet vissen ze voor gek verklaren..
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Davy Meulenberg
Berichten: 628
Lid geworden op: 06-06-2007 13:33

16-08-2007 16:42

Ja dat dacht ik dus ook al, maar ze schijnen zo al een aantal jaren te vissen en vangen elke plas zowat leeg ermee (volgens me schoonvader, die kent ze).

Maarja ik wacht even wat reacties af, en anders doe ik ze gewoon weken en koken.

Toch bedankt
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

16-08-2007 17:50

Die niet uit te roeien meldingen van blauwzuur in de pinda's toch.
Er zit iets anders in wat schadelijk KAN zijn: Aflatoxine.
Dat is toch echt iets anders dan blauwzuur.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

16-08-2007 19:28

Terecht KAN zijn. Dan gaat het namelijk om matig bewaarde pinda's waar de stof zich ontwikkeld met de schimmels. Verse pinda's uit de supermarkt is geen probleem. Een oude voorraad pinda's kun je beter wegkieperen.

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
Davy Meulenberg
Berichten: 628
Lid geworden op: 06-06-2007 13:33

16-08-2007 21:52

Dus de pinda's uitde supermarkt bevatten geen blauwzuur en/of Aflatoxine???

Dus kokend water over de pinda's en halfuur laten staan is voldoende?
Of toch voor de zekerheid, weken en koken?
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

17-08-2007 12:33

Davy dus is lezen lastiger dan je denkt, blauwzuur nee, aflatoxine met vrij grote zekerheid nee omdat ze onder controle HOREN te staan.
Kokend water er over is niet voldoende.
Rauwe dus ongebrande pinda's altijd weken en koken net als ieder partikel.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

17-08-2007 12:53

En Douwe voor de zekerheid die gebrande pinda's wat kun je daarmee uitspoken ? behalve opeten en dus gebruiken voor vissen ?
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

17-08-2007 13:14

Zou ik karper zijn dan nam ik liever de gebrande versie, vandaar dat ik gebrande pinda's niet aan de karper voer.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

17-08-2007 15:58

Goed dat je geen karper bent Douwe,
Aflatoxine is stabiel en hittebestendig..

Wettelijke norm

De schimmelgifstof aflatoxine is stabiel, hittebestendig en zeer kankerverwekkend. Voor deze schimmelgifstof wordt een wettelijke norm gehanteerd: de zogenaamde ‘Tolerable Daily Intake’ (TDI), de veilig toegestane dagelijkse hoeveelheid: 1 nanogram per kilogram lichaamsgewicht per dag (CA 2001). De normen voor melk (M1) zijn 0.05 microgram per kilo. Voor andere producten (noten, gedroogd fruit, granen en hiervan afgeleide producten) geldt een maximum van 2 microgram per kilo voor B1 en 4 microgram per kilo voor het totaal gehalte aflatoxine dat mag worden aangetroffen (B1+B2+G1+G2). Voor producten voor zuigelingen en peuters is onlangs een norm van 0.025-0,05 nanogram per kilogram lichaamsgewicht voorgesteld. De controle op deze maximale gehaltes aflatoxine is zeer streng.

http://64.233.183.104/search?q=cache:TG ... =firefox-a
Groet'n Henk..

still growing Old.
Plaats reactie