STOMEN STOMEN STOMEN
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 03-12-2005 12:27
ik heb al veel gezocht op internet over het boilies stomen. maar ik kom op elke site een andere aanpak tegen. mijn vraag is daarom. wie kan mij vertellen(liefst een persoon met veel ervaring) hoe lang ik mijn boilies 16mm en 24 mm moet stomen. ik heb al netjes gebouwt om in de pan te zetten. ik kan niet onder druk stomen maar gewoon met een grote pan.
mvg Chiel
mvg Chiel
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
En wat zou het grote voordeel van dat stomen moeten wezen?
-
- Berichten: 125
- Lid geworden op: 03-12-2005 12:27
niet dat ik daar wat mee op schiet... maar je kookt de ingredienten er niet uit(beter voor de smaak)... je bespaart gas omdat je maar een kleine hoeveelheid water op temperatuur hoeft te houden en je boilies blijven zachter van binnen.
graag een reactie waar ik wat mee kan... mijn vraag was hoe lang ik dus boilies moet stomen van 16 en 24 mm dikte
mvg Chiel
graag een reactie waar ik wat mee kan... mijn vraag was hoe lang ik dus boilies moet stomen van 16 en 24 mm dikte
mvg Chiel
- dave troost
- Berichten: 482
- Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
- Contacteer:
Remco toch.
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
Ik kan ook niet alles weten he Maar dat stomen lijkt mij niet echt zo'n succes maargoed. Zal het eens op mijn werk proberen met 40 bar stoom
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Geen succes?
Waar heb jij de laatste tijd gezeten?
Waar heb jij de laatste tijd gezeten?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
In Strijen
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
Henk ter Maat schreef:In Strijen
Hahaha. Ik moet zeggen dat ik er helemaal geen ervaring mee heb hoor. Maar het lijkt mij dat je al snel een harde schil krijgt omdat je met stoom eigenlijk aan het drogen bent. Maar ik zal het wel mishebben hoor. Ik ben nog ouderwets door ze te koken / of stiekem toch gewoon te kopen!!!
Laatst gewijzigd door Remco van Hal op 09-05-2007 18:52, 1 keer totaal gewijzigd.
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Inderdaad Ruben, geen succes.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Heren,
Ontopic!
Chiel,
Ik kan je helaas ook niet verder helpen, omdat ik gewoon altijd mijn boi-
lies kook. Stomen duurd in ieder geval wel langer, dan koken. Persoon-
lijk ben ik ook niet zo weg van stomen. Ik ken de zogenaamde voordelen
van stomen, maar qua vangsten heb ik nog een nooit verschil gezien tus-
sen een persoon die z'n boilies kookte of stoomde.
Er zijn vast wel een aantal heren, die je hier goed mee op weg kunnen
helpen.
groetjes Benny
Ontopic!
Chiel,
Ik kan je helaas ook niet verder helpen, omdat ik gewoon altijd mijn boi-
lies kook. Stomen duurd in ieder geval wel langer, dan koken. Persoon-
lijk ben ik ook niet zo weg van stomen. Ik ken de zogenaamde voordelen
van stomen, maar qua vangsten heb ik nog een nooit verschil gezien tus-
sen een persoon die z'n boilies kookte of stoomde.
Er zijn vast wel een aantal heren, die je hier goed mee op weg kunnen
helpen.
groetjes Benny
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
De mensen die stomen geen succes vinden hebben vast iets verkeerd gedaan of weten niet waar ze over praten.
gegroet
gegroet
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Ruben vd Worp schreef:De mensen die stomen geen succes vinden hebben vast iets verkeerd gedaan of weten niet waar ze over praten.
gegroet
Ruben blijkbaar weet jij het allemaal goed, wil je voor ons zelf draaiers eens uitleggen hoe je grotere hoeveel heden goed kan stomen.
Is iedergeval beter als zoon opmerking plaatsen
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
Door de juiste binders en hardmakers te gebruiken kenny.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Ruben,
Stoom wordt toch nog heter dan kokend water...
groetjes Benny
Stoom wordt toch nog heter dan kokend water...
groetjes Benny
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
beste
ik ben er ook mee bezig en ik stoom mijn boillies 5 minuten
dit zijn 18mm ballen.
werkt prima
hoe dikker de bol hoe langer je moet stomen,probeer het eens daarna effen doormidden hakken,je kan dan zo zien of het lang genoeg is geweest.
succes
mvg
viktor
ik ben er ook mee bezig en ik stoom mijn boillies 5 minuten
dit zijn 18mm ballen.
werkt prima
hoe dikker de bol hoe langer je moet stomen,probeer het eens daarna effen doormidden hakken,je kan dan zo zien of het lang genoeg is geweest.
succes
mvg
viktor
-
- Berichten: 1979
- Lid geworden op: 30-07-2006 19:08
- Contacteer:
is dat zo benny?
Water kookt bij 100 graden,,de stoom die hierbij vrij komt moet heter zijn?
Denk het eerlijk gezegd niet.
Water kookt bij 100 graden,,de stoom die hierbij vrij komt moet heter zijn?
Denk het eerlijk gezegd niet.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ligt een beetje aan de omgevingsdruk Ruben, stoom kan 120 graden en zelfs nog hoger wanneer de druk maar hoog genoeg wordt.
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 09-05-2007 18:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Remco van Hal
- Berichten: 550
- Lid geworden op: 28-06-2005 00:13
- Locatie: Strijen
Het zal ietsje boven de 100 graden liggen maar niet zo gek veel. Je krijgt iets drukobouw waardoor de stoom pas later vormt. Daarnaast valt stoom ook ver over te verhitten maar dat zal je in je in de keuken niet erg snel hebben
En stoom van 120 graden? Is weinig joh Op mijn werk maken we stoom 40 (bar) en die is 400 graden en we hebben stoom 9 (bar) die we verwarmen tot 485 graden. Allebei niet geschikt voor boillies
En stoom van 120 graden? Is weinig joh Op mijn werk maken we stoom 40 (bar) en die is 400 graden en we hebben stoom 9 (bar) die we verwarmen tot 485 graden. Allebei niet geschikt voor boillies
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
Stoom je met een gewone stoompan, en bedek je alleen de bodem dus geen bollen op mekaar, dan maakt het niet veel verschil qua tijd dan dat je je boilies kookt. Dus ongeveer 3a 3.5 minuten voor een 16mm 3,5 a4 min voor een 18mm en 20mm en een 22of 24 mm bol stoom je ongeveer 4a5min.
- Dirk Maatman
- Berichten: 788
- Lid geworden op: 29-11-2005 19:08
- Locatie: thuis
- Contacteer:
Graag even on-topic heren en wat bruikbare serieuze antwoorden wat aanpak betreft. Ik doe dit namelijk ook samen met Chiel dus hulpzame reactie's zijn zeer welkom.
.
Remco van Hal schreef:Henk ter Maat schreef:In Strijen
Hahaha. Ik moet zeggen dat ik er helemaal geen ervaring mee heb hoor. Maar het lijkt mij dat je al snel een harde schil krijgt omdat je met stoom eigenlijk aan het drogen bent. Maar ik zal het wel mishebben hoor. Ik ben nog ouderwets door ze te koken / of stiekem toch gewoon te kopen!!!
Remco,
Met koken krijg jij geen 'harde schil' om je boilie's?
En stoom is verdampt water dus je bent zeker NIET je boilie's aan het drogen.
Kenny,
Grotere hoeveelheden zijn prima te stomen.(20kg per keer)
Benny,
Kan me herrineren dat jij veel met 'crap' boilie's vist met weinig tot geen attractors,dus zal voor jouw situatie idd. niet echt verschil maken.
Maar als ik voor tig euro aan kwalitatief goede boilie ingredienten besteed zal ik dit alles niet klakkeloos in een pan deponeren als ik ze ook kan stomen.
Je weet hoe het kookwater van je boiliepan eruit ziet na het boilie's koken..
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Maar gaan dezelfde stoffen die in je pan zitten bij stomen niet gewoon de lucht in of verdampen. Gewoon een vraagje.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Neen Coen, vergelijk het plafond na het stomen maar eens met de na het koken pan inhoud.
Strijen strijen, sorry Ruud en Chiel.
Kon het niet laten..
Strijen strijen, sorry Ruud en Chiel.
Kon het niet laten..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 177
- Lid geworden op: 06-02-2005 22:39
- Locatie: Lieshout
Mail anders even met Ray vd Bos ook actief op dit forum bij hem heb ik een hele mooie stoombak gezien waar hij zijn boilies in stoomd, een rvs bak van ik denk 80 bij 50 bij 50 hoog ofzoiets laagje water onderin, industriebrander op gas eronder en dan de boilies in lage kratjes waar hij dan dus 5 kratjes opelkaar tegelijk in kan doen. ik dacht dat Ray iets van 10 kilo tegelijk stoomd over hoelang weet ik niet maar dacht rond de 8 minuuten.
Rob
Rob
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Benny,
Kan me herrineren dat jij veel met 'crap' boilie's vist met weinig tot geen attractors,dus zal voor jouw situatie idd. niet echt verschil maken.
[/quote]
Jan-Peter,
Ik vis inderdaad vaak met dergelijk bollen, maar dan wel via voorvoeren.
Instant vis ik ook met meer attractie, en kook mijn boilies dan veel min-
der lang.
groetjes Benny
Kan me herrineren dat jij veel met 'crap' boilie's vist met weinig tot geen attractors,dus zal voor jouw situatie idd. niet echt verschil maken.
[/quote]
Jan-Peter,
Ik vis inderdaad vaak met dergelijk bollen, maar dan wel via voorvoeren.
Instant vis ik ook met meer attractie, en kook mijn boilies dan veel min-
der lang.
groetjes Benny