Calcium caseïnaat


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

21-06-2007 22:38

Hallo,

Ik heb een vraag..

Ik wil binnenkort een grote hoeveelheid boilies zelf draaien, maar ik wil er Calcium caseïnaat door mijn mix doen.
Het enigste wat ik hiervan weet is dat ; Calcium caseïnaat de in water oplosbare vorm van caseïne is. Ideaal als je je boilies eerder veerkracht dan hard wil maken. Het bevat 90% eiwitten.
Wat de voor- en nadelen zijn van dit ingrediënt.
Wie weet of het nog meer belangrijke eigenschappen heeft?
Heeft iemand hier ervaring mee?


Ik hoor het graag!

Ensar
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

23-06-2007 18:02

Als je zelf geeneens weet wat het is en doet in een mix waarom wil je het er dan in doen...? Beetje vaag.
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

23-06-2007 20:12

Hij vraagt wat de werking is niet of ie er zelf wat van weet. hij doet het toch nog niet in zijn mix hij informeerd toch eerst. dus hij is goed bezig. jij weet er zelf ook weinig van denk ik anders had je het wel uitgelegt dus tsja waarom post je dan? oh ja vergeet bijna uitleg te geven

dit kan ik ervan vinden heb het zelf nog nooit gebruikt ik hoop dat je er wat aan hebt

Calcium caseinaat: heeft een hoger eiwitgehalte dan caseïne en ongeveer hetzelfde aminozuurpatroon. Het is een betere binder dan caseïne, maar wordt minder hard na afkoeling. De boliemix is goed te verwerken en de boilies harden goed uit.Maakt het aas wel lichter. Gebruik maximaal 10-20%.
vr gr peter
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

23-06-2007 20:29

Haha, zeker bij de lessen 'begrijpend lezen' gespijbeld, groot gelijk hoor heb je inderdaad nergens voor nodig... :-?

Als je nou eens goed had gelezen had je geweten dat hij al een groot deel van de werking weet, snapte alleen niet waarom hij zo'n duur ingrediënt wil gebruiken daar het weinig toevoegt aan een mix.

Maarja, sommige denken 'dressuurdoorbrekend' bezig te zijn en laten andere graag al het werk voor ze opknappen...
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

23-06-2007 21:11

HHAH dat zeg jij!!

Je zegt toch duidelijk :Als je zelf geeneens weet wat het is!!!!!!!!!!!!

opletten dus want hij zegt inderdaad al wat kenmerken. Dus of jij of ik ben gek!! HAAHAH
vr gr peter
Niels Hofman
Berichten: 697
Lid geworden op: 15-05-2002 02:00
Locatie: Nederland

24-06-2007 16:48

Inderdaad heb je weer gelijk; je bent gek.

Ensar succes met Google.
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

25-06-2007 20:31

Ik kan er af en toe niet tegen dat mensen té kritisch zijn, ik kom hier om mn vragen te kunnen stellen en mensen reageren er een beetje vaag op - misschien ligt het aan mij - maar ik probeer dan een goede antwoord te geven.

Mvg,

Ensar
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

25-06-2007 20:44

Dat ben ik dus helemaal met je eens vandaar mijn reactie. Men kan toch gewoon antwoord geven. En als men het antwoord niet weet waarom dan zo'n domme reactie posten. ik kan me daar ook aan irriteren. als jij dat spul wil gebruiken dan is dat helemaal aan jou. dan hoeft een ander niet weten waarom waarvoor of hoezo want dan had je dat wel gevraagt of zie ik dat verkeerd. Ik heb geprobeerd wat voor je te zoeken en je op weg te helpen. alle kleine beetjes helpen dacht ik zo. nou ja weet ook niet waarom mensen zo moeten reageren. toch succes verder ensar! :wink:
vr gr peter
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

25-06-2007 21:03

Ik ben het totaal met je eens!
En nog bedankt man voor je info over calcium caseinaat:)
Darko Zupanic
Berichten: 48
Lid geworden op: 04-09-2005 21:30
Locatie: Doesburg
Contacteer:

25-06-2007 21:48

Calcium caseïnaat

Bron van melkeiwitten. Dat is gemodificeerd caseïne.
Eiwitkoncentraat van goede kwaliteit.
Lost goed op in het water.

Per 100 gram:

Eiwit, 90.3% (aminozuren 55.4%);
Vet, 1%;
Koolhydraten, 0.2%;
Vezels, 0%;
NEB, nettoeiwitbenutting = 75%;
Vitamine A = 0;
Vitamine B1 = 0.25mg
Vitamine B2 = 0.5mg
Vitamine B1 = 0.3mg

Uitharding: Redelijk;
Rollen: Goed;
Binding: Matig;
Verteerbaarheid: Goed;
Instant-reactie: Redelijk;
Specifiek gewicht: Licht;
Maximaal te gebruiken: tot 10%.

Groeten,

dARKO
Een medicijn die de gezondheid bevorderd is veel meer waard dan een medicijn die de ziekte moet genezen.
Gebruikersavatar
Peter kuipers
Berichten: 1254
Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
Locatie: Dokkum

25-06-2007 22:14

kijk dat is informatie!!
vr gr peter
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

25-06-2007 22:34

Aan zulk soort gemotiveerde collegakarpervissers heb ik veel aan!
:lol: hartstikkebedankt :D
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-06-2007 22:42

1. Wat zijn eiwitten?
Eiwitten zijn de bouw- en herstelstoffen voor ons lichaam. De chemische samenstelling komt neer op een ingewikkelde aaneenschakeling van aminozuren in een vast patroon, genaamd een keten. Deze keten wordt door het lichaam opgesplitst in de benodigde aminozuren. De aminozuren zijn nu klaar voor transport of opslag. Eiwitten zijn op te splitsen in twee soorten, namelijk:

* Plantaardige eiwitten.
* Dierlijke eiwitten.

Eiwitconcentraties zijn er in soorten. Om te beginnen het goedkoopste en minst zuivere concentraat; caseïne.

2. Wat is caseïne eiwit?
Op dit moment is ongeveer 90% van de verkrijgbare Eiwit / Amino produkten gemaakt uit Calsium Caseïnenaat. Dit concentraat wordt redelijk goed door het lichaam opgenomen en is vooral goedkoop. Het opname vermogen van dit concentraat ligt tussen de 40 en 60 %. Reëel gezegd gooit u van elke dosis 40-60 % weg. Er is niets aan de hand indien u voldoende opneemt om het verlies te compenseren. Maar teveel inname heeft een verstoring van het spijsvertering stelsel tot gevolg. Een goed Calcium Casienaat bestaat uit melkeiwitten, er zijn meestal geen andere dierlijke toevoegingen gedaan. Normaal kan dit produkt gemakkelijk 90 % zuiver worden geleverd. Indien er een concentraat is met 80 of 85 % is het aan te raden om na te denken over de aanschaf. Een kleine rekensom :

Produkt 85 % zuiver. Opname 60 % maximaal. Je neemt 100 gram. Van de 100 gram is 85% opneembaar, 15 % is onbekend (meestal zout e.d.). Totaal 85 gram. Over de 85 gram brengt men het maximale opname percentage van 60 %. Dit word dan in totaal slechts 51 gram. Je ziet dat maar de helft van je inname mogelijk effectief is.

Toch adviseer ik een ieder altijd eerst met een calcium caseinaat te beginnen. Waarom ? Simpel : het lichaam is onbekend met de inname van zuivere eiwitten en moet daarmee leren omgaan. Eerst moet het lichaam leren herkennen en splitsen. De juiste enzymen moeten in stelling gebracht worden en het verteringsproces moet worden geoptimaliseert. Dit neemt tijd in beslag. Deze tijd kan tussen de 3 en 6 maanden liggen.

3. Wat is albumine of ei eiwit?
Dit is van betere kwaliteit. en daarom de volgende logische stap na het calcium caseinaat gebruik. Het opname vermogen hierbij is tussen de 50 - 75 %. Door de amino structuur is er sprake van een hoogwaardiger eiwitmolekuul. Het rendement van de opname is duidelijk hoger maar het is weer iets duurder.

4. Wat is wei of whey eiwit?
Dit is het best mogelijke eiwit. Door de zuiverheid en de aminosamenstelling ligt de opname tussen de 70 en 85 %. Dit is relatief hoog als men in beschouwing neemt dat veel eiwit kapot gemaakt wordt in de maag en darmen. Een wei-eiwit is weer iets duurder. Let bij het kopen op de zuiverheidsgraad van de wei. Wei eiwit (of zoals de Amerikanen het noemen Whey) kan ook verrijkt Calcium caseinaat zijn. Al meerdere malen ben ik produkten tegen gekomen waarbij men met de term Whey ge woon gehydroliseert en voorverteert (is door enzymen bewerkt) calcium caseinaat bedoelde. Echter is dit produkt niet gelijkwaardig aan echte wei en zal ook nooit zo goed worden opgenomen.

4a. Wat zijn Ion Exchange Whey Amino Acids?
De allerbeste zijn Ion Exchange Whey Amino Acids die een opname vermogen hebben van tussen de 80 en 95 %. Door de speciale bewerking van de aminozuren is het passeren van de maag / darm bariere snel en gaat er heel weinig effectief produkt verloren.

5. Welke eiwitten moet ik eten?
De mens is een omnivoor. Dat wil zeggen: hij eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel en krijgt dus beide eiwitsoorten binnen. Echter is het eiwit dat voortkomt uit plantaardig voedsel meestal niet compleet genoeg om alle essentieële aminozuren te leveren. Om deze reden zal een vegetariër of veganist als bodybuilder bijna niet dezelfde prestaties kunnen neerzetten als iemand die geen vegetariër of veganist is. Vegetariërs en veganisten moeten dus verschillende groenten, granen en andere plantaardige bronnen combineren om een bruikbaar scala aan aminozuren binnen te krijgen waardoor spierherstel -en groei mogelijk wordt. Als je echter verzekerd wil zijn van voldoende bruikbaar eiwit dan is het effectiever om de 2 met elkaar te combineren, of tenminste voldoende verscheidenheid te verzekeren.

6. Hoe word eiwit opgenomen?
Een eiwit / aminozuur wordt in de cel opgenomen door de celwand. Dit gaat niet zomaar. Het eiwit / aminozuur moet begeleid worden door een aantal stoffen die de opname voorbereiden. Dit kunnen vitaminen / mineralen zijn maar ook andere aminozuren of koolhydraten. Elk eiwit / aminozuur heeft een andere werking en andere werkingsplaats. Hierdoor heeft elk eiwit / aminozuur een andere opname wijze in het lichaam en is kennis van de zogenaamde opname begeleiders heel belangrijk voor een werkend advies (voorbeeld : L-Triptophaan wordt het beste voor het slapen gaan begeleid van een vruchtensap of primair koolhydraat houdende drank opgenomen). :wink:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

25-06-2007 22:59

bron? :D
http://www.dutchbodybuilders.nl o.i.d.? :D haha
Toch leerzaam, bedankt!

Mvg,

Ensar
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

25-06-2007 23:07

Wat is het leerzame,
waarschijnlijk dat gemodificeerde, geraffineerde geconcentreerde producten door hun eenzijdigheid relatief minder goed opgenomen worden.. :o
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

25-06-2007 23:11

HAHA juistem!
Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

26-06-2007 20:03

Het waarom gebruiken blijf ik toch een goed argument vinden. Heel veel mensen gebruiken ingredienten omdat een ander het ook gebruikt of omdat het goedkoop is, tegenwoordig is wateroplosbaar ook in :D

Ben wel benieuwd waarom mensen dit product gebruiken? en waarom zoveel andere ingredienten?

Waarom kiest je tarwemeel i.p.v. maismeel en anders om. Hardheid en binding de belangrijkste aspecten?

Graag zou ik van jullie willen weten welke eigenschappen jullie het belangrijkst vinden om bepaalde producten te gebruiken?

Kan eventueel ook in andere discussie.

Om zelf ook even een opzetje te geven. Vismeel dit wordt veel gebruikt omdat dit volgens de viskwekerijen goede eigenschappen heeft. Welke eigenschappen? dat een vis snel groeit. Dit zegt niks over of hij dit het meest waardeerd, oud mee wordt, meer van eet, etc etc. Wint een boilie met een optimale voedingswaarde m.b.t. groei, het van een boilie met mindere voedingswaarde maar meer atractors? Bij mij en meerdere mensen speelt de prijs van een boilie toch ook een vrij belangrijke rol. Ik kan voor 10euro de kilo een hele goede en super atractieve bol maken, maar daarmee zie ik me niet wekelijks 10-20kilo van in het water gooien. 3euro de kilo kan ik ook een kwa voedingswaarde goede bol maken waar ik wel royaal mee kan voeren wat is beter? Kijk als geld niks uitmaakt dan wordt de keuze anders.

Mvg Ulco,
Gebruikersavatar
Ensar Ozcelik
Berichten: 404
Lid geworden op: 07-05-2007 22:44
Locatie: Arnhem

04-07-2007 01:12

Hallo,

De 3 basisingredienten(=maismeel,sojabloem(vet)&griesmeel) gebruik ik standaart voor de vorm, rolbaarheid & structuur van de boilie en daar doe ik dan nog wat extra meelsoorten bij en dan kijk ik op boiliemixvalidator of het goed te draaien is, hardheid & instant reponse.

Ik vind zelf dat "wondermiddeltjes" amino's, betaïne, sweetner, noem maar op weinig effect heeft op mijn vangsten ik hou het liefst zo simpel. Ik vind het belangrijkste dat m'n boiliemix goed is qua voedingswaarde etc.
Flavours zijn wel belangrijker dan andere vloeibare ingrediënten, ik maak daarom ook altijd gebruik van flavours, zowel op alcoholbasis als op oliebasis ligt eraan in welk situatie.

Ik wil mij wel erin verdiepen, maar ik ben van plan om me er in 2008 volledig in te verdiepen omdat ik op dit moment beetje druk heb met andere dingen.


Mvg,

Ensar
Let righteousness cover the earth. Like the water cover the sea & lakes.
Plaats reactie