Is dit een goed recept?
hello meedevissers,
ik las in het visblad nog een recept maark weet nie of ie wel goed genoeg is dit is ie
2 Delen tarwemeel of griesmeel
1 Deel soyameel
en wat zou ik eraan toe kunnen voegen?
en hoe kunnen boilies gaan schimmelen?
ik las in het visblad nog een recept maark weet nie of ie wel goed genoeg is dit is ie
2 Delen tarwemeel of griesmeel
1 Deel soyameel
en wat zou ik eraan toe kunnen voegen?
en hoe kunnen boilies gaan schimmelen?
je kan er van alles aan toevoegen:
Polenta (maïsmeel),
trouvit,
vismeel,
cédé,
en ga zo door...
Het is denk ik wel een aardige basis voor je mix.
Polenta (maïsmeel),
trouvit,
vismeel,
cédé,
en ga zo door...
Het is denk ik wel een aardige basis voor je mix.
-
- Berichten: 115
- Lid geworden op: 10-11-2002 01:00
Ruud,
alleen een "smaakmaker" erbij is voldoende. Vismeel of trouvit zou ik doen.Ik gebruik altijd trouvit(zijn ook vismelen).
Misschien vangt ie zelfs zo al?! Hij is in iedergeval anders dan de andere boilies.(Dressuur doorbrekend?) Moet je gewoon eens proberen. Ook zonder flavour o.i.d.
Alle zelfgemaakte boilies gaan op een gegeven moment schimmelen. Er zit nog vocht in wat dit bevorderd. Geen conserveringsmiddelen e.d..Gewoon invriezen na het drogen en dan blijven ze wel goed.
Succes,
Fokke
alleen een "smaakmaker" erbij is voldoende. Vismeel of trouvit zou ik doen.Ik gebruik altijd trouvit(zijn ook vismelen).
Misschien vangt ie zelfs zo al?! Hij is in iedergeval anders dan de andere boilies.(Dressuur doorbrekend?) Moet je gewoon eens proberen. Ook zonder flavour o.i.d.
Alle zelfgemaakte boilies gaan op een gegeven moment schimmelen. Er zit nog vocht in wat dit bevorderd. Geen conserveringsmiddelen e.d..Gewoon invriezen na het drogen en dan blijven ze wel goed.
Succes,
Fokke
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 06-08-2002 02:00
- Locatie: Leiden
Zout helpt goed tegen schimmel. Inieder geval beter dan die conserveringsmiddelen die in veel fabrieksboilies zitten
Je kan er ook het volgende door hen doen:
vogelzaad (niet te veel,mix wordt te grof)
gemalenhennep (niet te veel, te veel olien)
koekjesmeel
robbinred
vele soorten vismeel
Of ga eens expirimenteren met de dingen die er in je moeders keuken staan.
Succes!
Je kan er ook het volgende door hen doen:
vogelzaad (niet te veel,mix wordt te grof)
gemalenhennep (niet te veel, te veel olien)
koekjesmeel
robbinred
vele soorten vismeel
Of ga eens expirimenteren met de dingen die er in je moeders keuken staan.
Succes!
hartstikke bedank voor zon snelle reactie !!!
maar weet je nog een perfecte flavour of iets anders zoet wat niet duur is en makkelijk is aan te komen .
mijn vriend dacht aan een beetje bier erbij te doen alleen is dat wel goed???
maar weet je nog een perfecte flavour of iets anders zoet wat niet duur is en makkelijk is aan te komen .
mijn vriend dacht aan een beetje bier erbij te doen alleen is dat wel goed???
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Ruud, iets zoets? Wat dacht je van Stroop, suiker, honing, als je dat bij de bolies doet zou ik dat wel eerst mengen met het EI omdat EI al het droge meel aanmaakt, dus komt die zoete rommel ook overal.
Eieren hoeft niet persee, maar is wel zeer fijn bestandsdeel.
_________________
Denk goed denk hard maar denk vooral niet te veel.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-08 19:05 ]</font>
Eieren hoeft niet persee, maar is wel zeer fijn bestandsdeel.
_________________
Denk goed denk hard maar denk vooral niet te veel.
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Johan Scheepers op 2003-01-08 19:05 ]</font>
- Dirk Sahner
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 04-05-2002 02:00
- Locatie: landgraaf
Ruud
die mix i goed als basis maar gebreuk wel vet soya meel dat rolt gemakkelijker.
Ik heb met die mix al veel gevist en vis er nog mee en zoals Martijn al zei kan je het heel goed combineren met andere melen maar als je harde boilies wilt zal je een harder moeten toevoegen bv ei-albumine.
Ze schimmelen wel snel dus een beetje conserveren zal wel moeten zoveel dat je ze net gedroogt krijgt dan is het goed.
Voor de rest moet je maar wat uitproberen en dan lukt het wel.
die mix i goed als basis maar gebreuk wel vet soya meel dat rolt gemakkelijker.
Ik heb met die mix al veel gevist en vis er nog mee en zoals Martijn al zei kan je het heel goed combineren met andere melen maar als je harde boilies wilt zal je een harder moeten toevoegen bv ei-albumine.
Ze schimmelen wel snel dus een beetje conserveren zal wel moeten zoveel dat je ze net gedroogt krijgt dan is het goed.
Voor de rest moet je maar wat uitproberen en dan lukt het wel.
-
- Berichten: 424
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Emmen
Goedemiddag,
Wat te denken van "lus's basis",
- 1 deel maismeel
- 1 deel griesmeel
- 1 deel sojabloem (vet)
Eventueel nog een smaakmaker aan toe voegen (1 deel).Denk hierbij aan bijv. koekjes-speculaas of een vismeel.
Per kg mix 10 eieren en eventuele geur/smaakstoffen.Wel eens naar die kleine potjes van baukje gekeken ??
MVG "GRUM"
Wat te denken van "lus's basis",
- 1 deel maismeel
- 1 deel griesmeel
- 1 deel sojabloem (vet)
Eventueel nog een smaakmaker aan toe voegen (1 deel).Denk hierbij aan bijv. koekjes-speculaas of een vismeel.
Per kg mix 10 eieren en eventuele geur/smaakstoffen.Wel eens naar die kleine potjes van baukje gekeken ??
MVG "GRUM"
Maak eerst je mix, weeg het en dan weet je ong. het aantal eieren dat je nodig hebt (ik gebruik 10/12 eieren per kg mix).
Doe eerst eieren in een kom, dan de flavour erbij, pas daarna je mix er geleidelijk aan toevoegen en kneden maar. Rollen en koken natuurlijk ook nog. Je kan ook niet gekookt deeg om een boilie kneden, heb ik ook weleens beet op gehad .
Heb het snel beschreven, fouten voorbehouden.
Doe eerst eieren in een kom, dan de flavour erbij, pas daarna je mix er geleidelijk aan toevoegen en kneden maar. Rollen en koken natuurlijk ook nog. Je kan ook niet gekookt deeg om een boilie kneden, heb ik ook weleens beet op gehad .
Heb het snel beschreven, fouten voorbehouden.
-
- Berichten: 48
- Lid geworden op: 13-12-2002 01:00
de flavour of andere vloeistoffen kun je het beste door de eieren heen doen dan vermengd dat zich het beste.
veel vis plezier
veel vis plezier
- Dirk Sahner
- Berichten: 258
- Lid geworden op: 04-05-2002 02:00
- Locatie: landgraaf
Ruud
Je doet alle droge spullen bij elkaar (mix, kleurstof, smaakstof in poeder vorm etc)goed mixen
en je doet alle vloeistoffen bijelkaar weer goed mixen .
Dan voeg je beide bij elkaar en kneden maar.
succes
Je doet alle droge spullen bij elkaar (mix, kleurstof, smaakstof in poeder vorm etc)goed mixen
en je doet alle vloeistoffen bijelkaar weer goed mixen .
Dan voeg je beide bij elkaar en kneden maar.
succes
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Ruud, ik zie dat je wat vragen/ problemen hebt met je bolies.
Kijk anders even op deze site,
<!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.karpervissersonline.nl/index2.html" target="_blank" class=bericht>http://www.karpervissersonline.nl/index2.html</a><!-- BBCode auto-link end -->
MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->
Kijk anders even op deze site,
<!-- BBCode auto-link start --><a href="http://www.karpervissersonline.nl/index2.html" target="_blank" class=bericht>http://www.karpervissersonline.nl/index2.html</a><!-- BBCode auto-link end -->
MVG <!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:J0H@N" class=bericht>J0H@N</a><!-- BBCode auto-mailto end -->