Van welke vis zit over het algemeen de mismeel in boilies verwerkt?
gr. Thomas
vismeel, van welke visdan??
- Thomas de nieuwe
- Berichten: 745
- Lid geworden op: 08-10-2006 18:21
- Contacteer:
long as i got lungs and a rod you can't stop me
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
van de MISvis
- Rick Van Derks
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
- Locatie: Hoogeveen
- Contacteer:
,
wat kan dat board toch leuk zijn. ,
gr
wat kan dat board toch leuk zijn. ,
gr
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
- Thomas de nieuwe
- Berichten: 745
- Lid geworden op: 08-10-2006 18:21
- Contacteer:
Jesus kan het hier dan nooit eens normaal gaan ik vroeg me gewoon wat af zonder dat er geleik weer dom gedaan woord!
long as i got lungs and a rod you can't stop me
- robin de graaf
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 27-06-2004 20:50
- Locatie: heemskerk
- Contacteer:
nee?
Wouter Bos schreef:"Ik begrijp dat niet, mensen die vissen. Volgens mij heb je dan zo'n slecht huwelijk"
- dayo steenkist
- Berichten: 1523
- Lid geworden op: 21-06-2006 14:06
- Locatie: haarlem
dayo steenkist schreef:geen
ik geef toch een normaal antwoord
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Thomas, ik denk dat alleen de boilie- (en mix) fabrikanten daar een antwoord op kunnen geven. Als zij het zelf al weten...
Het meeste vismeel wordt gemaakt van visafval (kortom het afval wat er na het schoonmaken van een vis overblijft) en daarnaast ook soms van dode brasems, blankvoorn, kolblei, die niet als pootvis verkocht kunnen worden. Wereldwijd gezien is de kweek van vissen (voor consumptie) ieder jaar behoorlijk gestegen en is nog nooit zo groot geweest als heden ten dage. Naar verwachting zal die kweek ook nog verder blijven groeien en vismelen zijn het beste voedsel om allerhande vissoorten zo snel mogelijk te laten groeien totdat deze vissoorten voor consumptie worden verkocht.
Het aanbod van vismeel neemt niet toe echter de vraag juist wel om de eerder genoemde reden, waardoor de prijs ook behoorlijk gestegen is en nog verder zal stijgen. Er worden ook nogal wat proeven gedaan om het vismeel (als voedsel voor consumptievis) geheel of grotendeels te vervangen door b.v. plantaardige producten, maar op grote schaal is dat nog niet erg gelukt. Ook kweekvissen hebben n.l. een voorkeur voor dierlijke (lichaamseigen) eiwitten (dus vismelen) en niet voor plantaardige eiwitten en groeien daarvan ook beter / sneller.
Op jouw vraag is dus geen echt antwoord te geven.
Het meeste vismeel wordt gemaakt van visafval (kortom het afval wat er na het schoonmaken van een vis overblijft) en daarnaast ook soms van dode brasems, blankvoorn, kolblei, die niet als pootvis verkocht kunnen worden. Wereldwijd gezien is de kweek van vissen (voor consumptie) ieder jaar behoorlijk gestegen en is nog nooit zo groot geweest als heden ten dage. Naar verwachting zal die kweek ook nog verder blijven groeien en vismelen zijn het beste voedsel om allerhande vissoorten zo snel mogelijk te laten groeien totdat deze vissoorten voor consumptie worden verkocht.
Het aanbod van vismeel neemt niet toe echter de vraag juist wel om de eerder genoemde reden, waardoor de prijs ook behoorlijk gestegen is en nog verder zal stijgen. Er worden ook nogal wat proeven gedaan om het vismeel (als voedsel voor consumptievis) geheel of grotendeels te vervangen door b.v. plantaardige producten, maar op grote schaal is dat nog niet erg gelukt. Ook kweekvissen hebben n.l. een voorkeur voor dierlijke (lichaamseigen) eiwitten (dus vismelen) en niet voor plantaardige eiwitten en groeien daarvan ook beter / sneller.
Op jouw vraag is dus geen echt antwoord te geven.
-
- Berichten: 46
- Lid geworden op: 30-11-2006 20:05
- Locatie: Nw Pekela
- Contacteer:
Zoveel vissen zoveel soorten vismeel. Bv: tonijn, zalm, sardine, anchovy, kabeljauw,haring, sprot, enz Daarbij zijn er zoveel soorten kwaliteit zoals Aart al vertelde: vismeel van slacht afval maar ook van visvlees en meerdere verwerkingsmethoden Lt meel, predigested, vlt. Daarbij worden er ook partijen vismeel gemengd en heb je dus meerdere vissoorten in één vismeel. Er is keuze genoeg, maar je moet er wel vrij veel verstand van hebben om de producten die het geschikst zijn voor onze doeleinden er uit te halen.