chocolade boilies
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
beste mensen
ik zoek een goed en makkelijk recept voor chocolade boilies
wie kan me helpen groet ,mellisa
ik zoek een goed en makkelijk recept voor chocolade boilies
wie kan me helpen groet ,mellisa
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Cacao poeder er in.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
:lowat is beter dan, Cacao poeder of choclat flavour
denk echt iets met chocola
denk echt iets met chocola
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 15-03-2007 20:54
- Locatie: Geleen
- Contacteer:
of misschien een reep pure chocolade raspen en dat in de boilie proberen te klooien.
Heeft er iemand ervaring met cacao????
Vind chocolade lekker maar de cacao is best bitter van zichzelf toch???
Groeten Harald
Vind chocolade lekker maar de cacao is best bitter van zichzelf toch???
Groeten Harald
- Ruud Visser
- Berichten: 2987
- Lid geworden op: 16-11-2003 01:00
- Locatie: Mokum
- Contacteer:
Dat is helemaal niet relevant voor jou! targetvisser hahahaha
Ej Harald ken je mij niet dat linkie doorsturen? Die ene met dat knalluh. Denk dat ik er weer klaar voor ben.
Groetjes,
een Milka reep
Ej Harald ken je mij niet dat linkie doorsturen? Die ene met dat knalluh. Denk dat ik er weer klaar voor ben.
Groetjes,
een Milka reep
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Bremmer,
Volgens mij moet je die ready-to-drink chocopoeier hebben. Daar zit alles in, melkpoeder, cacao en suiker/zoetspul... smaakt best lekker =]
Groet,
D
Volgens mij moet je die ready-to-drink chocopoeier hebben. Daar zit alles in, melkpoeder, cacao en suiker/zoetspul... smaakt best lekker =]
Groet,
D
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
ja kreeg de tip blooker poeder van de super de boer te gebruiken
ruikt goed smaakt wat droog haha.
1.19 euro
maar nu hoe veder voor de boilie
ruikt goed smaakt wat droog haha.
1.19 euro
maar nu hoe veder voor de boilie
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Neem bijvoorbeeld een basis van:
200 gram maismeel
200 gram tarwemeel
200 gram griesmeel
100 gram birdfood
En voeg dan 300 gram cacaopoeder toe. Misschien is het teveel hoor, dat weet ik niet goed. Maar op zich als je een chocoladeboilie maakt mag ie ook wel wat smaak hebben. Misschien ook te combineren met melkpoeder (kalveropfokmelk). Een beetje zoetstof erin voor een nog aangenamere smaak.
200 gram maismeel
200 gram tarwemeel
200 gram griesmeel
100 gram birdfood
En voeg dan 300 gram cacaopoeder toe. Misschien is het teveel hoor, dat weet ik niet goed. Maar op zich als je een chocoladeboilie maakt mag ie ook wel wat smaak hebben. Misschien ook te combineren met melkpoeder (kalveropfokmelk). Een beetje zoetstof erin voor een nog aangenamere smaak.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Daniel Takken schreef:Bremmer,
Volgens mij moet je die ready-to-drink chocopoeier hebben. Daar zit alles in, melkpoeder, cacao en suiker/zoetspul... smaakt best lekker =]
Groet,
D
Plakt als de &%(%$#
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
haha , heb je het zelf al gemaakt
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
cacao zou ik niet hoger doseren dan 5%
cacao heeft een bittere bij smaak
icm melk poeder kan je deze pure smaak veranderen naar bv melk chocolade
ssssssssssssst cacao hardt enorm uit
cacao heeft een bittere bij smaak
icm melk poeder kan je deze pure smaak veranderen naar bv melk chocolade
ssssssssssssst cacao hardt enorm uit
- Bas Bakker
- Berichten: 1598
- Lid geworden op: 08-04-2002 02:00
- Locatie: Zuid Holland
- Contacteer:
jacco noordermeer schreef:cacao heeft een bittere bij smaak
Houden de vissen niet af en toe van een beetje bitter?
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Dus mijn dosering van 300 gram was wat te enthousiast
Combi met melkpoeder dan wel weer een leuk idee he
Combi met melkpoeder dan wel weer een leuk idee he
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
ben bang van wel ja haha
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
mellisa de vries schreef::lowat is beter dan, Cacao poeder of choclat flavour
denk echt iets met chocola
Cacaopoeder is beter dan een flavour.
Chocolade is weer wat anders dan cacao.
Chocolade is een mengsel van cacaoboter en cacaopoeder.
Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Deze bonen worden geroosterd en daarna gemalen. Deze cacaomassa wordt door persen gescheiden in cacaoboter en cacaopoeder. Dit is de basis voor talrijke chocoladebereidingen.
In het alkalisatieproces, geïntroduceerd in 1828 door Coenraad Johannes van Houten, wordt de cacaomassa behandeld met een waterige 2-2,5 % alkalische oplossing bij een temperatuur van 75 tot 100°C. Daarna wordt het geheel, indien nodig, geneutraliseerd met zuur. Het geheel wordt gedroogd tot een vochtigheidsgehalte van 2% met behulp van een vacuümdroger of door het verder kneden van de massa boven 100°C. Deze behandeling veroorzaakt een zwelling van zetmeel met als gevolg een sponzige en poreuze structuur van de cacaomassa. De gealkaliseerde cacaomassa bevat ongeveer 55% vet. Deze cacaoboter wordt met hydraulische persen uit de massa verwijderd. Dit gebeurt bij een druk van 400 tot 500 bar en een temperatuur van een kleine 100°C. Er blijft een droge, keiharde chocoladekoek over, die weliswaar nog 10 tot 24 procent vet bevat. Deze wordt dan vermalen tot cacaopoeder. Het grootste deel van cacaoboter wordt gebruikt in de productie van chocolade. Cacaopoeder met een laag vetgehalte wordt verwerkt in boterhambeleg en bakkerijproducten. Cacaopoeder met een hoog vetgehalte wordt onder andere gebruikt bij het vervaardigen van chocolademelk en consumptie-ijs.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. Bij melkchocolade voegt men extra suiker en melkpoeder toe om de fijne smaak te bekomen. Om pure chocolade te verkrijgen, voegt men bij het cacaopoeder extra veel suiker en chocoladeboter toe. Men laat de cacaobonen ook langer roosteren.
Witte chocolade daarentegen bevat geen cacaopoeder. Hij wordt gemaakt met cacaoboter, gecondenseerde melk, vanille-extracten en suiker.
In boilies zou ik niet hoger doseren dan 5% cacaopoeder, het is sterk spul.
Witte chocolade gebruik ik nooit, het bevat geen cacao en heeft mijns inziens dan ook nix met chocolade van doen, het is vet en zoet..meer niet..
Rick,
30% is wel wat veul hoor.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 19
- Lid geworden op: 18-02-2007 20:05
- Locatie: Delft
de chocolade boilie mix die ik gebruik is vrij simpel:
1 kg sojameel
1kg maismeel
1kg tarwemeel
1kg griesmeel
0.5 kg koekjesmeel vanille
0.25 kg gemale hennep
0.25 kg cacaopoeder
rolt en vangt goed
ik hoop dat je er wat aan hebt...
mvg jelle
1 kg sojameel
1kg maismeel
1kg tarwemeel
1kg griesmeel
0.5 kg koekjesmeel vanille
0.25 kg gemale hennep
0.25 kg cacaopoeder
rolt en vangt goed
ik hoop dat je er wat aan hebt...
mvg jelle
Het kan zat simpeler
1000 gram vismeel gemengd
1000 gram tarwebloem
500 gram griesmeel
250 gram cacaopoeder
Onee... dit is een vismeel chocolade... ach wat maakt het uit..
Knalt als een gek, droog de boillie alleen niet langer dan 3 dagen want dan kan je iemand letterlijk doodschieten ermee. Cacao hard namelijk behoorlijk goed uit.
Cacaopoeder van blooker heeft wel een bittere smaak, maar is gemakkelijk tot 10% te gebruiken. Meer zou ik zeker niet doen, heb daar ook weinig resultaat mee geboekt!
1000 gram vismeel gemengd
1000 gram tarwebloem
500 gram griesmeel
250 gram cacaopoeder
Onee... dit is een vismeel chocolade... ach wat maakt het uit..
Knalt als een gek, droog de boillie alleen niet langer dan 3 dagen want dan kan je iemand letterlijk doodschieten ermee. Cacao hard namelijk behoorlijk goed uit.
Cacaopoeder van blooker heeft wel een bittere smaak, maar is gemakkelijk tot 10% te gebruiken. Meer zou ik zeker niet doen, heb daar ook weinig resultaat mee geboekt!
- Remko Berendsen
- Berichten: 671
- Lid geworden op: 26-10-2006 20:25
- Locatie: Westervoort
Meschien een domme vraag hoor maar is chocolade niet giftig voor vissen want een hond kan er ook dood bij neer vallen van een klein stukje. Lijkt me eventueel wel belangrijk om te weten toch?
- Remko Berendsen
- Berichten: 671
- Lid geworden op: 26-10-2006 20:25
- Locatie: Westervoort
en trouwens die zakje's van marcel van de ende zijn er ook in chocolade smaak is erg mooi spul
-
- Berichten: 50
- Lid geworden op: 31-01-2006 11:27
- Locatie: hoogezand
volgens mij is het niet schadelijk voor vissen
- Rick Boerboom
- Berichten: 3459
- Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
- Locatie: Doetinchem
Heb ook gehoord dat chocola inderdaad gevaarlijk is voor honden. We vermijden ook absoluut dat onze hond een stukje chocola vind. Wat meestal practisch onmogelijk is omdat chocola sowieso geen lang leven bestemd is bij ons thuis! Verslavend spul.
Maar ik denk dat honden een uitzondering zijn, chocolade wordt vaker en al langer toegepast in de visserij.
Maar ik denk dat honden een uitzondering zijn, chocolade wordt vaker en al langer toegepast in de visserij.
Als het kwaad zou kunnen,
hoe kan het dan dat ik sessies heb gehad dat ik me er letterlijk scheel en doof mee gevangen heb? Cacao kan redelijk als verslaving werken. Dit ook naar onze g rote vriend. Denk ook eens aan hennep, dit is in grote hoeveelheden ook schadelijk voor de karper. Hier wordt alleen niet op elk water rekening mee gehouden, maar er zijn al wel wat wateren waar de vis naar de klote is gevist met dit spul. Maar ook dit werkt verslavend. Ik denk dat het met cacao net zo kan. Ook een beetje afhankelijk van hoeveel mensen het gebruiken en in hoeverre het gebruikt wordt
hoe kan het dan dat ik sessies heb gehad dat ik me er letterlijk scheel en doof mee gevangen heb? Cacao kan redelijk als verslaving werken. Dit ook naar onze g rote vriend. Denk ook eens aan hennep, dit is in grote hoeveelheden ook schadelijk voor de karper. Hier wordt alleen niet op elk water rekening mee gehouden, maar er zijn al wel wat wateren waar de vis naar de klote is gevist met dit spul. Maar ook dit werkt verslavend. Ik denk dat het met cacao net zo kan. Ook een beetje afhankelijk van hoeveel mensen het gebruiken en in hoeverre het gebruikt wordt
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jan-Willem,
Waarom is hennep slecht...?
Remco,
Chocolade is inderdaad slecht voor honden! Je kunt beter niet het risico
nemen, om een hond een stukje chocolade te geven. De ene hond heeft
er geen last van en de andere wel, met soms onplezierige gevolgen...
Algemeen:
Cacao zou ik niet gauw gebruiken. Heb er nooit de meerwaarde van inge-
zien. Chocoladepoeders kunnen wel leuke dingen doen. Heeft vooral een
meerwaarde in een echte instant boilie. Een dosering van 10 a 15% is
ruim voldoende, zou je meer doen, dan heb je alle kans dat je boilies niet
meer goed uitharden; of dit moet gewenst zijn...
Probeer eens oploskoffie + chocoladepoeder! Dit in een verhouding van
5% oploskoffie en 10% chocoladepoeder.
Zie voor de rest Henk z'n posting!
groetjes Benny
Waarom is hennep slecht...?
Remco,
Chocolade is inderdaad slecht voor honden! Je kunt beter niet het risico
nemen, om een hond een stukje chocolade te geven. De ene hond heeft
er geen last van en de andere wel, met soms onplezierige gevolgen...
Algemeen:
Cacao zou ik niet gauw gebruiken. Heb er nooit de meerwaarde van inge-
zien. Chocoladepoeders kunnen wel leuke dingen doen. Heeft vooral een
meerwaarde in een echte instant boilie. Een dosering van 10 a 15% is
ruim voldoende, zou je meer doen, dan heb je alle kans dat je boilies niet
meer goed uitharden; of dit moet gewenst zijn...
Probeer eens oploskoffie + chocoladepoeder! Dit in een verhouding van
5% oploskoffie en 10% chocoladepoeder.
Zie voor de rest Henk z'n posting!
groetjes Benny
Benny,
Op de meeste wateren in belgie wordt het al verboden.
Het schaadt bij teveel de binnenkant, en dan bedoel ik de darmen, heel erg. Ze krijgen gaten vanuit de darm(wand) en vanuit de buik. Nee niet de maag, die hebben ze niet... Ik heb het zelf namelijk ook gezien en meegemaakt hoe niet alleen een water, maar ook de vis ermee naar de klote gaat. Vergelijk het met een alcoholist. Dat zegt al meer dan genoeg.
Ik kan niet meer replyen vanaf vanavond, morgen onderweg naar Frankrijk voor een week, dus zal het doen als ik weer terug kom. Of stuur anders een pb
Groeten
Op de meeste wateren in belgie wordt het al verboden.
Het schaadt bij teveel de binnenkant, en dan bedoel ik de darmen, heel erg. Ze krijgen gaten vanuit de darm(wand) en vanuit de buik. Nee niet de maag, die hebben ze niet... Ik heb het zelf namelijk ook gezien en meegemaakt hoe niet alleen een water, maar ook de vis ermee naar de klote gaat. Vergelijk het met een alcoholist. Dat zegt al meer dan genoeg.
Ik kan niet meer replyen vanaf vanavond, morgen onderweg naar Frankrijk voor een week, dus zal het doen als ik weer terug kom. Of stuur anders een pb
Groeten