mais koken


Plaats reactie
ruud verhoef
Berichten: 6
Lid geworden op: 11-05-2007 15:53
Locatie: zuid Holland

20-05-2007 13:37

hey hey.

ik heb vandaag een uur lang mijn mais gekookt maar ze blijven maar hard.

ik heb ze ongeveer 20 uur voor laten weken.

hoe kan ik het in vervolg beter aanpakken??

groeten ruud
be all you can be
Gebruikersavatar
Jeroen Hof op't
Berichten: 1346
Lid geworden op: 05-08-2004 10:28
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

20-05-2007 13:44

Ruud,

Ten eerste gebruik eens de zoekfunctie: http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=36644

Dan nog even het antwoord op je vraag. Ik laat mijn mais meestal 48 uur weken in kokend heet water, dat kun je bereiken door hem geisoleerd weg te zetten in een goede warmhoudende ton of vat. Ik heb zo'n zuurkool vat omgetoverd, heb er eerst dubbelzijdig tape omheen gedaan en daarna isolatie foam van bijvoorbeeld de gamma of karwei. Je water blijft gemiddel twintig uren warm/heet, daarna weer even verversen en voilá....Voordeel hiervan is dat je het niet eens meer hoeft te koken (het is de manier voor vele la france gangers) echter kook ik het toch voor de geur gemiddeld 25 minuten.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK

Afbeelding
Plaats reactie