bewaren van particels
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 07-04-2006 21:59
- Locatie: heerde
ik wil morgen of overmorgen mais, kikkererwten, en nog wat andere particels koken om er dan mee te voeren tot volgende week, maar als het is gekookt hoelang kan je het dan bewaren? en hoe?
herrald
herrald
\
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
kijk even in het stickey bij aas dan zie je hoe en wat.
mvg john
mvg john
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 07-04-2006 21:59
- Locatie: heerde
daar staat alleen maar hoe je het klaar moet maken maar dat weet ik al, en invriezen doe ik liever niet aangezien ik elke dag wil voeren, dus is het 1 week te bewaren nadat je het hebt gekookt?
\
-
- Berichten: 639
- Lid geworden op: 27-03-2006 15:14
- Locatie: Hendrik Ido Ambacht
kan makkelijk denk ik als je ze maar koel bewaard.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
In emmer met een paar kleine luchtgaatjes een een donker hoekje in de schuur..... IS het mogelijk om ze nog langer dan een week goed te houden! Die van mij staan soms wel 3 weken of nog langer
- Rinus Schuurman
- Berichten: 695
- Lid geworden op: 26-08-2006 14:50
- Locatie: Lelijkstad
- Contacteer:
Staan ze dan nog steeds in het weekwater of is het dan inmiddels wel al afgegoten?
Van al degenen die niets te zeggen hebben zijn de meest aangenamen zij die zwijgen.
http://www.icarp.nl
http://www.icarp.nl
- pim starreveld
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 22-09-2005 10:00
- Locatie: zaandam
ìk vries ze gewoon in, is volgens mij geen probleem. ik vang er in ieder geval wel nog gewoon mee.
-
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 16-08-2006 15:37
- Locatie: Hoog-blokland
invriezen gaaat perfect alleen is het dan zo waardeloos dat ze eerst een uur moeten ontdooien voor je ze kan gebruiken.
maar hoe bewaar jij ze dan in de schuur met die luchtgaten?
afgegoten of niet?
maar hoe bewaar jij ze dan in de schuur met die luchtgaten?
afgegoten of niet?
-
- Berichten: 457
- Lid geworden op: 03-01-2006 19:20
matthijs den Dunnen schreef:invriezen gaaat perfect alleen is het dan zo waardeloos dat ze eerst een uur moeten ontdooien voor je ze kan gebruiken.
maar hoe bewaar jij ze dan in de schuur met die luchtgaten?
afgegoten of niet?
Jij vraagt en hij geeft antwoord!
Waarom vries je dan niet gewoon de helft in. Half in de week haal je de rest eruit. Als je het niet aandurft.
Gewoon in een afgesloten emmer kan je het ook zo een week goed houden. (niet in je auto laten staan deze dagen)
En ik zou wat water erin laten zitten. Volgens mij verminderd dit de kant op verzuren..
Peter
- ramon ansing
- Berichten: 655
- Lid geworden op: 23-08-2006 17:46
- Locatie: tolbert (groningen)
- Contacteer:
wie zecht de verzuren slecht is. Heb met mais van 3 week oud genoeg vis gevangen de stank was niet om bij te wezen maar ving er volop mee. Mensen vinden het stinken maar wie weet is de karper er wel dol op. zou het gewoon in een afgesloten emmer laten staan en gewoon mee voeren en vissen. kan naar mijn mening geen kwaad.
groet`n ramon
matthijs den Dunnen schreef:invriezen gaaat perfect alleen is het dan zo waardeloos dat ze eerst een uur moeten ontdooien voor je ze kan gebruiken.
Gewoon geportioneerd invriezen,en bevroren voeren.Compacter kan je niet voeren op je stek.
Soms staat er wel eens mais in de schuur in een afgesloten emmer, wat al 2 mnd oud is. Zuur en stinken dat het doet... Kan het kwaad? Bij mij tot nu toe niet. 9 van de 10 keer ving ik hier nog beter mee dan met net vers gekookte en geweekte mais.
Ik heb het liever wat ouder dan wat verser! Nu staat er ook een emmer die al 2 weken oud is. Gemengd met wat boilliemix (knoflook) en is nu ook een beetje zuur aan het worden. Als je de deksel los trekt schrik je van de stank. MAar je vangt er gewoon vis mee.
Ik zet de emmer gewoon in een hoekje waar de zon niet bij komt. En wat Remon al zegt; Verzuren kan geen kwaad. Als de schimmel erop komt, ja... dan wordt het misschien een ander verhaal. Nog niet uitgeprobeerd. En het water laat ik er ook gewoon in. Zorg zelfs dat het mais altijd nog wel een 2 a 3 cm onder water staat. Droogt het ook niet uit.
Wat je ook kan doen is; Elke week je mais een keer "wassen" Een lege emmer pakken, een vergiet, onder de kraan en schoonspoelen. Dan stop je de mais in een andere emmer. En dan eventueel een nachtje zonder vocht laten staan (drogen ze een beetje uit) de volgende dag voeg je hier bijvoorbeeld aanmaakwater aan toe of wat anders.. met water en dat neemt je mais heerlijk op Dit kan je ook weken herhalen en dan blijft je mais ook goed.
En wat dacht je van citroenzuur of andere
Blijft het wel een jaar goed
Ik heb het liever wat ouder dan wat verser! Nu staat er ook een emmer die al 2 weken oud is. Gemengd met wat boilliemix (knoflook) en is nu ook een beetje zuur aan het worden. Als je de deksel los trekt schrik je van de stank. MAar je vangt er gewoon vis mee.
Ik zet de emmer gewoon in een hoekje waar de zon niet bij komt. En wat Remon al zegt; Verzuren kan geen kwaad. Als de schimmel erop komt, ja... dan wordt het misschien een ander verhaal. Nog niet uitgeprobeerd. En het water laat ik er ook gewoon in. Zorg zelfs dat het mais altijd nog wel een 2 a 3 cm onder water staat. Droogt het ook niet uit.
Wat je ook kan doen is; Elke week je mais een keer "wassen" Een lege emmer pakken, een vergiet, onder de kraan en schoonspoelen. Dan stop je de mais in een andere emmer. En dan eventueel een nachtje zonder vocht laten staan (drogen ze een beetje uit) de volgende dag voeg je hier bijvoorbeeld aanmaakwater aan toe of wat anders.. met water en dat neemt je mais heerlijk op Dit kan je ook weken herhalen en dan blijft je mais ook goed.
En wat dacht je van citroenzuur of andere
Blijft het wel een jaar goed
- marco van heumen
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 16-07-2006 18:22
- Locatie: bivvy,noordwijk
- Contacteer:
als je het ingevroren voert drijft t toch weg in zuid holland drijft t ijs
denk om je hengels als je naar je stek toe raced
- remco de koster
- Berichten: 1034
- Lid geworden op: 03-04-2006 11:11
door het gewicht van de mais zinkt het.
- marco van heumen
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 16-07-2006 18:22
- Locatie: bivvy,noordwijk
- Contacteer:
o ok ik doet t zelf niet
ik vind dat meurende zure slijm ook juist een aanwinst erbij
vangse
ik vind dat meurende zure slijm ook juist een aanwinst erbij
vangse
denk om je hengels als je naar je stek toe raced