Is dit een goed recept?


Ruud Hoeks.

08-01-2003 17:15

hello meedevissers,

ik las in het visblad nog een recept maark weet nie of ie wel goed genoeg is dit is ie

2 Delen tarwemeel of griesmeel
1 Deel soyameel

en wat zou ik eraan toe kunnen voegen?
en hoe kunnen boilies gaan schimmelen?
Martijn Schild

08-01-2003 17:26

je kan er van alles aan toevoegen:
Polenta (maïsmeel),
trouvit,
vismeel,
cédé,
en ga zo door...

Het is denk ik wel een aardige basis voor je mix.
Filip Oost
Berichten: 115
Lid geworden op: 10-11-2002 01:00

08-01-2003 18:19

Ruud,

alleen een "smaakmaker" erbij is voldoende. Vismeel of trouvit zou ik doen.Ik gebruik altijd trouvit(zijn ook vismelen).

Misschien vangt ie zelfs zo al?! Hij is in iedergeval anders dan de andere boilies.(Dressuur doorbrekend?) Moet je gewoon eens proberen. Ook zonder flavour o.i.d.

Alle zelfgemaakte boilies gaan op een gegeven moment schimmelen. Er zit nog vocht in wat dit bevorderd. Geen conserveringsmiddelen e.d..Gewoon invriezen na het drogen en dan blijven ze wel goed.

Succes,

Fokke
Luuk Dekker
Berichten: 10
Lid geworden op: 06-08-2002 02:00
Locatie: Leiden

08-01-2003 18:29

Zout helpt goed tegen schimmel. Inieder geval beter dan die conserveringsmiddelen die in veel fabrieksboilies zitten

Je kan er ook het volgende door hen doen:
vogelzaad (niet te veel,mix wordt te grof)
gemalenhennep (niet te veel, te veel olien)
koekjesmeel
robbinred
vele soorten vismeel

Of ga eens expirimenteren met de dingen die er in je moeders keuken staan.

Succes!
Ruud Hoeks.

08-01-2003 18:45

hartstikke bedank voor zon snelle reactie !!!
maar weet je nog een perfecte flavour of iets anders zoet wat niet duur is en makkelijk is aan te komen .
mijn vriend dacht aan een beetje bier erbij te doen alleen is dat wel goed???
Ruud Hoeks.

08-01-2003 18:45

en waar haal ik die melen het makkelijks
Ruud Hoeks.

08-01-2003 18:53

en moeten er eieren bij?
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

08-01-2003 19:04

Ruud, iets zoets? Wat dacht je van Stroop, suiker, honing, als je dat bij de bolies doet zou ik dat wel eerst mengen met het EI omdat EI al het droge meel aanmaakt, dus komt die zoete rommel ook overal. :smile:

Eieren hoeft niet persee, maar is wel zeer fijn bestandsdeel.

_________________
Denk goed denk hard maar denk vooral niet te veel.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-08 19:05 ]</font>
Gebruikersavatar
Dirk Sahner
Berichten: 258
Lid geworden op: 04-05-2002 02:00
Locatie: landgraaf

08-01-2003 19:20

Ruud

die mix i goed als basis maar gebreuk wel vet soya meel dat rolt gemakkelijker.
Ik heb met die mix al veel gevist en vis er nog mee en zoals Martijn al zei kan je het heel goed combineren met andere melen maar als je harde boilies wilt zal je een harder moeten toevoegen bv ei-albumine.
Ze schimmelen wel snel dus een beetje conserveren zal wel moeten zoveel dat je ze net gedroogt krijgt dan is het goed.
Voor de rest moet je maar wat uitproberen en dan lukt het wel.
Jeroen Grummel
Berichten: 424
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Emmen

08-01-2003 19:39

Goedemiddag,

Wat te denken van "lus's basis",

- 1 deel maismeel
- 1 deel griesmeel
- 1 deel sojabloem (vet)

Eventueel nog een smaakmaker aan toe voegen (1 deel).Denk hierbij aan bijv. koekjes-speculaas of een vismeel.

Per kg mix 10 eieren en eventuele geur/smaakstoffen.Wel eens naar die kleine potjes van baukje gekeken ??

MVG "GRUM"
Ruud Hoeks.

08-01-2003 20:24

mare wanneer moet je dat vloeibare er bij doen?? gewoon in de mix of wa?
Martijn Schild

08-01-2003 20:38

Maak eerst je mix, weeg het en dan weet je ong. het aantal eieren dat je nodig hebt (ik gebruik 10/12 eieren per kg mix).

Doe eerst eieren in een kom, dan de flavour erbij, pas daarna je mix er geleidelijk aan toevoegen en kneden maar. Rollen en koken natuurlijk ook nog. Je kan ook niet gekookt deeg om een boilie kneden, heb ik ook weleens beet op gehad :smile:.

Heb het snel beschreven, fouten voorbehouden.
john bisseling
Berichten: 48
Lid geworden op: 13-12-2002 01:00

08-01-2003 20:42

de flavour of andere vloeistoffen kun je het beste door de eieren heen doen dan vermengd dat zich het beste.

veel vis plezier
Gebruikersavatar
Dirk Sahner
Berichten: 258
Lid geworden op: 04-05-2002 02:00
Locatie: landgraaf

08-01-2003 23:17

Ruud

Je doet alle droge spullen bij elkaar (mix, kleurstof, smaakstof in poeder vorm etc)goed mixen
en je doet alle vloeistoffen bijelkaar weer goed mixen .
Dan voeg je beide bij elkaar en kneden maar.
succes
Johan Scheepers
Berichten: 474
Lid geworden op: 25-06-2002 02:00

08-01-2003 23:28

Ruud, ik zie dat je wat vragen/ problemen hebt met je bolies.


Kijk anders even op deze site,

<!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.karpervissersonline.nl/index2.html" target="_blank" class=bericht>http://www.karpervissersonline.nl/index2.html</a><!-- BBCode auto-link end -->


MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
Ruud Hoeks.

09-01-2003 12:42

iedereen bedankt ik geef mijn resultaat nog wel een keer
Ruud Hoeks.

09-01-2003 12:53

de laatste vraag hoeveel eieren moeten erbij??
Jeroen Leuven

09-01-2003 13:40

licht er aan hoeveel kilo je hebt.
ongeveer 10 eieren per kilo.

Gr.
Jeroen Leuven

09-01-2003 13:40

of moet het ligt zijn????????????/
Ruud Hoeks.

09-01-2003 20:41

wat bedoel je met ligt?
Jeroen Leuven

10-01-2003 09:53

Spelfoutje...

Gr.
Ray Schra
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00

10-01-2003 11:53

Je neem een aantal eieren, die breek je en doe je in een emmer of iets dergelijks. Daarna ga je mix toevoegen totdat je een goed deeg hebt.

Dus niet een lading eieren bij de mix indoen.
Gr. Raymon
Ruud Hoeks.

10-01-2003 12:56

Hoeveel dan 10?