Ei-albumine


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lennart Sprenger
Berichten: 187
Lid geworden op: 10-10-2003 02:00
Locatie: leusden

03-08-2007 19:48

Hallo. Ik wil mijn bollen wat harder maken en heb daarom besloten om 10% ei-albumine in mijn mix te verwerken. Nu heb ik alleen een vraag met betrekking tot dit product. Is het zo dat ei-albumine ook een vervanger is van eieren? Met andere worden. Is het nog nodig/verstandig om eieren te gebruiken in de mix of ik water een betere optie.

Ik hoor graag van u :)
Met deze verslaving wordt ik wel ouder dan 50!
Gebruikersavatar
Lennart Sprenger
Berichten: 187
Lid geworden op: 10-10-2003 02:00
Locatie: leusden

03-08-2007 20:59

Iemand..... :roll:
Met deze verslaving wordt ik wel ouder dan 50!
Gebruikersavatar
Lennart Sprenger
Berichten: 187
Lid geworden op: 10-10-2003 02:00
Locatie: leusden

04-08-2007 13:53

niemand.. :-?
Met deze verslaving wordt ik wel ouder dan 50!
Gebruikersavatar
Jeroen Huigen
Berichten: 393
Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )

07-08-2007 20:50

ei-albumine is gemaakt van het wit van een ei en dat hard wel goed uit . Ik denk zelf dat je het wel in plaats van eieren kunt gebruiken , maar zeker weten doe ik het niet . Ik denk dat je het gewoon eens met een klein beetje mix moet gaan proberen en dan maar zien .
Camille Nieuwenhuizen

07-08-2007 23:48

ik ben net klaar met het maken van mij boilies.
ik heb ook voor eerst ei-albumine gebruikt maar ik heb nog steeds hetzeflde aantal eieren gebruikt, ze liggen nu te drogen in de schuur.
ik zal morgen nog even posten of ze goed zijn geworden.
Gebruikersavatar
Chiel Haverkotte
Berichten: 45
Lid geworden op: 21-05-2007 21:53
Locatie: Slagharen

08-08-2007 19:40

Egg ulbamine is wel degelijk te gebruiken in een mix zonder eieren!

Voor een mix met eieren zou ik niet veel hoger gaan dan 5%
Voor een mix waar je water wil gebruiken in plaats van eieren moet je rond de 15% zitten...

Hangt naturlijk wel van je mix af...
Houd er ook rekening mee dat als je een mix aan wil maken met water dat je mix een andere binding aanneemt dan eiren (kneedbaarheid van je deeg) als je er eenmaal bolletjes van gemaakt hebt zullen ze wel uitharden door de egg ulbamine!
Het is wel eens wat anders natuurlijk een bol met veel minder eiwitten!

(dresuurtip :wink: )
Fishing is Life, The rest just Details!!!
Camille Nieuwenhuizen

08-08-2007 20:46

ik heb 5% ei-albumine gebruikt in mijn mix, en ze zijn nu goed uitgehard.
ik mijn mix heb ik nog wel gewoon eieren gebruikt.
Piet jansen
Berichten: 31
Lid geworden op: 27-05-2007 10:55

08-08-2007 22:02

Egg Albumine kun je gebruiken ipv eieren
alleen moet je wel de juiste verhouding zien te vinden in je mix
te veel erin en je hebt kans dat je mix dichtslaat en dus niet effectief genoeg je ingredienten en flavour meer uit zal laten lekken
Gebruikersavatar
Lennart Sprenger
Berichten: 187
Lid geworden op: 10-10-2003 02:00
Locatie: leusden

08-08-2007 22:34

Dat is goed om te horen. Ik heb zelf een mix samengesteld waarin ik 5% ei albumine in heb zitten. Ik ga het zonder eitjes proberen. Hartelijk dank voor de reacties! :D
Met deze verslaving wordt ik wel ouder dan 50!
Plaats reactie