vismelen


Plaats reactie
stassen erwin
Berichten: 202
Lid geworden op: 05-06-2006 23:07
Locatie: st truiden

23-02-2007 21:46

welke soorten vismelen bestaan er eigenlijk allemaal
kan iemand me ze eens opnoemen
thx
Gebruikersavatar
remco de koster
Berichten: 1034
Lid geworden op: 03-04-2006 11:11

23-02-2007 22:37

LT vismeel- is vismeel dat op een lagere temperatuur gemaakt is ik geloof 30min op 70graden

Vlt vismeel- is vismeel dat op een nog lagere temp. gemaakt is 15 min op 50graden.

Predigested vismeel- is een vismeel dat behandeld is met een enzym en is dus voor verteerd, dit vismeel bevat dus meer aminozuren, omdat er meer eiwiten zijn kapot gemaakt door het toegevoegde enzym.

En dan heb je ook nog de bekende karpershit.

Remco
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

23-02-2007 22:41

En wat is het verschil om mee te vissen, gezonder voor de vis? Makkelijker rollen? Beter uitharden of....?
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

23-02-2007 23:42

Het verschil tussen de vismelen is dat hoe lagere tempratuur ze bereid zijn, hoe meer vrije aminozuren er inzitten! Dus hogere wateroplosbaarheid. :wink:
Davey vd liefvoort
Berichten: 278
Lid geworden op: 02-08-2006 18:29

23-02-2007 23:43

En wat is het voordeel dat het oplost? dat de smaak en geur beter vrij komt? en het nadeel? dat je om de .. uur de boilie moet verversen?
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

23-02-2007 23:47

Door dat het oplost verspreid er zich een spoor van opgeloste deeltjes in het water. Binnen een uur zijn je ballen niet opgelost. Licht puur aan de hoeveelheid wateroplosbare stof in je boilie.
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

24-02-2007 10:10

Tim Sanders schreef:Door dat het oplost verspreid er zich een spoor van opgeloste deeltjes in het water. Binnen een uur zijn je ballen niet opgelost. Licht puur aan de hoeveelheid wateroplosbare stof in je boilie.


... en aan de watertemperatuur en de hardheid/structuur van de boilie.
Tim Sanders
Berichten: 369
Lid geworden op: 21-03-2005 21:26
Locatie: Didam

24-02-2007 12:34

Jah sorry boerboom was gisteravond al vrij laat, en kwam van de wagen terug dus dan weet je in wat voor staat ik verkeerde ;)
Plaats reactie