Boilies/flavour


Plaats reactie
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

05-03-2007 21:01

Ik ga binnenkort weer me eigen boilies maken.
Ben nog maar een beginner ga het nu voor me 3e keer doen.
Maar ik vang steeds heel slecht of egt helemaal niks... Ligt dat nou aan de boilies die ik maak of..? daarom zat ik te denken om er iets aan toe te voegen zoals een flavour of dip, omdat ik nog maar een beginnende karper visser ben weet ik ook niet precies wat het inhoud, dus zou ik graag van jullie willen horen of het slim is flavour/dip en hoe je dat dan moet doen en wanneer moet toevoegen enzo... bedankt!
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

05-03-2007 22:08

Dennis het is denk handig om je recept hier even neer te zetten.
Een flavour in de boilie verwerken kan altijd.Je hebt 2 manieren het bij de eieren doen of als je de boilies gekookt heb en gedroogd in een zakje doen bijv. 1kilo boilies en daar dan een beetje flavour bij te doen en dan om de zoveel tijd ff schudden dat het erin trekt.Ben niet zo bekent in de boilie goeroe gedoe verder enzo dus er komt vanzelf wel iemand.
Moet wel zeggen dat ik vanaf het begin af aan zelf boilies hebt gedraaid en met goed succes.

Remco
Herman Esveld
Berichten: 1188
Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
Locatie: nomaad

05-03-2007 22:27

Realiseer je wel dat het aas maar een klein element is van de karpervisserij. Denk aan weer, stek, aaspresentatie en voertaktieken. Flavour of dip heeft in mijn ogen meestal geen meerwaarde.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

05-03-2007 22:50

De ingrdienten wat ik hier heb liggen zijn,

Polenta bloem
baby corn ( mais meel)
Broodmeel wit (tarwemeel)
Aardapeelvlokken (fijn)
Griesmeel
Ei-albumine
Tutti fruttie

Ik zit alleen nog ff te denken de hoeveelheden,of ik zoek het op internet ff op waar ik deze ingredienten ook vandaan heb.
Of weten jullie miss wat voor me ?
En welke flavour het beste dan is om er door heen te gooien?

Ben dan nog wel beginner heb wel is vaker gedraaid.
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

05-03-2007 23:17

als je beginner bent kan je beter eerst beginnen zonder flavour.Maar als je het wild kan je het doen.Er is hier in deze rubriek eem boilie recepten topic kijk daar maar eens daar staan leuke recepten tussen voor je.

Remco
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

06-03-2007 09:21

Maar die flavour kan ik zo door me mix heen gooien...?
Of door de eiren of als laatst of wat..?
Gebruikersavatar
zegers bart
Berichten: 68
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Locatie: Tongeren (België)
Contacteer:

06-03-2007 10:46

Hoi,

Ik mix mijn flavour altijd onder de eieren. Als je de favour er zo bijdoet moet je erop letten dat het geheel goed onder elkaar gemengd wordt. Eerst de mix en dan de eieren erbij op het laatste.

MVG

Bart
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

06-03-2007 11:31

En welke flavour raad j me dan aan ?
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

06-03-2007 14:45

Uhm... bijvoorbeeld, leverflavour! Stinkt gruwelijk!!!!!! (lekker)
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

07-03-2007 14:27

400gr. broodmeel ( tarwemeel)
250gr. baby corn/mais meel
120gr. aardappelmeel
100gr. griesmeel
100gr. polenta
Beetje paprikapoeder
en ong 40gr. ei albumine

Zo heb ik me boilies gedraaid, ging opzich perfect alleen soms viele ze uit elkaar met het draaien wat zal hier de oorzaak van zijn zodat volgende keer nog beter gaat?

Heb dus geen flavour ofzo gebruikt, kan altijd ee ndruppel erop doen tijdens het vissen toch?
Ronald Drogt
Berichten: 57
Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
Locatie: Amsterdam

07-03-2007 15:08

hoi Dennis,
Gebruikte je broodmeel wit of bruin? Bruine Broodmeel hard heel slecht uit namelijk (wit ook wel). Tarwemeel is een ander product dan broodmeel en hard wel degelijk fantastisch uit (is mijn hoofdbestandsdeel in de mix)!
Broodmeel is niets anders dan gemalen oude broden. Daarentegen heeft broodmeel in mijn ogen wel een goede instant respons alleen zou ik een veel lager % toevoegen. (en je hebt gelijk, broodmeel is een perfecte roller)

Maismeel is een goed ingredient
Aardappelmeel is een mooi product, hard redelijk uit
Griesmeel nix mis mee (wordt ook veel gebruikt bij ready mades)

Polenta, dit is eigenlijk niets anders dan griesmeel afkomstig van de maiskorrel, omdat polenta maar een gedeelte van de maiskorrel is, bevat het niet alle componenten van bv maismeel. rolt goed maar is kleverig.
ei-albumine kan, maar hoeft niet als je de juiste mix te pakken hebt


Wat kun je maken van jouw ingredienten:
400 gram Tarwemeel volk
250 gram Maismeel
150 gram Rijstebloem (uit babyvoeding schap in de supermarche)
100 gram Aardappelmeel
100 gram Broodmeel
40 gram ei-albumine
1 eetlepel paprikapoeder
Ach en koop bijvoorbeeld wat vogelzaden (100 gram) uit de dierenwinkel, onkruidzaad is lekker goedkoop, en lijnzaad is een lekker ingredient in jouw mix.
Om de boilie wat meer voedingswaarde mee te geven voor de langere termijn, voeg 100 gram trouvit of vismeel toe...

Hoop je zo een beetje geholpen te hebben

mvr Ronald
Think Global act Local
Ronald Drogt
Berichten: 57
Lid geworden op: 09-02-2003 01:00
Locatie: Amsterdam

07-03-2007 15:12

Oh en een flavour heb je eigenlijk niet nodig, hooguit voor je vertrouwen.

Wat misschien wel een goeie is er ook nog een scheutje olijfolie (ev. met geperste knoflook) uit moeders keuken (of je eigen ofcourse) aan je eieren toe te oegen (op een kilo circa 8 eieren), samen met de flavour als je dit wilt.
Als de eieren goed geklutst zijn rustig an de mix eraan toegoegen... en de boilie maken

Ik weet zeker:
JIJ gaat vis Vangen!
Suc6
Think Global act Local
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

07-03-2007 16:04

haha ja dat hoop ik maar:P
Maar zoals ik ze nui draaide is het opzich ook aardig gelukt ze liggen nu in de vriezer tot dat ik ga vissen:D en volgende keer met boilies make zal ik dit zeker onthoude:D
Plaats reactie