diepvriesboilies meenemen !!???!


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Diego van den Hurk
Berichten: 187
Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
Locatie: Lommel (België)

19-07-2007 11:50

Hoi iedereen.
Ik heb een vraagje waar ik eigenlijk best snel antwoord ôp nodig heb.
Ik ga namelijk vanaf morgen een week vissen.
Ik wil dan mijn diepvriesboilies meeneme, maarhoe kan ik dat het beste doen??
Ik heb wel eens gezien in eeen emmer suiker of zout mr gaat dit ook werkelijk??

Bvd diego
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Robert van Strien
Berichten: 53
Lid geworden op: 16-09-2005 12:42

19-07-2007 12:00

Ja, gaat goed met suiker of zout.
Verder heb je boilie droogzakken , lekker door laten luchten dan kan je de boilies lang genoeg goed bewaren.
beter 1 twintiger op de kant dan 3 dertigers in de sloot.
Gebruikersavatar
Bas Berendsen
Berichten: 76
Lid geworden op: 08-05-2007 13:37
Locatie: Doetinchem

19-07-2007 12:03

meteen beginnen met drogen, gewoon tijdens je sessie in de boomhangen en laten drogen. volgende keer, 2 dagen laten drogen, opnieuw invriezen en dan weer laten drogen. als ze dan goed droog zijn, zijn ze goed hard en kan je ze zo 2 maanden goedhouden.

suc6, suiker en zout zijn een goede eventuele oplossing. niet te veel zout,....
Iedere vangst mag gewaardeerd worden!
Gebruikersavatar
Diego van den Hurk
Berichten: 187
Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
Locatie: Lommel (België)

19-07-2007 12:14

nog 1 vraagje dan :p
mag dit gewoon "keuken" zout zijn of??
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Robert van Strien
Berichten: 53
Lid geworden op: 16-09-2005 12:42

19-07-2007 14:30

gewoon goedkoop zout kopen
beter 1 twintiger op de kant dan 3 dertigers in de sloot.
Gebruikersavatar
Kevinskie de Boer
Berichten: 542
Lid geworden op: 12-02-2005 17:34

19-07-2007 18:24

Doordat je je boilies in zout bewaard, komt er waarschijnlijk een kleine hoeveelheid zout aan/op je boilies te zitten, en naar mijn weten is dit slecht voor de karper, kan dat dan geen kwaad ? :-?

Kevin.
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat 8)
Mietje Wolf
Berichten: 273
Lid geworden op: 03-05-2007 16:12

19-07-2007 18:54

geen verstand van maar kan toch ook in een emmer met rijst? heb het wel eens meer gelezen.
gebruik even de zoek functie ;)
You know youve played warcraft too much when....

Your sitting next to a guy at the busstop waiting for a bus, and he stands up before the bus gets there, and you claim that hes map hacking
Gebruikersavatar
Luc Maessen
Berichten: 264
Lid geworden op: 12-07-2006 11:02
Locatie: Nieuwegein

19-07-2007 19:59

Kevinskie de Boer schreef:Doordat je je boilies in zout bewaard, komt er waarschijnlijk een kleine hoeveelheid zout aan/op je boilies te zitten, en naar mijn weten is dit slecht voor de karper, kan dat dan geen kwaad ? :-?

Kevin.


Waarom word er dan in sommige boilies ook zout verwerkt?
Remco Oudhuyzen
Berichten: 2162
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Hengelo

19-07-2007 20:52

zout aan de buitenkant maakt niets uit. het trekt er niet in..
en zout is wateroplosbaar dus onderwater is het er ook zo weer af..

Gr. Remko
Gebruikersavatar
Kevinskie de Boer
Berichten: 542
Lid geworden op: 12-02-2005 17:34

19-07-2007 21:49

Dat er zout in boilies word verwerkt is mij eerlijk gezegd niet bekend, maar aangezien er bij pinda,s ook word gewaarschuwd over het zout en dat dat slecht voor de vis is kreeg ik het idee dat het bewaren van boilies in zout ook weleens slecht zou wezen. De informatie over dat zout slecht is voor de vis heb ik ooit hier een opgevangen op het forum volgens mij, vandaar dat ik het toch even zeker wil weten, wil zelf namelijk ook mijn eigen boilies kneite-hard en houdbaar hebben, dus zie het wel zitten om het in zout te bewaren, dit heb ik eerder nooit gedaan omdat ik altijd gewoon een bepaalde hoeveelheid uit de vriezer meeneem en die aan de waterkant opmaak, echter zijn deze mij iets te zacht :-? Ik denk dat ik voor de suiker zou gaan, is nog een extra zoete toevoeging aan mijn al zoete boilies 8)

Kevin.
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat 8)
Gebruikersavatar
Yuri Monster
Berichten: 840
Lid geworden op: 22-05-2006 19:52
Locatie: papendrecht

20-07-2007 01:11

een snufje zout wordt wel degelijk gebruikt als smaak maker dit kan echt geen kwaad het pindaverhaal gaat niet om zout maar om blauwzuur wat vrijkomt bij het koken
Gebruikersavatar
Kevinskie de Boer
Berichten: 542
Lid geworden op: 12-02-2005 17:34

20-07-2007 12:21

Ja blauwzuur is mij bekent, het kan een misverstand van mijn kant geweest zijn maarja beter even zeker weten toch :roll: :wink: Bedankt in ieder geval.

Kevin.
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat 8)
William van Rooij 1982
Berichten: 97
Lid geworden op: 08-10-2005 11:06
Locatie: Velddriel GLD

20-07-2007 14:26

Ik deed er altijd suiker overheen als de bollen meer dan enkele dagen houdbaar moeten zijn. Komt een mooie siroop overheen na een enkele dag. Meerdere keren per dag de emmer met bollen omdraaien zodat alles goed kan uitharden. Ik deed ongeveer 1kg suiker op 5kg bollen.

Probeer het eens met een paar handen bollen 8)
Plaats reactie