ik zie geen weg meer


Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 16:45

hoe moet in nou pinda's bereiden?

de pinda's staan nu 24 uur te weken en wil ze vanavond koken.

maar hoe lang ik lees overal wat anders

en ook las ik af en toeiets over water verversen ik snap er niks meer

van zelf vis ik vaak met hennep duivenvoer en tijgernoten

en wil nu eens pinda's proberen

ik zou ze wel graag op de hair vissen dus zou ze wel een beetje hard willen laten....

ik hoor het wel :wink:
Gebruikersavatar
YANNICK deksuh
Berichten: 950
Lid geworden op: 21-05-2006 17:52
Locatie: doetinchem
Contacteer:

16-06-2007 16:48

je moet ze 24 uur koken .
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 16:49

24 uur koken :o
Mietje Wolf
Berichten: 273
Lid geworden op: 03-05-2007 16:12

16-06-2007 16:49

24 uur koken lijkt me nieT? bedoel je niet weken.

dat betekent 24 uur wakker blijven anders fikt de boel af :P
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 16:53

ik heb ook van een vissers gehoord dat iedereen denkt dat er blauwzuur in zit maar dat dat helemaal niet zo is en het wel gewoon een ervaren vissen die ook gewoon emt veilige montages vist enzo dus geen

visser die niet aan de veiligheid van de karper denkt
Freek Swaans

16-06-2007 16:58

Je laat de tijgernoten eerst 24 uur weken,
wat je dus al gedaan hebt. Dan kook je ze
ongeveer 30 minuten en je moet de tijgernoten
in hun kookvocht laten zitten, dan behoud de
smaak beter!

Succes ermee ;)
hans van loghem
Berichten: 524
Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
Locatie: rheden

16-06-2007 17:20

Er zit wel degelijk blauwzuur in , ik doe ze 3 uur koken en ieder uur afgieten en het water verversen. 1 dagje weken en dan vissen. Niet te veel voeren, Zit heel veel olie in.
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
kenny vernieuwe
Berichten: 749
Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
Locatie: W-vl. Belgie

16-06-2007 17:20

beste Dayo,

khad eerst veel zin om te antwoorden op jouw manier.

maarja kzal dat maar niet doen! :lol:

kijk eens wat ik hier vind in de topic Mededelingen:Informatief aas overzicht

PINDA’S

* Pinda's dienen minimaal 1 uur gekookt worden i.v.m. blauwzuur
* Pinda's dienen voor geweekt te worden, ik prefereer 48 uur
* Pinda's dus nooit ongekookt/ongeweekt gebruiken
* Gebruik verse pinda's. Pinda's die beschimmelt zijn moet je dumpen
* Pinda's kunnen na het vissen gewoon ingevroren worden
* Gebruik bij instant sessies Arachide of peanut oil van Carpcollector, dit is zeker een meerwaarde in de zomer
* Het hele jaar door te bevissen
* Pinda's zetten uit, dus na de kook zet ik ze meestal nog een halve dag weg.
* Pinda's zijn ideaal in combinatie met attractoren zoals knoflook, kerrie, paprika kruiden
* Let op met voeren, grote hoeveelheden pinda's kunnen schadelijk zijn
* Grote vliespinda's krijgen bij mij de voorkeur
* Pinda’s inzetten op wateren waar er nooit mee gevist wordt kan heel goed, maar een opstart tijd is aan te bevelen
* Pinda’s gaan per 25 kilo voor de prijs van 40 euro
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

16-06-2007 17:33

dayo steenkist schreef:ik heb ook van een vissers gehoord dat iedereen denkt dat er blauwzuur in zit maar dat dat helemaal niet zo is en het wel gewoon een ervaren vissen die ook gewoon emt veilige montages vist enzo dus geen

visser die niet aan de veiligheid van de karper denkt


Tsja, pinda's bevatten toch echt blauwzuur. Kook ze eens en vraag je af wat die troep is wat achterblijft in je pan.
je moet ze 24 uur weken en een half uur koken, voeg er wat suiker aan toe en je zit geramd.
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 18:18

ik ben ze nu 10 min aan het koken al ik ze 45min koken zonder

te verversen of iets zit ik dan goed?

en nej gooi nooit wat door mn partikels wel gedaan maar zie geen

verschil in vangsten bij tijgernoten hennep egt niks
Gebruikersavatar
YANNICK deksuh
Berichten: 950
Lid geworden op: 21-05-2006 17:52
Locatie: doetinchem
Contacteer:

16-06-2007 18:24

het was en geintje :lol: 8)
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 19:12

kheb ze maar 55min gekookt voor de zekerheid

kheb geen antwoord op de bericht hierboven gehad drm
Mietje Wolf
Berichten: 273
Lid geworden op: 03-05-2007 16:12

16-06-2007 20:40

kenny vernieuwe schreef:beste Dayo,

khad eerst veel zin om te antwoorden op jouw manier.

maarja kzal dat maar niet doen! :lol:

kijk eens wat ik hier vind in de topic Mededelingen:Informatief aas overzicht

PINDA’S

* Pinda's dienen minimaal 1 uur gekookt worden i.v.m. blauwzuur
* Pinda's dienen voor geweekt te worden, ik prefereer 48 uur
* Pinda's dus nooit ongekookt/ongeweekt gebruiken
* Gebruik verse pinda's. Pinda's die beschimmelt zijn moet je dumpen
* Pinda's kunnen na het vissen gewoon ingevroren worden
* Gebruik bij instant sessies Arachide of peanut oil van Carpcollector, dit is zeker een meerwaarde in de zomer
* Het hele jaar door te bevissen
* Pinda's zetten uit, dus na de kook zet ik ze meestal nog een halve dag weg.
* Pinda's zijn ideaal in combinatie met attractoren zoals knoflook, kerrie, paprika kruiden
* Let op met voeren, grote hoeveelheden pinda's kunnen schadelijk zijn
* Grote vliespinda's krijgen bij mij de voorkeur
* Pinda’s inzetten op wateren waar er nooit mee gevist wordt kan heel goed, maar een opstart tijd is aan te bevelen
* Pinda’s gaan per 25 kilo voor de prijs van 40 euro




:>
Piet jansen
Berichten: 31
Lid geworden op: 27-05-2007 10:55

16-06-2007 21:32

Freek Swaans schreef:Je laat de tijgernoten eerst 24 uur weken,
wat je dus al gedaan hebt. Dan kook je ze
ongeveer 30 minuten en je moet de tijgernoten
in hun kookvocht laten zitten, dan behoud de
smaak beter!

Succes ermee ;)



Tijgernoten????

Het ging toch over pinda's!!!
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

16-06-2007 21:35

Ja, het gaat over pinda's, maar lezen schijnt af en toe vrij lastig te zijn.
Laten we er lekker overheen lezen.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
Gebruikersavatar
dayo steenkist
Berichten: 1523
Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
Locatie: haarlem

16-06-2007 21:37

dayo steenkist schreef:kheb ze maar 55min gekookt voor de zekerheid

kheb geen antwoord op de bericht hierboven gehad drm


ik had het over deze vraag dus zeg niet dat ik niet kan lezen
Mietje Wolf
Berichten: 273
Lid geworden op: 03-05-2007 16:12

16-06-2007 21:41

ik heb geantwoord :P 5 min te kort he :>
Piet jansen
Berichten: 31
Lid geworden op: 27-05-2007 10:55

16-06-2007 21:45

Het kan zijn dat er over pinda's wel het één en ander te vinden is hier op het board :wink:
http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=36644

Kan me vergissen maar begint geloof ik over pinda's :lol:
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

17-06-2007 09:01

Over dat blauwzuur zou ik mij maar niet zo druk maken, waar je wel over na MOET denken zijn de Aflatoxinen zeker bij pinda's waarvan de afkomst en bewerking - drogen enz. niet duidelijk is. En je kunt je ook afvragen of je bij een hittestabiel product het er wel uit krijgt.
Koop je pinda's in ieder geval bij een vertrouwd adres wat onder controle staat, pinda's voor menselijke consumptie of betrouwbare dierenspeciaalzaken, hengelsportzaken??????????????????????

Aflatoxinen

Mycotoxinen (mycos = schimmel, toxine = giftige stof) zijn een groep van verschillende giftige stoffen die onder bepaalde omstandigheden door schimmels in de voeding gevormd kunnen worden. Slechts een klein deel van de schimmels is giftig en ontwikkelt zich op voedingsmiddelen.

De meest bekende groep van mycotoxinen zijn de aflatoxinen. De ontdekking van de aflatoxinen volgde uit het onderzoek naar de geheimzinnige kalkoenziekte in Groot-Brittannië in 1960. Al snel bleek dat de ‘Turkey X-disease' veroorzaakt werd door aardnotenmeel in het voer, afkomstig uit Brazilië. Dit meel bevatte toxinen van de schimmel Aspergillus flavus. De geïsoleerde toxinen werden naar de schimmel, aflatoxinen genoemd. Aflatoxinen worden gevormd onder warme en vochtige (tropische) omstandigheden en zijn hittestabiel . Daarom moeten temperatuur en vochtigheid continu gecontroleerd worden. In tropische gebieden en vooral in ontwikkelingslanden, is het onder controle houden van schimmelgroei op planten door het tropische klimaat niet zo eenvoudig te realiseren.

Aflatoxinen komen veelal voor in pinda's en dus ook in pindakaas. Ook kunnen aflatoxinen voorkomen in andere gewassen en producten, onder andere in maïs, rijst, sorghum, peulvruchten, cacao, specerijen (bijvoorbeeld nootmuskaat, paprikapoeder, cayenne peper), vlees, melk en melkproducten, fruit en groenten.

Aflatoxinen en gezondheid

Sinds de ontdekking van de aflatoxinen in 1960 is er veel onderzoek verricht naar de toxiciteit van aflatoxine. Uit deze studies blijkt dat aflatoxine kan leiden tot ernstige leveraandoeningen, waaronder levertumoren. Omvangrijke studies in Afrika hebben uitgewezen dat er een duidelijk verband bestaat tussen de verhoogde opname van aflatoxinen met het voedsel en leverkanker. Het is bewezen dat vooral mensen met hepatitis gevoelig zijn voor aflatoxinen.

Er zijn diverse aflatoxinen bekend, met elk een andere toxiciteit. Het meest giftige is aflatoxine B1, welke met name voorkomt in noten en graanproducten. Daarnaast kan ook aflatoxine M1 voorkomen in koeienmelk. Wanneer de koe voedsel eet dat besmet is met aflatoxinen, dan worden deze omgezet tot aflatoxine M1 welke in de melk terechtkomt. Aflatoxine M1 geldt als minder gevaarlijk dan B1. Aangezien dit echter een direct gevaar oplevert voor de volksgezondheid (vooral zuigelingen), zijn de normen strenger dan voor aflatoxine B1.
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
robert klapman
Berichten: 342
Lid geworden op: 11-01-2006 14:19
Locatie: Nootdorp
Contacteer:

17-06-2007 19:05

dayo
ik wordt helemaal gek van die post van jou
deze info kan je gewoon ook op google vinden
doe is iets nuttigs GA VISSE!!


ik ben niet de enige die zo denkt :wink:
Robert

Niet zeiken,, Gewoon vissen!!
Gebruikersavatar
Rinus Schuurman
Berichten: 695
Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
Locatie: Lelijkstad
Contacteer:

18-06-2007 09:20

Alles is wel met google te vinden, forum maar sluiten dan? :-?
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.

http://www.icarp.nl
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

18-06-2007 09:40

Dayo,

Ik zal je verlossen. Pinda's dienen een uur gekookt te worden, dit nadat ze minimaal 24 en maximaal 48 uur hebben staan weken. Tijdens de kook giet ik na een half uur het water ervan af. Even snel nieuw water en dan weer een half uur koken, de pinda zijn dan prima voor gebruik. Giet echter wel het kookwater weg, zorg gewoon voor schoon water.

Voor de befaamde hair pinda, gebruik ik gewoon een geweekte pinda (Ongekookt). Dat zijn dus even kort gezegt, twee harde pinda's op de hair. Deze pinda's wil ik 's avond voor het vissen nog wel eens even voorbereiden door een knoflook/kerrie dip of een pinda olie dip.

Belangrijke note:

Gooi absoluut geen ongekookte pinda's naast je hair in het water!!!!!!!!!

:wink:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

18-06-2007 09:52

Beter is om helemaal geen pinda's meer in het water te gooien.

Maar dat zal niet meer gaan lukken, haal dan in ieder geval je pinda's bij een goed adres vandaan of dat een hengelsportzaak is??????????????????
Vissen is een hobby, geen religie!
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

18-06-2007 11:06

Ik heb nog zoon op de hoek verkopende straat dealer, mag dat ook douwe ?

Of is dat niet veilig genoeg :wink:
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

18-06-2007 11:33

Ik heb niet zo een zoon.
Vissen is een hobby, geen religie!